Zwitserland/Frankrijk 1998. Misdaad van Philippe Venault. Met o.a. Guy Marchand, Pierre Tornade, Jeanne Savary, Philippe Duclos en Thiam.

VPRO Cinema

Annie S[KA1]erigny (Deleuze), gehuwd met succesvol tomatenhandelaar Edouard S[KA1]erigny (Foulquier) klopt bij Nestor Burma (Marchand) aan om haar verdwenen man op te sporen. Wat later wordt Edouards lijk gevonden. Burma speurt naar mogelijke daders en motieven: Annie heeft een minnaar, de chauffeur van de `koning der tomaten`, Daniel Dufour (Gourlat), en beiden waren door Edouard betrapt. Maar er zijn ook de concurrenten-tomatenkwekers, met Jean Fournier (Duclos) op kop, die zijn opslagplaats in de fik wilden steken en ook herkend werden...Aardige, onderhoudende en bij momenten spannende plot. Voor de pikante saus zorgt Marchand met zijn gebruikelijke achteloosheid. Lekker sfeertje van tomatenkwekers-milieu. Aflevering van het seizoen, nummer van 40.

credits

Regie:
Philippe Venault
Cast:
Guy Marchand, Pierre Tornade, Jeanne Savary, Philippe Duclos, Thiam, Jean-Louis Foulquier, Anne Deleuze, Franck Gourlat, Smaïl Mekki
Productie:
Eddi Cherki, Hermann Florin
Muziek:
Christian Gaubert
Jaar:
1998
Alt. titels:
Aventure de Nestor Burma : Burma et la belle de Paris, Une, Burma et la belle de Paris
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Zwitserland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen