Verenigde Staten 2001. Drama van Andy Wolk. Met o.a. Patricia Heaton, Peter Falk, Rick Roberts, Nigel Bennett en Isabella Fink.

VPRO Cinema

In het kustplaatsje Seacliff in Washington onderschept een medewerkster van het postkantoor (Lefebvre) een brief aan de kerstman van een zekere Chris, die hem vraagt om hem op te halen omdat hij zijn kibbelende ouders niet meer tot last wil zijn. Zij staan op het punt om te gaan scheiden. De brief komt in de openbaarheid en beroert het land. Max (Falk), de baas van de tv- zender stuurt zijn verslaggeefster M.J. (Heaton), een alleenstaande ambitieuze jonge vrouw, op de zaak af. Kerstmis heeft voor haar toch geen betekenis. Als ze haar missie doet, ontmoet ze door toeval David Reynolds (Roberts), de geslaagde schrijver van kinderboeken, die zijn uitgever (Carr) steenrijk heeft gemaakt. Het scenario van Michael J. Murray is voorspelbaar, maar de kijkers in Amerika accepteerden deze film over het zielige kind, de ongetrouwde juf en de kunstenaar die een gezin gaan vormen als zoete koek. Twee jaar later volgde er weer een sentimentele kerst tv-film met Peter Falk als Max getiteld FINDING JOHN CHRISTMAS. Het camerawerk is van Paul Maibaum.

credits

Regie:
Andy Wolk
Cast:
Patricia Heaton, Peter Falk, Rick Roberts, Nigel Bennett, Isabella Fink, Ernie Hudson, Daniel Kash, Bill Carr, Martha Irving, Madeleine Lefebrvre, Gord McComb, Marnie McPhail, Andy Smith, Jeffrey R. Smith, Stacy Smith, Matt Grant
Productie:
Ken Gross, Michael Mahoney, Daniel H. Blatt, Lynn Raynor, Danielle McVickers
Camera:
Paul Maibaum
Muziek:
Lawrence Shragge
Jaar:
2001
Alt. titels:
Town Without Christmas, A
Genres:
Drama, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Kerstfilm, Fantasy, Familiefilm, Echtscheiding
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Town Without Christmas (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken