Verenigde Staten 1989. Thriller van Jon Hess. Met o.a. Steve Railsback, Nicholas Guest, Sam Melville, Jorge Reynoso en Xander Berkeley.

VPRO Cinema

CIA-agent Hank Knight (Railsback), die in Mexico is gestationeerd, is verantwoordelijk voor de veiligheid van de Amerikaanse senator Berkeley (Melville), die op bezoek is. Hank heeft een probleem: hij drinkt te veel. Roberto (Luke), een goede vriend, die bij de recherche van de Mexicaanse politie zit, probeert hem op te lappen. Berkeley, zijn vrouw (Seamone) en zijn bodyguards - jongens van de CIA - worden in een hinderlaag gelokt, waarbij de senator ernstig gewond raakt. Lee Kohler (Guest), Hanks baas, geeft hem uiteraard de schuld, meent dat hij incompetent is en de voorschriften niet in acht heeft genomen. Hank en Roberto gaan op eigen houtje de zaak onderzoeken en ontdekken dat er verraad binnen de eigen gelederen is. Het plot, hoewel overbekend, zit heel aardig in elkaar, maar de regie van Hess laat te wensen over en het spel komt niet boven de middelmaat uit. De film kwam eventjes uit in de bioscopen om daarna snel weer te verdwijnen en in het vergeetboek te raken. Het scenario is van Anthony Peck en Stephen Katz naar een verhaal van Beth Glazer en Peck. Het camerawerk is van Makoto Watanabe, die helaas voor weinig opwindende beelden heeft gezorgd. Dolby.

credits

Regie:
Jon Hess
Cast:
Steve Railsback, Nicholas Guest, Sam Melville, Jorge Reynoso, Xander Berkeley, Elpidia Carillo, Jorge Luke, Pamela Seamone
Productie:
Abe Glazer
Camera:
Makoto Watanabe
Muziek:
Simon Boswell
Schrijver:
Beth Glazer
Jaar:
1989
Alt. titels:
Assassin, The
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Assassin (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken