Verenigde Staten 2001. Familiefilm van Gary Nadeau. Met o.a. Sheila Kelley, Abigail Mavity, Lance Guest, Alex D. Linz en Sheryl Lee Ralph.

VPRO Cinema

Antropoloog Dr. Hugo Archibald (Guest) brengt van een wetenschappelijke reis naar Afrika een jonge chimpansee mee. Het is een vrouwtje dat Jennie genoemd wordt. Zijn kinderen, de elf- jarige Andrew (Linz) en zijn jongere zusje Sarah (Mavity) zijn algauw de beste maatjes met Jennie, die door hen de smaak van marshmallows te pakken krijgt en geboeid raakt door baseball. Jennie blijkt een heel intelligent dier en een uitstekende speelkameraad. Dan verschijnt Dr. Pamela Prentiss (Ralph), die het beest in naam der wetenschap opeist voor een opvoedingsprogramma voor de hogere dieren. Jennie werkt niet mee en blijkt ontembaar voor wat Dr. Prentiss betreft. Tamme, maar goed vertolkte dierenfilm van Disney voor het hele gezin, maar toch het meest geschikt voor jonge kijkers. Het sentimentele scenario van Charles Leavitt en regisseur Nadeau is gebaseerd op de gelijknamige roman van Douglas Preston, die in tegenstelling tot de film een droeve afloop kent. In feite is het boek beter. Het camerawerk van Donald M. Morgan ziet er goed verzorgd uit.

credits

Regie:
Gary Nadeau
Cast:
Sheila Kelley, Abigail Mavity, Lance Guest, Alex D. Linz, Sheryl Lee Ralph, Nicholas Gomez, Kenneth Kimmins, Janet Rotblatt, Sammi Rotibi, Craig Tsuymine, Annie Hinton, Willie Amakye, Fran Bennett, Earl Boen, Mark Chaet, Sonya Eddy, Joel McKinnon Miller, K.B. Mercer, D. Candis Paule, Kurt Reichert, Jason D. Smith, Tyler Swob, Willie Aamakye, Willie Aamakye
Productie:
Charles Hirschhorn, Christopher Morgan, Peter M. Green
Muziek:
Phil Marshall, Alan Williams
Jaar:
2001
Alt. titels:
Jennie Project, The
Genres:
Familiefilm, Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Disney-film, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Jennie Project (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken