Dungging Gungleuk

2000, Jingle Ma, 118 minuten

Hongkong SAR van China 2000. Romantiek van Jingle Ma. Met o.a. Ekin Cheng, Kelly Chen, Cecilia Cheung, Tôru Nakamura en Abe Hiroshi.

VPRO Cinema

Macy (Chen) wacht vergeefs in Las Vegas voor het altaar op haar Japanse bruidegom Takahashi (Nakamura). Teleurgesteld en vernederd moet ze de ceremonie afblazen. Ze besluit met trouwgetuige Yung (Cheng) naar Tokyo te gaan en Takahashi op te sporen. Ze krijgen hulp van priv[KA1]edetective Lin (Leung Chiu- wai), die de welgeschapen Saori (Cheung) als assistente heeft. Lin had opdracht van yakuzi Ito (Abe) om de gangen van zijn vrouw na te gaan omdat Ito gelooft dat ze hem ontrouw is. Ze komen op het spoor van de minnaar, wiens signalement erg op dat van Takahashi lijkt, maar niemand blijkt te zijn voor wie hij zich uitgeeft. Het scenario van Susan Chan en Felix Chong is luchtig, speels en humoristisch. Er zit genoeg actie in deze derde film van Ma, met flitsende martial-arts-balletten. Ma is ooit begonnen als cameraman. Deze rolprent deed het aan het thuisfront heel goed en de enthousiaste rolverdeling is charmant. Genreliefhebbers zullen genieten. Het camerawerk is van Ma Chan Chi-ying. Ook bekend als DONG JING GONG LŸE.

credits

Regie:
Jingle Ma
Cast:
Ekin Cheng, Kelly Chen, Cecilia Cheung, Tôru Nakamura, Abe Hiroshi, Kumiko Endô, Maiyu Ozawa, Yûko Moriyama, Minami Sirakawa, Pauline Yam, Takeshi Yamato, Kou Shibasaki, Kelly Chen, Ekin Cheng, Tony Leung Chiu Wai
Productie:
Raymond Chow, Shek-Hong Chan, David Chan, Lai Chun Chong, Patricia Cheng
Camera:
Ma Chan Chi-ying
Muziek:
Peter Kam
Jaar:
2000
Alt. titels:
Tokyo Raiders, Dong jing gong lüe, Tokyo raiders
Genres:
Romantiek, Actiefilm
Trefwoorden:
Martial-arts, Romantische komedie
Landen:
Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Dungging Gungleuk (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer