Saul Rubinek: regie, cast en productie.
Er zijn 50 films en 1 serie gevonden.

Hunters

2020 | Misdaad, Drama, Mysterie

2020. Misdaad van David Weil. Met o.a. Logan Lerman, Al Pacino, Jerrika Hinton, Lena Olin en Saul Rubinek.

Hunters volgt een diverse groep nazi-jagers die in 1977 in New York City wonen en ontdekken dat nazi-oorlogsmisdadigers samenzweren om een ​​vierde rijk in de VS te creëren.

Julia

2008 | Drama, Thriller

Frankrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Mexico​/​​België 2008. Drama van Erick Zonca. Met o.a. Tilda Swinton, Saul Rubinek, Kate del Castillo en Aidan Gould.

Een dorstige werkloze vrouw helpt een vriendin met het kidnappen van een jongetje. Drama van Erick Zonka met Tilda Swinton.

Jesse Stone: Night Passage

2006 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 2006. Mysterie van Robert Harmon. Met o.a. Tom Selleck, Stephanie March, Stephen Baldwin en Saul Rubinek.

Jesse Stone is wegens zijn drankprobleem ontslagen bij de politie van Los Angeles en vertrekt naar het stadje Paradise. Hoewel zijn sollicitatiegesprek bij de politie daar niet soepel verloopt, wordt hij toch aangenomen door gemeenteraadslid Hasty Hathaway. Hathaway is op de hoogte van Jesse's drankprobleem en hoopt zijn witwaspraktijken ongemerkt te kunnen blijven uitvoeren.

Santa's Slay

2005 | Horror, Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 2005. Horror van David Steiman. Met o.a. Bill Goldberg, Douglas Smith, Emilie de Ravin, Robert Culp en Saul Rubinek.

Santa's Slay is een uitgelaten vrolijke horrorfilm waarin de Kerstman niemand minder is dan de zoon van de hellevorst. Duizend jaar lang was hij de goedheid zelve - vanwege een verloren weddenschap met een engel - maar nu is het tijd voor moord en doodslag. De aantrekkingskracht van de film is voornamelijk te danken aan hoofdrolspeler Bill 'Da Man' Goldberg, een imposante bodybuilder die in de VS beroemd is vanwege zijn prestaties als showworstelaar en footballspeler. Fans van James Caan en/of Fran Drescher kunnen aanschuiven voor de openingsscène waarin Santa het duo hilarisch gemakzuchtig ombrengt. Topper binnen het kersthorrorgenre.

Call Me: The Rise and Fall of Heidi Fleiss

2004 | Drama

Canada 2004. Drama van Charles McDougall. Met o.a. Jamie-Lynn Sigler, Saul Rubinek, Emmanuelle Vaugier, Corbin Bernsen en Robert Davi.

Het waargebeurde levensverhaal van Heidi Fleiss, ook wel bekend als The Hollywood Madam, dochter van een prominente dokter uit Los Angeles die uiteindelijk als callgirl gaat werken. Nadat ze het bedrijf van haar bazin heeft overgenomen, wordt ze een bekende hoerenmadam die tonnen verdient door de internationale jetset van de mooiste dames te voorzien. Uiteindelijk belandt ze in de gevangenis vanwege belastingontduiking.

Triggermen

2002 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Canada 2002. Komedie van John Bradshaw. Met o.a. Donnie Wahlberg, Neil Morrisey, Claire Forlani, Adrian Dunbar en Pete Postlethwaite.

Twee kleine criminelen worden aangezien voor killers die zijn ingehuurd om een maffiabaas om te leggen. Ze besluiten het spelletje maar mee te spelen. Wanneer de echte huurlingen opduiken stapelen de misverstanden zich op. Na de films van Quentin Tarantino en Guy Ritchie valt er weinig origineels meer toe te voegen aan het komische-misdaadgenre, wat deze productie wel erg pijnlijk demonstreert. De plotwendingen zijn afgezaagd en worden steeds moeilijker te volgen, terwijl de boel nooit echt spannend of grappig wordt. Alleen de prima acteurs houden de film enigszins onderhoudend.

The Brady Bunch in the White House

2002 | Komedie

Verenigde Staten 2002. Komedie van Neal Israel. Met o.a. Gary Cole, Shelley Long, Tannis Burnett en Saul Rubinek.

Mike Brady wordt na het verrichten van een goede daad uitgenodigd in het Witte Huis om de president te ontmoeten. Maar eenmaal daar aangekomen wordt hij direct zelf ingezworen als de leider van de Verenigde Staten. Nu de Brady Bunch de eerste familie van het land is, tracht zij de regering te redden van een alles verwoestend schandaal.

Gleason

2002 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2002. Biografie van Howard Deutch. Met o.a. Brad Garrett, Saul Rubinek, Gretchen Egolf, Kristen Dalton en Michael Chieffo.

Mike Brady wordt na het verrichten van een goede daad uitgenodigd in het Witte Huis om de president te ontmoeten. Maar eenmaal daar aangekomen wordt hij direct zelf ingezworen als de leider van de Verenigde Staten. Nu de Brady Bunch de eerste familie van het land is, tracht zij de regering te redden van een alles verwoestend schandaal.

Bleacher Bums

2002 | Sportfilm, Komedie

Verenigde Staten 2002. Sportfilm van Saul Rubinek. Met o.a. Matt Craven, Sarain Boylan en Brad Garrett.

De Chicago Bruins spelen het hele seizoen al slecht, maar dat weerhoudt de echte fan er niet van om het team aan te moedigen vanaf de bankjes van de goedkope tribune. Met gelukspotloden in de aanslag, een loopjongen voor hapjes en drankjes en vrienden die weddenschappen op alles aangaan. De zoon van een grote gokker geeft meer om de band waarin hij zit, maar hij komt wel geld tekort. Een aantrekkelijke dame wil eindelijk ontdekt worden en hoopt met haar bikini door de cameraman in beeld gebracht te worden.

Club Land

2001 | Drama

Verenigde Staten 2001. Drama van Saul Rubinek. Met o.a. Alan Alda, Steven Weber, Brad Garrett, Jenna Byrne en Jenna Hoffman.

Veelzijdige karakterspeler Rubinek, bekend van bijrollen in uitstekend geschreven tv-series als Frasier en Once and Again, zat voor zijn tweede regie opgescheept met de geringe scenario- en acteertalenten van houten klaas Weber als rokkenjagende impresario in spe. Laatstgenoemde wordt geheel overklast door Alda, die zich uitleeft in de smulrol van de vileine pa. Naar de charme van Broadway Danny Rose zoekt men hier vergeefs, ondanks leuke bijrolletjes en de geslaagde sfeerschets van het New Yorkse nachtclubleven in de jaren vijftig.

The Family Man

2000 | Romantisch drama, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 2000. Romantisch drama van Brett Ratner. Met o.a. Nicolas Cage, Don Cheadle, Jeremy Piven, Saul Rubinek en Josef Sommer.

In The Family Man krijgt zakenman Jack Campbell (Cage), geslaagd maar eenzaam, de mogelijkheid mee te maken wat hij zou bezitten als hij met zijn verloren geliefde was getrouwd: twee kinderen, een gezinsauto, een enthousiaste hond en werk in de zaak van zijn schoonpa. Een leerzame ervaring in een parallel universum, mogelijk gemaakt door misschien wel goddelijke interventie. Tippen aan Frank Capra's thematisch vergelijkbare kerstklassieker It's a Wonderful Life (die eigenlijk het omgekeerde verhaal vertelt) kan dit drama niet, maar innemend is het bij vlagen beslist.

The Contender

2000 | Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Rod Lurie. Met o.a. Joan Allen, Gary Oldman, Jeff Bridges, Christian Slater en Sam Elliott.

Soms kun je een leider vermoorden zonder een schot te lossen, zo suggereerde het voorfilmpje van The Contender. Diep wat achtergrondinformatie over de persoon op en ga daar een beetje creatief mee om. Congresman Shelley Runyon (Oldman) gebruikt deze tactiek op Senator Laine Hanson (Allen), die de eerste vrouwelijke vice-president kan worden. Regisseur Lurie’s scenario is psychologisch helder en taalkundig scherp, zijn ­acteurs - Allen voorop - leveren de juiste gradaties van intensiteit. Lurie maakte eerder Deterrence, ook al over gekonkelfoes rond de Amerikaanse president.

Dick

1999 | Drama, Komedie

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Canada 1999. Drama van Andrew Fleming. Met o.a. Kirsten Dunst, Michelle Williams, Jim Breuer, Will Ferrell en Dave Foley.

Deze slimme komedie staat nog eens even stil bij het Watergate schandaal en komt vrolijk tot de conclusie dat twee vijftienjarige meisjes een cruciale rol hebben gespeeld in het schandaal dat president Nixon in 1974 de kop kostte. Dankzij het geestige script van Fleming en Sheryl Longin en de enthousiaste acteurs - Hedaya is memorabel als Nixon - is het aanlokkelijk helemaal mee te gaan in deze satirische geschiedherschrijving. De sterreporters Bob Woodward en Carl Bernstein, in All the president's men afgeschilderd als heroische onderzoekers, worden ook van een andere kant bekeken.

36 Hours to Die

1999 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Canada​/​​Verenigde Staten 1999. Thriller van Yves Simoneau. Met o.a. Treat Williams, Kim Cattrall, Carroll O'Connor, Saul Rubinek en Alain Goulem.

Noah Stone is een succesvolle ondernemer en heeft samen met zijn broer een grote brouwerij. Hij is gelukkig getrouwd met Kim en heeft twee kinderen. Dan slaat het noodlot toe en dreigt Noah alles te verliezen: hij wordt ontvoerd door de maffia. Die maakt hem duidelijk dat Noahs firma honderdtwintig miljoen dollar over dient te maken naar een van hun rekeningen. Om te voorkomen dat zijn bedrijf en zijn familie ten onder zullen gaan, schakelt Noah de politie in, maar al snel blijkt dat deze niets voor hem kan doen.

Past Perfect

1998 | Actiefilm, Sciencefiction, Thriller, Misdaad

Canada​/​​Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Jonathan Heap. Met o.a. Eric Roberts, Laurie Holden, Nick Mancuso, Saul Rubinek en Marcie Mellish.

Noah Stone is een succesvolle ondernemer en heeft samen met zijn broer een grote brouwerij. Hij is gelukkig getrouwd met Kim en heeft twee kinderen. Dan slaat het noodlot toe en dreigt Noah alles te verliezen: hij wordt ontvoerd door de maffia. Die maakt hem duidelijk dat Noahs firma honderdtwintig miljoen dollar over dient te maken naar een van hun rekeningen. Om te voorkomen dat zijn bedrijf en zijn familie ten onder zullen gaan, schakelt Noah de politie in, maar al snel blijkt dat deze niets voor hem kan doen.

Jerry and Tom

1998 | Komedie

Verenigde Staten 1998. Komedie van Saul Rubinek. Met o.a. Joe Mantegna, Sam Rockwell, Maury Chaykin, Ted Danson en Charles Durning.

Twee dealers van aftandse auto's beunen bij als huurmoordenaar voor de lokale penoze. Tom (Mantegna) is de oude rot in het vak die domoor Jerry (Rockwell) de kneepjes van het vak bijbrengt. De aanvankelijk humoristische presentatie wordt ietwat grimmig wanneer jongeling Jerry de door senior gekoesterde misdaadetiquette aan zijn laars lapt ten faveure van een meer hardvochtige aanpak. Leuke overgangen met dubbele sets verhogen de pret van deze toch al niet onaardige misdaadkomedie.

Color Of Justice

1997 | Misdaad, Drama

Canada 1997. Misdaad van Jeremy Kagan. Met o.a. F. Murray Abraham, Bruce Davison, Gregory Hines, Judd Hirsch en Saul Rubinek.

Twee dealers van aftandse auto's beunen bij als huurmoordenaar voor de lokale penoze. Tom (Mantegna) is de oude rot in het vak die domoor Jerry (Rockwell) de kneepjes van het vak bijbrengt. De aanvankelijk humoristische presentatie wordt ietwat grimmig wanneer jongeling Jerry de door senior gekoesterde misdaadetiquette aan zijn laars lapt ten faveure van een meer hardvochtige aanpak. Leuke overgangen met dubbele sets verhogen de pret van deze toch al niet onaardige misdaadkomedie.

Bad Manners

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Jonathan Kaufer. Met o.a. David Strathairn, Bonnie Bedelia, Saul Rubinek, Caroleen Feeney en Julie Harris.

Twee dealers van aftandse auto's beunen bij als huurmoordenaar voor de lokale penoze. Tom (Mantegna) is de oude rot in het vak die domoor Jerry (Rockwell) de kneepjes van het vak bijbrengt. De aanvankelijk humoristische presentatie wordt ietwat grimmig wanneer jongeling Jerry de door senior gekoesterde misdaadetiquette aan zijn laars lapt ten faveure van een meer hardvochtige aanpak. Leuke overgangen met dubbele sets verhogen de pret van deze toch al niet onaardige misdaadkomedie.

Open Season

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Robert Wuhl. Met o.a. Robert Wuhl, Maggie Han, Helen Shaver, Gailard Sartain en Rod Taylor.

Twee dealers van aftandse auto's beunen bij als huurmoordenaar voor de lokale penoze. Tom (Mantegna) is de oude rot in het vak die domoor Jerry (Rockwell) de kneepjes van het vak bijbrengt. De aanvankelijk humoristische presentatie wordt ietwat grimmig wanneer jongeling Jerry de door senior gekoesterde misdaadetiquette aan zijn laars lapt ten faveure van een meer hardvochtige aanpak. Leuke overgangen met dubbele sets verhogen de pret van deze toch al niet onaardige misdaadkomedie.

Hostile Intent

1996 | Thriller, Actiefilm

Canada​/​​Verenigde Staten 1996. Thriller van Jonathan Heap. Met o.a. Rob Lowe, Sofia Shinas, John Savage, Saul Rubinek en Ronn Sarosiak.

Twee dealers van aftandse auto's beunen bij als huurmoordenaar voor de lokale penoze. Tom (Mantegna) is de oude rot in het vak die domoor Jerry (Rockwell) de kneepjes van het vak bijbrengt. De aanvankelijk humoristische presentatie wordt ietwat grimmig wanneer jongeling Jerry de door senior gekoesterde misdaadetiquette aan zijn laars lapt ten faveure van een meer hardvochtige aanpak. Leuke overgangen met dubbele sets verhogen de pret van deze toch al niet onaardige misdaadkomedie.

The Android Affair

1995 | Sciencefiction, Thriller, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Richard Kletter. Met o.a. Harley Jane Kozak, Griffin Dunne, Saul Rubinek, Ossie Davis en Paul Outerbridge.

Artsen in de toekomst voeren experimentele chirurgie uit op levensechte robots, maar dokter Kozak, die een aantrekkelijke andro[KA3]ide (Dunne) vol menselijke emoties krijgt toegewezen, begint serieuze (en romantische) gevoelens voor hem te krijgen. Wat begint als een goed gespeelde rolprent over anti-vivisectie en de definitie van leven, verwordt tot een slordige thriller waarin de minnaars tot vervelens toe door hun mede-laboranten worden nagezeten. De film is gebaseerd op de korte film TEACH 109 van regisseur Kletter, die weer leunt op een verhaal van de eminente SF-schrijver Isaac Asimov. Asimov heeft niet bijgedragen aan deze film, maar dat weerhield de distributeur er niet van zijn naam te gebruiken. Het scenario is van regisseur Kletter. Het camerawerk is van Bernard Salzman.

Sidney Sheldon's Nothing Lasts Forever

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Jack Bender. Met o.a. Gail O'Grady, Brooke Shields, Gregory Harrison, Stephen Caffrey en Chris Noth.

Het spel van de rollen is wisselvallig -sommigen zijn goed, anderen slecht, maar regisseur Bender houdt het al met al behoorlijk in de hand. Het camerawerk oogt goed. Deze lange tv- film zal de liefhebbers van ziekenhuissoap waar de vonken soms van af slaan, beslist behagen.

Rainbow

1995 | Familiefilm, Fantasy

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Familiefilm van Bob Hoskins. Met o.a. Bob Hoskins, Dan Aykroyd, Saul Rubinek, Jacob Tierney en Terry Finn.

Vier kinderen beleven het avontuur van hun leven als ze de plaats ontdekken waar een regenboog neerkwam. Met behulp van zelfgemaakte meetinstrumenten en de schoolcomputer trachten ze te berekenen waar de volgende regenboog zal verschijnen. Op een regenachtige dag is het zover. De kinderen springen op hun fiets en slagen erin de regenboog in te halen. Ze stappen in het ongewone verschijnsel en beleven een wonderlijk avontuur. Gevoelige, sprookjesachtige jeugdfilm die ongetwijfeld ook een ouder publiek zal aanspreken. Een allegorie die zich als een droom voor je ogen ontrolt, aangrijpend, ontroerend, humoristisch. Na THE RAGGEDY RAWNY bewijst Hoskins weer een van de beste regisseurs van het moment te zijn die, met weinig geld, opvallende en originele films kan maken. Bovendien neemt hij de rol van de grootvader voor zijn rekening. Geschreven door Ashley en Robert Sidaway. Sublieme fotografie van veteraan Freddie Francis.

I Love Trouble

1994 | Romantische komedie, Thriller

Verenigde Staten 1994. Romantische komedie van Charles Shyer. Met o.a. Nick Nolte, Julia Roberts, Saul Rubinek, James Rebhorn en Robert Loggia.

Nolte en Roberts zijn rivaliserende journalisten in Chicago met Nolte in de levensechte rol van bezopen veteraan en Roberts als frisgewassen carrièrejager. Om deze tegenpolen op het amoureuze pad te krijgen is een gemeenschappelijk doel nodig dat zich aandient in de vorm van een heus koeienmelkschandaal met fatale consequenties. Een wat vergezochte vondst van scenarist/regisseur Shyer en echtgenote Nancy Meyers want het draait natuurlijk om de subtiele wissewasjes tussen de protagonisten die toch al niet overlopen van chemie. Wat een romantische komedie à la de jaren '40-'50 had moeten zijn, wordt zo wel een erg stroeve aangelegenheid.

Getting Even With Dad

1994 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1994. Komedie van Howard Deutch. Met o.a. Ted Danson, Glenne Headly, Saul Rubinek, Gailard Sartain en Hector Elizondo.

Onhandige gauwdief Danson is net uit de gevangenis ontslagen. Hij beraamt de slag van zijn leven samen met zijn kameraden Rubinek en Sartain. De plannen worden in de war gestuurd wanneer Danson's zoon Culkin die hij al vele jaren niet meer gezien heeft, plotseling voor de deur staat. Culkin is vastbesloten zijn onwaardige vader de rekening te presenteren. Een soort mislukt huwelijk tussen CHEERS en HOME ALONE met een erbarmelijk spelende Danson en een ongenietbaar rotjoch Culkin die duidelijk bezig zijn carrière te bekorten. Het scenario van Tom S. Parker en Jim Jennewein mist elke vorm van humor. Het is slechts te danken aan enkele ondergeschikte rollen, o.a. Rubinek en de steeds leuke Elizondo als politieman, dat de film gered wordt voor een complete afgang. Camerawerk van Tim Suhrstedt.

Death Wish V: The Face of Death

1994 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Allan A. Goldstein. Met o.a. Miguel Sandoval, Lisa Inouye, Erica Lancaster, Saul Rubinek en Charles Bronson.

Het is toch wel stug hoe vaak het bestaan van Paul Kersey (Bronson) wordt getroffen door grootse tragedies. Twintig jaar eerder moest hij in Death Wish (1974) de brute moord op vrouw en kind wreken en sindsdien overkwam hem nog vier keer min of meer hetzelfde. Ditmaal wil hij zich juist settelen met zijn nieuwe verloofde (Down) als zij het doelwit blijkt van een gewelddadige ex. U begrijpt het, Kersey kan gewoon niet stil zitten. Bronson (hier 72!) ziet er wat vermoeid uit in dit laatste, volkomen overbodige deel van de serie.

Woman on the Run: The Lawrencia Bembenek Story

1993 | Misdaad

Canada​/​​Verenigde Staten 1993. Misdaad van Sandor Stern. Met o.a. Tatum O'Neal, Bruce Greenwood, Peggy McCay, Pixie Bigelow en Barbara Eve Harris.

In de grote golf van lange tv-films naar waargebeurde verhalen speelt O'Neal een voormalige 'Playboy'-bunny, die bij de politie van Milwaukee gaat. Daar ontdekt en ziet ze een hoop corruptie, waar zij in haar onervarenheid en oprechtheid snel een einde aan hoopt te maken.

Undercover Blues

1993 | Komedie, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1993. Komedie van Herbert Ross. Met o.a. Kathleen Turner, Dennis Quaid, Fiona Shaw, Stanley Tucci en Larry Miller.

Deze aardige komische thriller, die tegelijk een parodie op het genre is, moet het voornamelijk hebben van de charismatische hoofdrolspelers Turner en Quaid, die zich met kennelijk plezier door het magere verhaal kickboksen. De film doet denken aan [KL]The Thin Man[KLE]-films uit de jaren 1930-40, alleen heeft het op boeven jagende echtpaar nu een baby in plaats van een hondje. Als superieure vechtersbaasjes bestrijden zij blijmoedig, voortdurend grijnzend en knuffelend de geflipte mevrouw Novacek (Shaw), die hoogwaardig dynamiet heeft gestolen uit een legerdepot. De jacht eindigt met een moddergevecht tussen de beide dames. Running gag is de kleine crimineel Muerte (Tucci), die steeds faalt in zijn pogingen de echtelieden om zeep te helpen. Hier en daar herken je ook een glimp van een James Bond- parodie maar het scenario van Ian Abrams is te summier en te clichématig. Camerawerk van Donald E. Thorin.

True Romance

1993 | Thriller, Actiefilm, Misdaad, Drama, Experimenteel, Romantiek

Verenigde Staten 1993. Thriller van Tony Scott. Met o.a. Christian Slater, Patricia Arquette, Gary Oldman, Dennis Hopper en Christopher Walken.

De combinatie Tony ‘Top Gun’ Scott (regie) en Quentin ‘Reservoir Dogs’ Tarantino (script) pakt wonderwel goed uit, in deze hippe, grappige én spannende achtervolgingsfilm. Eenzame stripverkoper (Tarantino putte uit eigen ervaringen als videotheekmedewerker) valt voor hoertje, probeert haar vrij te kopen van haar pooier, en belandt vervolgens in levensbedreigende situaties. Aaneenschakeling van onvergetelijke scènes, met opvallende bijrollen voor Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken en Brad Pitt (als pothead). Scotts regie is, als altijd, soepel maar gladjes, en de grote vraag blijft hoe de film er uit had gezien als Tarantino zelf de regie had gedaan.

Unforgiven

1992 | Western, Drama

Verenigde Staten 1992. Western van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris en Jaimz Woolvett.

Na een succesvolle carrière als acteur liet Eastwood zien dat hij ook een zeer bekwaam regisseur was. In 1992 maakte hij de zeer goed ontvangen western Unforgiven waarvoor hij de Oscars voor Beste Film en Beste Regie in ontvangst mocht nemen. Eastwood speelde zelf ook de hoofdrol van de vermoeide revolverheld William Munny, inmiddels een ploeterende agrariër, die zich nog een keer in het zadel hijst om als een van de premiejagers te fungeren voor een aantal prostituees van wie een collega ernstig mishandeld is. De zaak wordt persoonlijk als sheriff Little Bill Daggett (Hackman) een vriend van hem vermoordt.

Man Trouble

1992 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1992. Romantische komedie van Bob Rafelson. Met o.a. Jack Nicholson, Ellen Barkin, Harry Dean Stanton, Beverly D'Angelo en Michael McKean.

Een operazangeres (Barkin) wordt bedreigd en huurt een aan lager wal geraakte hondentrainer (Nicholson) in om haar te beschermen. Na aanvankelijke wederzijdse afkeer bloeit er iets moois tussen de twee. Nicholson, die onder de regie van Rafelson met een script van Carole Eastman aan de slag gaat, dat kan iets prachtigs opleveren, weten we sinds het meesterwerk Five Easy Pieces. Maar wat viel dat tegen bij deze film. Distributeur 20th Century Fox durfde zelfs geen persvoorstellingen voor de film te organiseren en Man Trouble flopte vreselijk.

The Quarrel

1990 | Oorlogsfilm, Drama

Canada 1990. Oorlogsfilm van Eli Cohen. Met o.a. R.H. Thompson, Saul Rubinek, Marlee Shapiro, Arthur Grosser en Jay Aitchess.

Twee overlevenden van de holocaust ontmoeten elkaar weer in 1948 in Montreal. Hersh (Rubinek) en Chaim (Thomson) waren jeugdvrienden. De eerste werd in zijn geloof gesterkt door de verschrikkelijke oorlogsbelevenissen, de ander distantiëerde zich juist daardoor van zijn geloof. Een tour de force van twee acteurs, die door het uitbeelden van uiteenlopende emoties van dit lange gesprek een boeiende belevenis maken, zelfs met veel relativerende humor. Scenarist David Brandes baseerde zich op het toneelstuk van Joseph Telushkin, die zich op zijn beurt liet inspireren door de autobiografische novelle My Quarrel With Hersh Rasseyner van Chaim Grade. Een indringende kijk op leven, dood, geloof en persoonlijke verwerking van een verschrikkelijke, en tragische ervaring. Fotografie was in handen van John Berrie, terwijl William Goldstein voor een sobere score zorgde.

The Bonfire of the Vanities

1990 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Brian De Palma. Met o.a. Tom Hanks, Bruce Willis, Melanie Griffith, Kim Cattrall en Saul Rubinek.

Tom Wolfe's roman The bonfire of the vanities is een briljant gedetailleerde, niemand ontziende satire over de status-geobsedeerde hypocriete New Yorkers van de jaren tachtig. Voor de verfilming van de bestseller werd regisseur De Palma gekoppeld aan een stel grote sterren, maar niemand lijkt op zijn plaats, waardoor deze film blijft haken in mooie beelden en simpele maatschappijkritiek waarin de personages te weinig motivatie meekrijgen. Hanks speelt beurshandelaar Sherman McCoy, die geniet van miljoenen dollars en een maîtresse (Griffith). Het overrijden van een zwarte jongeman luidt zijn ondergang in, tot profijt van aasgieren als de alcoholistische journalist Peter Fallow (Willis).

Falling Over Backwards

1990 | Komedie, Korte film

Canada 1990. Komedie van Mort Ransen. Met o.a. Saul Rubinek, Paul Soles, Julie St-Pierre, Helen Hughes en Carolyn Scott.

Sinds de scheiding van zijn ouders voelt de 35-jarige Joodse Rubinek de behoefte om de klok terug te draaien. Hij verhuist naar zijn geboortestad en vraagt zijn invalide vader om bij hem te komen wonen. Boven hen woont de mooie St.Pierre, wiens relatie juist in een crisis zit. Ze gooit haar vriend eruit, maar merkt later dat ze zwanger is. Tussen het drietal groeit een merkwaardige liefde/haat-verhouding, die er niet op verbetert wanneer ook Rubineks moeder, Hughes, bij hen intrekt en hij de waarheid ontdekt over het beroep van St.Pierre. Vermakelijke, sprankelende relatiekomedie vol spirituele dialogen, met Soles als de vader die meermaals de show steelt. De film staat op het peil van de beste Woody Allen-films. Scenarist/regisseur Ransen is net als zijn beroemde voorbeeld een meester in het observeren van mensen. Fotografie van Solas Kalogeras.

The Outside Chance of Maximilian Glick

1989 | Familiefilm, Komedie

Canada 1989. Familiefilm van Allen A. Goldstein en Allan A. Goldstein. Met o.a. Saul Rubinek, Jan Rubes, Noam Zylberman, Susan Douglas Rubes en Fairuza Balk.

Prettige vertelling over een schrandere knaap van twaalf jaar (Zylberman) die opgroeit in een klein Canadees stadje in het begin van de jaren 1960-1970 en die klem komt te zitten tussen zijn dromen en verlangens enerzijds en de traditionele joodse waarden van zijn familie anderzijds. Ondanks het al te gemakkelijke einde van deze film, betreft het hier een intelligent komisch drama dat uitstekend geschikt is voor kinderen van rond de twaalf jaar.

Obsessed

1988 | Drama

Canada 1988. Drama van Robin Spry. Met o.a. Kerrie Kean, Daniel Pilon, Saul Rubinek, Kynne Griffin en Mireille Deyglun.

Een bescheiden film over een man die doorrijdt na een aanrijding met dodelijke afloop - een laffe, maar o zo menselijke reactie. Rubinek maakt ons door zijn schitterende spel het karakter en de beweegredenen van de man duidelijk, terwijl Kean en Pilon ons laten meeleven met de ouders van het slachtoffertje. Diepmenselijk, gaat uit boven een eenvoudige wraak-film.

Liberace: Behind the Music

1988 | Biografie, Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1988. Biografie van David Greene en David Green. Met o.a. Victor Garber, Saul Rubinek, Michael Dolan, Maureen Stapleton en Shawn Levy.

De geschiedenis van zanger-pianist Liberace, gezien door de ogen van zijn manager Seymour Heller. Vanaf zijn debuut als pianist in een bordeel volgen we zijn weg naar de top. Tijdens een optreden in een restaurant wordt hij benaderd door Heller die belooft zijn carrière in goede banen te leiden. Er volgt een mislukte liefde en hij daagt een krant voor de rechtbank die hem van homoseksualiteit beschuldigt. Haast gelijktijdig gedraaid met de andere bio-film LIBERACE. Deze versie gaat echter dieper in op de homoseksualiteit van de entertainer en zijn uiteindelijke dood in 1987 als gevolg van AIDS. Garber is goed, maar vertoont weinig fysieke gelijkenis met Liberace. Rubinek als Heller steelt de show. Gavin Lambert verwerkte opvallend weinig shownummers in zijn scenario. Camerawerk van René Verzier. Ook bekend als BEHIND THE MUSIC.

Hitting Home

1988 | Thriller

Canada 1988. Thriller van Robin Spry. Met o.a. Kerrie Keane, Daniel Pilon, Saul Rubinek, Alan Thicke en Colleen Dewhurst.

In een buitenwijk van Montreal veroorzaakt een autobestuurder een dodelijk ongeval en vlucht. De enige getuige is de moeder van de doodgereden jongen. Na lang zoeken komt men de identiteit van de man te weten, hij woont in Amerika en de autoriteiten weigeren hem aan Canada uit te leveren. De moeder neemt dan maar het recht in eigen handen, lokt de man naar Canada en gaat tot het uiterste. Keane is indrukwekkend als de op wraak beluste moeder. Vrij naar het boek van Tom Alderman Hit and Run dat ook bekend staat als The Judge door Douglas Bowie tot scenario bewerkt.

Wall Street

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Oliver Stone. Met o.a. Michael Douglas, Charlie Sheen, Daryl Hannah, Martin Sheen en Hal Holbrook.

De meedogenloze entrepreneur Gordon Gekko, het haar achterover gekamd, strak in het pak, ironische glimlach om de lippen, overdondert de aandeelhouders van een noodlijdend bedrijf met zijn mantra 'Greed is Good'. Hij weet ook de ambitieuze Bud Fox (Charlie Sheen) voor zich te winnen. Bud gaat door muren voor Gekko, totdat blijkt dat die van hem verlangt dat hij het bedrijf van zijn vader aan hem uitlevert. Formidabele aanklacht tegen de egoïstische en inhalige jaren tachtig. Oscar voor Douglas. In 2010 maakte regisseur Stone een iets minder goed, maar wel weer actueel, vervolg.

Prescription For Murder

1987 | Mysterie

Canada 1987. Mysterie van Clarke Mackey. Met o.a. Kate Lynch, Saul Rubinek, Janet Amos, Allan Royal en Sean McCann.

Binnen twee weken overlijden drie kerngezonde vrouwen kort na hun bevalling. Uit het onderzoek concludeert de politie dat de vrouwen vermoord zijn. Een van de verpleegsters zou schuldig zijn. Een van haar collega's is echter overtuigd van haar onschuld en gaat op onderzoek uit. Zij ontdekt dat het overlijden te wijten is aan slordigheden in het management, die men vanwege de reputatie van het ziekenhuis maar liever verzwijgt. Het scenario is van Rebecca Schechter.

Sweet Liberty

1986 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1986. Komedie van Alan Alda. Met o.a. Alan Alda, Michael Caine, Michelle Pfeiffer, Bob Hoskins en Lise Hilboldt.

Alda, die ook het scenario voor deze komisch bedoelde film geschreven heeft, speelt een professor in de geschiedenis wiens boek over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1771) gaat en verfilmd wordt. Tijdens de opnamen wordt hij verliefd op Pfeiffer, terwijl hoofdrolspeler Caine verliefd wordt op zijn vrouw. Echt leuk wordt het niet. De dialogen zijn zo lang dat de film maar niet op gang komt. Alda laat veel kansen liggen.

The Suicide Murders

1985 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Canada 1985. Mysterie van Graham Parker. Met o.a. Saul Rubinek, Kate Trotter, David Fox, Helen Hughes en Israel Rubinek.

Een detective die in een stijve provincieplaats zijn brood verdient met het bespioneren van ontrouwe echtelieden wordt geconfronteerd met een ongewone zaak, die door de politie als zelfmoord bestempeld was. Clichématige, maar onderhoudende televisiefilm.

Against All Odds

1984 | Misdaad, Thriller, Actiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Taylor Hackford. Met o.a. Jeff Bridges, Rachel Ward, Jane Greer, James Woods en Richard Widmark.

De klassieke film noir Out of the Past (1947) was de inspiratiebron voor Against All Odds. Jeff Bridges speelt de in geldnood geraakte football-ster Terry Brogan, die wordt ingehuurd om de maîtresse (Rachel Ward) van een corrupte nachtclubeigenaar (James Woods) op te sporen. Als zij in Mexico gevonden is blijkt Terry zich in een wespennest te steken. De beste rol is die van een footballclub-bazin, gespeeld door Jane Greer... de femme fatale van Out of the Past. De titelsong van Phil Collins was een grote hit.

Young Doctors in Love

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Garry Marshall. Met o.a. Michael McKean, Sean Young, Harry Dean Stanton, Patrick Macnee en Hector Elizondo.

Een groep jonge artsen loopt stage op de chirurgische afdeling van een groot ziekenhuis. De film is niet veel meer dan een aaneenschakeling van weinig geslaagde grappen, waarbij - anders dan men zou verwachten - seks amper een rol speelt.

Soup for One

1982 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1982. Drama van Jonathan Kaufer. Met o.a. Saul Rubinek, Marcia Strassman, Gerrit Graham, Teddy Pendergrass en Richard Libertini.

Rubinek is een veertiger die voor een plaatselijk tv-station reportages maakt over vrijgezellen in de moderne maatschappij. Een onderwerp waarover hij kan meepraten, want hij is zelf alleenstaand. Hij kent de mensen die hij interviewt, hun angsten, hun frustraties, hun verwachtingen. In zijn vrije tijd schuimt hij de bars af, op zoek naar een vrouw die even eenzaam is als hij. Trage, sentimentele tragi-komedie die af en toe leuk is. De goede cast lijdt erg onder het middelmatige scenario van Kaufer, die duidelijk met zijn (toen) 26 lentes veel te jong was om dit onderwerp aan te voelen. Verantwoordelijke voor de fotografie was Fred Schuler.

Highpoint

1982 | Komedie, Actiefilm

Canada 1982. Komedie van Peter Carter. Met o.a. Richard Harris, Christopher Plummer, Beverly D'Angelo, Kate Reid en Peter Donat.

De werkloze Britse accountant Harris raakt betrokken bij de jacht op playboy Plummer, die door zowel de CIA als de mafia wordt achtervolgd. Een fantasieloze actiefilm, doorspekt met quasi-grappige genreclichés.

Ticket to Heaven

1981 | Drama

Canada 1981. Drama van Ralph L. Thomas en Ralph Thomas. Met o.a. Nick Mancuso, Saul Rubinek, Meg Foster, Kim Cattrall en R.H. Thomson.

Mancuso, die zich net losgemaakt heeft van een slechte verhouding, wordt verleid om het 'hemelse kind' in een Moonieachtige sekte te worden. Het aangesneden onderwerp in dit puntig drama is angstaanjagend. Mancuso is uitstekend, Rubinek en Thomson geven goede steun als zijn beste vriend en degene die hem moet deprogrammeren. Scenario van Robin Spry en Ronald Sutherland.

By Design

1981 | Drama

Canada 1981. Drama van Claude Jutra. Met o.a. Patty Duke Astin, Sara Botsford, Saul Rubinek en Sonia Zimmer.

De lesbische mode-ontwerpster Astin besluit dat ze een kind wil. In aanleg interessant materiaal wordt onhandig uitgewerkt; een van de weinige slechte rollen van Astin.

Nothing Personal

1980 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1980. Komedie van George Bloomfield. Met o.a. Donald Sutherland, Suzanne Somers, Lawrence Dane, Roscoe Lee Browne en Dabney Coleman.

Sutherland als professor probeert een maatschappij ervan te weerhouden babyzeehondjes af te slachten; Somers - in haar eerste filmhoofdrol - als advocaat die hem helpt. Een zinloze romantische komedie. Alleen het bekijken waard vanwege de optredens van Craig Russell, Tony Rosato, Joe Flaherty en Eugene Levy. Naar het scenario van Robert Kaufman.

Death Ship

1980 | Horror, Thriller

Canada 1980. Horror van Alvin Rakoff. Met o.a. George Kennedy, Richard Crenna, Nick Mancuso, Sally Ann Howes en Kate Reid.

Na een aanvaring raakt een luxueus cruiseschip in nood. Acht overlevenden slagen erin aan boord te klimmen van wat een verlaten olietanker lijkt. Eenmaal aan boord worden ze het slachtoffer van vreemde gebeurtenissen: een vrouw wordt door een tros in zee geslingerd, de motoren beginnen op mysterieuze wijze te draaien en het schip zet zich op weg naar een onbekende bestemming, zonder dat er iemand aan het roer staat. Beklemmende griezel-thriller waarin materie tot leven komt. Het gegeven sluit dicht aan bij het werk van de Britse horrorauteur William Hope Hodgson, maar de film heeft duidelijk te lijden onder geldgebrek. John Robins schreef het interessante en uiterst originele scenario, dat op de gevoelige laag werd vastgelegd door René Verzier.

Agency

1980 | Mysterie, Thriller, Sciencefiction

Canada 1980. Mysterie van George Kaczender. Met o.a. Robert Mitchum, Lee Majors, Valerie Perrine, Saul Rubinek en Alexandra Stewart.

Listige Ted Quinn (Mitchum) probeert het in de politiek te maken door informatie langs de weg van het onderbewustzijn in tv- advertenties uit te zenden. Een tekstschrijver krijgt het spel door en zo komt David tegen Goliath in verzet. Een fascinerend idee, maar het resultaat is saai en weinig overtuigend. Het scenario is van Noel Hynd naar de roman van Paul Gottlieb. Het camerawerk is van Miklós Lente. Mono. Ook bekend als MIND GAMES.