Cannes: The Agony & The Ecstasy

1998, Stephanie Smith, 55 minuten

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Stephanie Smith. Met o.a. Stephan Elliott, Nik Powell, Stephen Woolley, Simona Benzakein en Baz Bamigboye.

VPRO Cinema

Het jaarlijkse festival van Cannes is een heksenketel waar meer dan vijftigduizend mensen die van ver of nabij met film te maken hebben elkaar ontmoeten. Er worden deals gemaakt, rechten verhandeld, promotionele acties in elkaar gestoken. We volgen regisseur Stephan Elliott die voor het festival van 1998 ingeschreven was met zijn film WELCOME TO WOOP WOOP. Als het festival begint is de film nog niet eens af. Voor Elliott is Cannes een plaats die hem na aan het hart ligt, want hier kwam hij in 1992 met het script van FRAUDS en hij vond een producent. Zijn producers Nik Powell en Stephan Wooley zoeken financiers voor DIVORCING JACK en PR-girl Simona Benzakein moet ervoor zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. Een verhelderende kijk achter de schermen van 's werelds grootste filmkermis met zijn feestjes, zijn aspirant-acteurs en producenten, zijn successen en teleurstellingen. Smith schreef zelf het scenario. Commentaar werd ingesproken door Lesley Sharp en Tina Dean. Voor de montage was Alex McDonnell verantwoordelijk. Fotografie is van Lynn Mitchell, Ben Bowie, Vron Harris en Tom Laurie.

credits

Regie:
Stephanie Smith
Cast:
Stephan Elliott, Nik Powell, Stephen Woolley, Simona Benzakein, Baz Bamigboye, Hillary Shaw, Paul Wilkins, Max Belocchio, Ron Ranvaud, Lloyd Kaufmann, Mario Kassar, Matthew Payne, Simon Perry
Productie:
Damita Nikapota, Garfield Kennedy, Stephanie Smith, Gary Hunt
Camera:
Lynn Mitchell
Jaar:
1998
Alt. titels:
Agony & The Ecstasy, The
Genres:
Documentaire
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer