Mods

2002, Serge Bozon, 60 minuten

Frankrijk 2002. Muziek van Serge Bozon. Met o.a. Guillaume Verdier, Laurent Lacotte, Serge Bozon, Vladimir Léon en Axelle Ropert.

VPRO Cinema

Fran[KA10]cois (Verdier) en Paul (Bozon) zitten in dienst en horen dat hun broer Edouard (Lacotte) ziek is. Ze begeven zich van hun kazerne in de provincie naar de campus van de universiteit in Parijs, waar zij in een vreemd wereldje terecht komen. De titel is enigszins misleidend voor een dansfilm zonder muziek van The Who of The Kinks, maar wel ondergedompeld in de sfeer van de jaren 1960 en als zodanig uitgedost. Lange grappig bedoelde dialogen als moppen zonder clou wisselen met visuele grappen de balletten af. Qua stijl moet je denken aan Blighty's DV8, Canuck, La-La-La- Human Steps. Nostalgiegangers reageerden positief, maar oordeel zelf. Het scenario is van Axelle Ropert. Het camerawerk is van Céline Bozon. De choreografie is van Julie Despairies. Geproduceerd van vijftigduizend euro en ziet er honderd keer zo goed uit.

credits

Regie:
Serge Bozon
Cast:
Guillaume Verdier, Laurent Lacotte, Serge Bozon, Vladimir Léon, Axelle Ropert, Patricia Barzyk, Chloé Esdraffo, Laurent Talon, Raphaële Godin, Benjamin, Johan, Astro, Martial
Scenario:
Axelle Ropert
Productie:
David Thion
Camera:
Céline Bozon
Jaar:
2002
Genres:
Muziek, Komedie
Trefwoorden:
Dans/ballet, Tragikomedie, Popmuziek
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Mods (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer