Petula Clark Downtown

1998, Derek Bailey, 50 minuten

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Derek Bailey. Met o.a. Petula Clark, Melvyn Bragg, Richard Branson, Peter Ustinov en Anthony Newley.

VPRO Cinema

Een goed gedocumenteerd portret van zangeres/actrice Petula Clark (1932), die op het einde van WO II razend populair werd als kindsterretje in Engeland. Als kind werkte ze met bekende regisseurs als Peter Ustinov, Michael Powell en Ken Annakin. In tegenstelling tot de meeste kindsterretjes verdween ze nooit uit de belangstelling. Ze groeide uit tot een gevierde zangeres die, na haar huwelijk met producent Claude Wolff, vooral in Frankrijk erg populair was, om in de tweede helft van de jaren 1960 ook Engeland en Amerika te veroveren. We volgen haar van haar eerste opnamen uit 1944 tot haar US-toer in 1998 als Nora Desmond in de musical Sunset Boulevard. Ondertussen horen we een hele reeks van haar grote internationale hits. Mensen die met haar gewerkt hebben, zoals Ustinov en Newley, komen uitgebreid aan het woord. Melvyn Bragg schreef het scenario, spreekt de commentaar en leidt de interviews op zijn bekende grondige manier. Malcolm Dunnett stond in voor de montage, terwijl Ivor Richardson tekende voor de fotografie. Stereo.

credits

Regie:
Derek Bailey
Cast:
Petula Clark, Melvyn Bragg, Richard Branson, Peter Ustinov, Anthony Newley, Claude Wolff, Tony Hatch, Bill Kenwright, Don Black
Scenario:
Melvyn Bragg
Productie:
Derek Bailey, Jenny Borthwick, Jenny King
Camera:
Ivor Richardson
Muziek:
Petula Clark
Jaar:
1998
Alt. titels:
Clark, Petula
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Petula Clark Downtown (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer