Le policier de Tanger

1996, Stephen Whittaker, 92 minuten

Frankrijk 1996. Misdaad van Stephen Whittaker. Met o.a. Donald Sumpter, Pastora Vega, Sean Chapman, Joe Shaw en David Shofield.

VPRO Cinema

Ex-geheimagent Ahmed Yaasin (Sumpter) moet in Tanger in 1949 op bevel van plaatselijk politiechef, Colonel Claudel (Aufare), de jonge Amerikaan Eric Burns (Shaw) schaduwen. Deze is vaak in gezelschap van zijn trouwe lijfwacht Arthur (Chapman), met wie hij intieme relatie heeft. Rond die tijd wordt ook weduwe van een kunsthandelaar vermoord en haar dienstmeisje-minnares wordt vermist. Op de plaats van de misdaad treft Ahmed de mooie Mariannick (Vega) en haar dochtertje aan. Allen lijken op zoek naar vermiste Goya... Naar de in 1944 verschenen novelle Le policier d'Istanbul van Georges Simenon, die opgenomen was in de omnibus Signé Picpus. Zonder commissaris Maigret, maar wel met de zwoele sfeer van Istanbul, dat voor tv- film plaatsmaakte voor Tanger en enkele jaartjes later dan ook bij Simenon zelf. Het plot is ijzersterk en het spel van internationale cast feilloos.

credits

Regie:
Stephen Whittaker
Cast:
Donald Sumpter, Pastora Vega, Sean Chapman, Joe Shaw, David Shofield, John Bowler, Claude Aufaure, Élodie Navarre, Pippa Haywood, Nadim Sawalha, Maud Buquet
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1996
Alt. titels:
Policier de Tanger, Le
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Le policier de Tanger (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer