Duitsland 1997. Drama van Thomas Nikel. Met o.a. Christian Wolff, Andrea L'Arronge, Ulrich Pleitgen, Anja Kling en Siegfried Terpoorten.

VPRO Cinema

Pilot van een doktersserie, geschreven door Brigitte Blobel, rond Duitse arts Dr. Mattes Jacobi (Wolff). Na enkele ontgoochelingen keert hij Duitsland de rug toe en gaat van start met klein bush-hospitaaltje in Zuid-Afrika. Dat het er niet van een leien dakje loopt, ligt voor de hand. Hij wordt er geconfronteerd met catastrofale menselijke verhoudingen. Maar hij weet de handen uit de mouwen te steken en wint zienderogen het vertrouwen van autochtonen. Zelfs een waterpomp herstelt hij moeiteloos. Wolff, tot dan toe vooral bekend als Oberförster Rombach uit oerpopulaire Duitse soap FORSTHAUS FALKENAU, bewijst dat hij tot alles in staat is. Voor gevoelige zielen die houden van plichtsbewuste dokterspraktijken in de rimboe.

credits

Regie:
Thomas Nikel
Cast:
Christian Wolff, Andrea L'Arronge, Ulrich Pleitgen, Anja Kling, Siegfried Terpoorten, Monika Schwarz, David Fortune, Connie Masilo, Vuyisile Bojana
Scenario:
Brigitte Blobel
Productie:
Katharina M. Trebitsch
Jaar:
1997
Alt. titels:
Aufbruch, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Doktersdrama, Soap opera
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen