Adoption

1993, János Zsombolyal, 53 minuten

België/Hongarije/Frankrijk 1993. Drama van János Zsombolyal. Met o.a. Klára Varga, Péter Malcsiner, Mari Töröcsik, Márie Bajcsay en Mari Csomós.

VPRO Cinema

Men gaf haar de naam Eva Kovacs (Varga), maar naar haar ware naam moet ze raden. Als baby werd ze achtergelaten en ze heeft niet de minste notie wie haar ouders zijn. In het weeshuis kreeg ze een goede opvoeding, maar ze werd niet voorbereid op het leven van een alleenstaande volwassen vrouw. Ze krijgt een verhouding met een man die haar in de steek laat als ze zwanger is. Daar ze niet over onvoldoende bestaansmiddelen beschikt is ze verplicht haar baby ter adoptie aan te bieden. Jaren later gaat het haar veel beter en ze begint een zoektocht naar haar kind. Het gevoelige portret van een vrouw, die zelf door haar ouders werd verstoten en die nu ook verplicht is haar kind af te geven. Haar wanhopige zoektocht wordt aangrijpend, maar zonder goedkope sentimentaliteit, weergegeven. Varga zet de moedeloosheid van haar personage op onvergetelijke wijze neer. Op het einde van de film legt de echte Eva Kovacs een verklaring af. Het scenario werd geschreven door Akos Kertéaz en achter de camera nam Gábor Szabó plaats.

credits

Regie:
János Zsombolyal
Cast:
Klára Varga, Péter Malcsiner, Mari Töröcsik, Márie Bajcsay, Mari Csomós, Anette Dósa, Emil Györy, Attila Hankö, Márta Martin, Lili Manori, Ági Máhr, László Porosch, Irma Patkós, Osmo Wikuna
Scenario:
Akos Kertéaz
Productie:
Alain Cert, Charline de Lépine, Gábor Garami
Muziek:
László Benkó
Jaar:
1993
Alt. titels:
Adoption - L'histoire d'Eva Kovacs
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Kroniek, Adoptie
Landen:
België, Hongarije, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Adoption (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer