Monaco Franze - der ewige Stenze

1982, Helmut Dietl, 490 minuten

Duitsland 1982. Romantiek van Helmut Dietl en Franz Geiger. Met o.a. Helmut Fischer, Ruth-Maria Kubitschek, Emi Singerl, Karl Obermayr en Christine Kaufmann.

VPRO Cinema

Voortreffelijke Duitse cultserie in zes delen met Fischer als de titelpersonage, een windbuil en rokkenjager, commissaris bij de politie van M[KA3]unchen. Hij houdt van zijn stad en van zijn vrouw, de chique Anne von Soettingen (Kubitschek) maar kan als onverbeterlijke avonturier het lonken niet laten. Zijn bijnaam Monaco Franze heeft hij niet alleen te danken aan zijn Zuideuropese uiterlijk, maar Monaco di Bavaria is ook de Italiaanse benaming van M[KA3]unchen. Vanuit zijn kantoor leidt hij gerechtelijke onderzoeken, beleeft onwaarschijnlijke (vrouwen)avonturen, maar blijft tenslotte trouw aan zijn elegante gade, een gecultiveerde antiekhandelaarster, en de tegenpool van de jonge vrouwen, die hij achterna zit. De episodes houden het midden tussen zedenkomedies en misdaadfilms met groteske avonturen in de nostalgisch aandoende Beierse hoofdstad van begin jaren 1980. Geiger regisseerde afleveringen nummer vier en zes. Het scenario is van Patrick Süskind en regisseur Dietl, die met hem samenwerkte voor een andere cultserie, Kir Royal. Het camerawerk is van Mike Gast en Ingo Hamer.

credits

Regie:
Helmut Dietl, Franz Geiger
Cast:
Helmut Fischer, Ruth-Maria Kubitschek, Emi Singerl, Karl Obermayr, Christine Kaufmann, Thomas Gottschalk, Gisela Schneeberg, Georg Marischka, Cleo Kretschmer, Dolly Dollar
Scenario:
Patrick Süskind
Productie:
Peter Frötschl, Elisabeth Laussen, Georg Peter Bühler, Volker Hartmann
Camera:
Mike Gast
Muziek:
Dario Farina, Gian Piero Reverberi
Jaar:
1982
Genres:
Romantiek, Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Tragikomedie, Cop-story, Zedenkomedie, Romantische komedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer