Verenigde Staten 1991. Horror van Todd Holland. Met o.a. Jon Lovitz, Bruce Boxleitner, John Astin, Louise Fletcher en Kimmy Robertson.

VPRO Cinema

Barry Blye (Lovitz) is een acteur, die wanhopig op zoek is naar een rol. Alsof dit niet genoeg is: eerst stuurt zijn agente hem de laan uit en vervolgens laat zijn vriendin hem zitten. Hij is ten einde raad, maar dan ziet hij een advertentie voor de hoofdrol in [KL]Hamlet[KLE], hoewel het adres zich in een hangar in een gore buurt bevindt. Samen met zijn vriend Winton Robbins (Boxleitner) gaat hij ernaar toe voor een auditie. Winton krijgt de rol. Een tegenslag voor Barry, maar die toont zich zeer vindingrijk. Om welke rol gaat het eigenlijk? Gekke thriller vol onverwachte wendingen met een schitterende climax. De rolverdeling speelt met een twinkeling in de ogen om ons te waarschuwen dat we het allemaal niet te serieus moeten nemen. Het scenario is van Myles Berkowitz. Het camerawerk is van Levie Isaacks. Aflevering 5 van het derde seizoen, nummer 29 van 93. Dolby Surround.

credits

Regie:
Todd Holland
Cast:
Jon Lovitz, Bruce Boxleitner, John Astin, Louise Fletcher, Kimmy Robertson, Paul Benedict, Gregory Cooke, Sandra Bernhard, Bob Larkin, Joseph Cardinale, Jason Kelly
Scenario:
Myles Berkowitz
Productie:
Gilbert Adler
Camera:
Levie Isaacks
Muziek:
Jay Ferguson
Jaar:
1991
Alt. titels:
HBO's Tales from the Crypt: Top Billing, Top Billing
Genres:
Horror, Thriller, Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen