Tatort - Mordkommando

1982, Jochen Bauer, 90 minuten

Oostenrijk 1982. Mysterie van Jochen Bauer. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Roland, Lieselotte Plauensteiner en Erich Auer.

VPRO Cinema

Een informant van de anti-terreurbrigade van de landelijke politie in Oostenrijk wordt vermoord. In zijn kleding zit een lijst ingenaaid met de namen van drie industri[KA3]elen, die op de nominatie staan om geliquideerd te worden. Hierop staan Jochmann (Inger), R[KA3]uck (Behrendt) en Zeller. Dat vermoeden wordt weldra bevestigd als een van het drietal wordt koudgemaakt. Werk aan de winkel voor de moordbrigade van Oberinspektor Marek (Eckhardt). Hij wordt geconfronteerd met telefonisch aangekondigde moordaanslagen, waaraan hij maar weinig geloof kan hechten. Het is verschrikkelijk aardig om Tiller, ex-Miss Austria, weer eventjes terug te zien, ook al is het een lullig rolletje als Frau Generaldirektor Zeller. Ze werd bekend en beroemd in Duitsland dankzij de serieuze rollen, die Rolf Thiele haar gaf. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die het gewoontegetrouw weer voor zijn rekening nam. Aflevering 142.

credits

Regie:
Jochen Bauer
Cast:
Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Roland, Lieselotte Plauensteiner, Erich Auer, Herbert Propst, Nadja Tiller, Manfred Inger, Josefine Platt, Klaus Behrendt, Otto Clemens
Productie:
ORF
Jaar:
1982
Alt. titels:
Mordkommando
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Mordkommando (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer