Der vierte Mann

1989, Kurt Junek, 90 minuten

Oostenrijk/Duitsland 1989. Thriller van Kurt Junek. Met o.a. Wolfgang Gasser, Manfred Lukas-Luderer, August Schmölzer, Dorothea Parton en Rainer Artenfels.

VPRO Cinema

Wenen 1987. Bij een vermoorde ambtenaar van de Russische ambassade vindt de politie-inspecteur (Gasser) die met het onderzoek is belast, gegevens over een streng geheim chemisch project. Hij vermoedt dat het bij deze zaak om spionage gaat en algauw komt hij terecht in een wespennest. Een verwarrend plot met heel wat dwaalsporen en onlogische, onbegrijpelijke sprongen, waardoor de kijker moeite heeft om het verhaal tot aan het einde te volgen. De makers moeten bij het verzinnen van de titel gedacht hebben aan het meesterwerk van Carol Reed met Orson Welles, THE THIRD MAN (1949). Het scenario is van Leo Frank, Helmut Zenker en regisseur Junek, die de kern van de zaak nooit onthullen. Het camerawerk is van Helmut Pirnat.

credits

Regie:
Kurt Junek
Cast:
Wolfgang Gasser, Manfred Lukas-Luderer, August Schmölzer, Dorothea Parton, Rainer Artenfels, Sascha Pedal, Ferdy Mayne, Cornelia Köndgen
Scenario:
Leo Frank
Camera:
Helmut Pirnat
Jaar:
1989
Alt. titels:
Vierte Mann, Der
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Oostenrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der vierte Mann (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer