Ghosts: I'll Be Watching You

1995, John Strickland, 50 minuten

Verenigd Koninkrijk 1995. Horror van John Strickland. Met o.a. Derrick O'Connor, David Hayman, Anita Dobson, Bernard Latham en Gary Sefton.

VPRO Cinema

Jack Rudkin (O`Connor) is een harde kerel. Hij zit al twintig jaar in de gevangenis. Hij werd tot levenslang veroordeeld wegens de moord op een politieman. Hij is ervan overtuigd dat zijn vrouw Suzi (Dobson) hem bedriegt. Na een bijna-dood ervaring gaat hij het fenomeen bestuderen van het uit het lichaam treden. Met de kennis die hij uit boeken vergaart, gekoppeld aan yoga-oefeningen slaagt hij erin zijn lichaam te verlaten. Hij ontdekt niet enkel dat Suzi hem bedriegt met zijn broer Les (Hayman), maar dat deze bovendien het zaakje opzette dat hem in de gevangenis bracht. Spannend uitgewerkte griezelthriller met een claustrofobische climax. O'Connor verpersoonlijkt een angstwekkend duivels personage, maar in de tweede helft wordt het scenario van Stephen Volk banaal en betreedt het al te bekende paden. Fotografie van Paul Wheeler.

credits

Regie:
John Strickland
Cast:
Derrick O'Connor, David Hayman, Anita Dobson, Bernard Latham, Gary Sefton, Oscar James, Sheila Ruskin, Dermot Keaney, Alice Douglas, Jan Carey, Vivienne Ritchie, Paddy Joyce, Dominic Taylor
Productie:
Ruth Baumgarten, Andrée Molyneux, Phillippa Giles, Elinor Carruthers
Camera:
Paul Wheeler
Muziek:
John Keane
Jaar:
1995
Alt. titels:
I'll Be Watching You
Genres:
Horror, Actiefilm
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer