Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Richard Kletter. Met o.a. Harley Jane Kozak, Griffin Dunne, Saul Rubinek, Ossie Davis en Paul Outerbridge.

VPRO Cinema

Artsen in de toekomst voeren experimentele chirurgie uit op levensechte robots, maar dokter Kozak, die een aantrekkelijke andro[KA3]ide (Dunne) vol menselijke emoties krijgt toegewezen, begint serieuze (en romantische) gevoelens voor hem te krijgen. Wat begint als een goed gespeelde rolprent over anti-vivisectie en de definitie van leven, verwordt tot een slordige thriller waarin de minnaars tot vervelens toe door hun mede-laboranten worden nagezeten. De film is gebaseerd op de korte film TEACH 109 van regisseur Kletter, die weer leunt op een verhaal van de eminente SF-schrijver Isaac Asimov. Asimov heeft niet bijgedragen aan deze film, maar dat weerhield de distributeur er niet van zijn naam te gebruiken. Het scenario is van regisseur Kletter. Het camerawerk is van Bernard Salzman.

credits

Regie:
Richard Kletter
Cast:
Harley Jane Kozak, Griffin Dunne, Saul Rubinek, Ossie Davis, Paul Outerbridge, Chandra Galasso, Natalie Radford, Michelle Moffett
Scenario:
Richard Kletter
Productie:
Joan Carson
Camera:
Bernard Salzman
Muziek:
Simon Boswell
Schrijver:
Isaac Asimov
Jaar:
1995
Alt. titels:
Android Affair, The
Genres:
Sciencefiction, Thriller, Romantiek, Actiefilm
Trefwoorden:
Romantisch drama, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Android Affair (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken