Karmina

1996, Gabriel Pelletier, 106 minuten

Canada 1996. Horror van Gabriel Pelletier. Met o.a. Isabelle Cyr, Robert Brouillette, Yves Pelletier, France Castel en Gildor Roy.

VPRO Cinema

Om haar huwelijk met een stijve Vlad (Pelletier) te ontlopen ontvlucht de 140-jaar oude vampiere Karmina (Cyr) haar geboorteland Transylvania. Ze vindt onderdak bij haar tante Esmeralda (Castel) in Montr[KA1]eal. Deze laat Karmina drinken van een eigen brouwsel dat vampieren toelaat om tijdens de dag buiten te komen. Voor Karmina betekent dit een hele cultuurschok. Voor het eerst in haar leven ziet ze de zon. Haar ongewoon gedrag trekt de aandacht van de jonge musicus Philippe (Brouillette), die op haar verliefd wordt. Ondertussen zijn ook de Vlad en Karmina's ouders in Canada belandt. Deze laatsten hebben trouwens nog een eitje te pellen met Esmeralda. Het verhaal lijkt leuker dan de film die erop gebaseerd is. De humor is gemakkelijk en weinig gemotiveerd, de situaties voorspelbaar. De makers hadden beter eens eerst naar Polanski's VAMPIRE KILLERS gekeken om te leren hoe ze een komische vampierenfilm moeten maken. Saai scenario van Gabriel, Yves en Andrée Pelletier en Ann Burke. Eric Cayla stond achter de camera. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Gabriel Pelletier
Cast:
Isabelle Cyr, Robert Brouillette, Yves Pelletier, France Castel, Gildor Roy, Raymond Cloutier, Sylvie Potvin, Diane Lavallee, Mario St-Amand
Productie:
Nicole Robert
Camera:
Eric Cayla
Muziek:
Patrick Bourgeois
Jaar:
1996
Genres:
Horror, Komedie
Trefwoorden:
Vampieren
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

Karmina (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer