Maxim Vengerov: The Soul Of The Violin

1998, Simon Broughton, 50 minuten

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Simon Broughton. Met o.a. Maxim Vengerov, Edward Seckerson, Ilkka Lehtonen, Larissa Vengarova en Galina Turchaninova.

VPRO Cinema

Op enkele jaren tijd is de jonge Russische violist Maxim Vengerov uitgegroeid tot een van de beste en populairste virtuozen van het einde van de 20e eeuw. Laureaat van vele internationale concours is het vooral zijn charisma dat aanslaat bij het grote publiek. Sinds hij ambassadeur werd van UNICEF zet hij zich bovendien in voor kinderen. Met zijn Stradivarius raakt hij blijkbaar moeiteloos het hart van de luisteraar. Tijdens zijn optredens straalt hij een grote persoonlijkheid uit. Zo zien we hem aan het werk tijdens de legendarische performance die hij gaf aan de Prinsengracht in Amsterdam en zijn we getuige van zijn vlotte, fantasierijke manier van optreden tijdens zijn 'Master Classes'. Een knap portret van een sympathieke vioolvirtuoos. Montage is van Tom Jones en Gerard Evans. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Erik Bannenberg, Greg Glomb, Frank Hanes, Paul Incaprio, Andy Lee, Peter Sturgis, Colin Waldeck en Walt Woodward. Stereo.

credits

Regie:
Simon Broughton
Cast:
Maxim Vengerov, Edward Seckerson, Ilkka Lehtonen, Larissa Vengarova, Galina Turchaninova, Marianne Käch, Sara Troback, Daniel Barenboim
Productie:
Carl Simons, John Kelleher, James Wills, Christoph Drese
Muziek:
Aram Katchaturian, Fritz Kreisler, Jules Massenet, Johannes Brahms, Pyotr Ilyich Tjaikowski, Camille Saint-Saëns
Jaar:
1998
Alt. titels:
Vengerov, Maxim, Âme du violon, L', Von der Seele der Musik, Soul Of The Violin, The
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Klassieke muziek
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer