Marco Vicario: regie, cast en productie.
Er zijn 14 films gevonden.

Il Cappotto di Astrakan

1980 | Komedie, Mysterie

Frankrijk​/​​Italië 1980. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Johnny Dorelli, Carole Bouquet, Andréa Ferréol, Marcel Bozzuffi en Paolo Bonacelli.

Een Italiaanse provinciaal gaat met vakantie naar Parijs in de hoop op stoute avonturen. Hij lijkt op een juwelendief die in de gevangenis zit en wordt door diens echtgenote in huis genomen. Hij identificeert zich volledig met zijn model, zodat hij zich behalve de vrouw ook nog diens minnares en een sjieke winterjas eigen maakt. Als de juwelendief terugkeert blijkt wat voor een fletse kopie de provinciaal eigenlijk is. Deze curieuze film over conformisme bij gebrek aan eigen zelfbewustzijn houdt de aandacht vast, ondanks de misplaatste kluchteffecten, maar weet het happy end niet overtuigend te maken. Opvallende rol van Ferréol als de echtgenote die zichzelf tot museumstuk heeft gemaakt.

Mogliamante

1977 | Komedie, Romantiek, Erotiek, Drama

Italië 1977. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Laura Antonelli, Marcello Mastroianni, Leonard Mann, Gastone Moschin en Olga Karlatos.

Een salonanarchist duikt onder in het huis van zijn buurman en wordt vervolgens doodgewaand. Zijn aan migraine lijdende 'weduwe' moet zijn zaken overnemen en ontdekt zo zijn dubbelleven waardoor ze met name seksueel helemaal opbloeit, tot jaloezie van haar echtgenoot die alles vanuit zijn schuilplaats observeert. Het thema van dubbel voyeurisme -direct en indirect - kreeg een esthetische filmvorm in sepiatinten en decoratieve aankleding anno 1900, maar de regie laat de spelers ook voornamelijk decoratief zijn, terwijl de gedwongen passiviteit Mastroianni weinig dramatische kanten geeft. De talrijke erotische scènes zijn elegant in beeld gebracht.

Paolo il caldo

1973 | Komedie, Erotiek

Italië 1973. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Giancarlo Giannini, Rossana Podestà, Gastone Moschin, Adriana Asti en Vittorio Caprioli.

Een Siciliaanse baron blijkt als kind al de hitsige aard van zijn voorvaderen te hebben geërfd en maakt als volwassene een reeks van veroveringen, zonder onderscheid in rang en stand en laat fascisme, oorlog en bevrijding als onbelangrijke incidenten aan zich voorbij gaan. Als bejaarde is zijn geest nog steeds willig, maar het vlees wordt zwak en het huwelijk met een jonge apothekersdochter biedt geen soelaas, omdat ze frigide is. De film heeft minder aandacht voor de seksscènes dan de uitsluitende interesse van de hoofdpersoon doet verwachten en legt vooral het accent op familie-, gezins- en politieke conflicten, maar haalt daarmee zoveel zó kluchtig overhoop, dat het uiteindelijke resultaat oppervlakkig en vermoeiend platvloers wordt.

Homo eroticus

1972 | Komedie, Erotiek

Italië 1972. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Bernard Blier, Sylva Koscina en Adriana Asti.

Een medisch onderzoek wijst uit dat een Siciliaanse huisknecht in Bergamo een derde testikel heeft en dus seksueel superpotent moet zijn. Deze reputatie dringt ook door tot de rijke dames; hij maakt een maatschappelijke bliksemcarri[KA2]ere, tot hij zijn potentie verliest en ware liefde en geluk vindt. Deze nieuwe variant op formule-komedies rond Buzzanca als onnozele maar hitsige Siciliaan wisselt de voor de hand liggende grappen af met geslaagdere en maakt van alle actrices karikaturale nymfomanen behalve van Podest[KA2]a (vrouw van de regisseur), die gespaard blijft voor het happy end. Ook bekend als MAN OF THE YEAR.

Il prete sposato

1970 |

Frankrijk​/​​Italië 1970. Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Salvo Randone, Magali Noël en Enrico Maria Salerno.

Een Siciliaanse pastoor wordt overgeplaatst naar Rome, waar de losse zeden in zijn parochie hem in grote verwarring brengen. Een goedhartige call-girl die wekelijks komt biechten doet zijn celibaat wankelen, omdat een huwelijk tenslotte haar redding zou betekenen. Het aangezette komische spel van Buzzanca in zijn confrontaties met de frivole kerkgemeente maakt van de film een standaardklucht, waarbij de kritische portretten van de religieuze hiërarchie nauwelijks iets kunnen bijdragen aan een zinnige satire. Podestà brengt enige warmte en gevoeligheid als de call-girl die zich wegcijfert om de priesterroeping niet in gevaar te brengen.

Sette uomini d'oro

1966 | Misdaad, Komedie, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1966. Misdaad van Mario Vicario en Marco Vicario. Met o.a. Rossana Podestà, Philippe Leroy, Gastone Moschin, Gabriele Tinti en Maurice Poli.

Als gemeente-arbeiders vermomde bankrovers dringen via riolen de kluis van een Zwitserse bank binnen en stelen de goudvoorraad. Het brein van de bende heeft plannen om de buit voor zichzelf te houden, maar de anderen weten de vrachtwagen met goud te pakken vóór hem. Dit op zichzelf doorsnee-inbraakverhaal kreeg naar vorm en spel een verrassende humoristische aanpak. De rol van Podestà - de vrouw van de regisseur - is louter decoratie, maar de ontwerper van haar kostuums moet hebben geijld.

Il grande colpo dei sette uomini d'oro

1966 | Komedie, Misdaad

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1966. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Rossana Podestà, Enrico Maria Salerno, Philippe Leroy, Manuel Zarzo en Gastone Moschin.

In dit vervolg op SETTE UOMINI D'ORO slaagt de bende erin om 70.000 ton goud tijdens een transport bij klaarlichte dag en onder de ogen van de militaire bewaking te roven, waarbij hun technische vernuft wordt geëvenaard door de vermommingskunsten van de leidster van de bende. De film mist het verrassingseffect van het eerste deel, hoewel de avonturen ditmaal spectaculairder zijn en met meer raffinement uitgewerkt door de regisseur. Camerawerk van Ennio Guardieri.

Grande Colpo Dei Sette Uomini...

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Gabriele Tinti, Giampiero Albertini, Rossana Podesta, Gastone Moschin en Philippe Leroy.

In dit vervolg op SETTE UOMINI D'ORO slaagt de bende erin om 70.000 ton goud tijdens een transport bij klaarlichte dag en onder de ogen van de militaire bewaking te roven, waarbij hun technische vernuft wordt geëvenaard door de vermommingskunsten van de leidster van de bende. De film mist het verrassingseffect van het eerste deel, hoewel de avonturen ditmaal spectaculairder zijn en met meer raffinement uitgewerkt door de regisseur. Camerawerk van Ennio Guardieri.

Il Pelo nel mondo

1964 | Erotiek, Documentaire

Italië 1964. Erotiek van Marco Vicario, Renato Marvi en Antonio Margheriti.

Deze semi-documentaire in het kielzog van de invloedrijke MONDO CANE I & II toont een wereldwijde collectie van ongewone en bizarre gebruiken en riten, op gezette tijden onderbroken door pathetische striptease-acts. Dit schamele werkje leert de toeschouwer volstrekt niets. Ook bekend als GO! GO! GO! WORLD.

La schiava di Roma

1961 | Actiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Italië 1961. Actiefilm van Sergio Grieco en Franco Prosperi. Met o.a. Rossana Podestà, Guy Madison, Mario Petri, Giacomo Rossi Stuart en Ignazio Leone.

De Romeinse tribuun Caius Valerius wordt door de opstandige Galli[KA3]ers verslagen. Julius Caesar stuurt zijn zoon Marcus (Madison) met honderd soldaten om de opmars van 3.000 Galli[KA3]ers te stuiten totdat hij een leger bijeen heeft. De leider der Galli[KA3]ers, Lysircus (Petri) wil doorstoten, maar stamhoofd Marfus sluit liever vrede met de Romeinen. Bij een schermutseling met de Romeinen wordt de dochter van Marfus, Antea (Podestà), gevangen genomen en tot slavin gemaakt. Lysircus doet tegenover Marfus alsof hij ook vrede wil sluiten met de Romeinen, maar hij doodt hem voor de ogen van Antea. Marcus, die bij het gevecht gewond was geraakt, wordt door Antea verzorgd, die hem weer snel op de been heeft met haar kennis van geneeskrachtige kruiden. Tussen hen ontluikt een romance, maar dan is er altijd nog die onbetrouwbare Lysircus, die haar aan zich wil onderwerpen. Typische spektakelfilm, historisch nauwelijks betrouwbaar, met de nodige actie en een hele mooie Podestà. Voor genreliefhebbers een feest. Het scenario is van regisseur Prosperi, Silvano Reina en Marco Vicario. Het camerawerk is van Vincenzo Seratrice.

Su propio destino

1958 | Misdaad

Spanje​/​​Italië 1958. Misdaad van Giuseppe Vari. Met o.a. Marco Vicario, Enrique Diosdado en Giulia Rubini.

Een jongen treedt de wereld van de misdaad binnen.De overdreven strengheid van zijn vader, een belangrijke rechter, is hier schuld aan. Een middelmatige sleurfilm.

Playa prohibida

1955 | Drama, Misdaad

Spanje​/​​Mexico 1955. Drama van Julián Soler. Met o.a. Rosanna Podestá, Fernando Rey, Carlos López Moctezuma en Marco Vicario.

Een scenario-schrijver gaat naar het strand om inspiratie op te doen voor een script. Één van de films die de welgevormde Rosanna Podestá in Spanje opnam, alvorens beroemd te worden in haar geboorteland Italië.

Divisione Folgore

1954 | Historische film, Oorlogsfilm

Italië 1954. Historische film van Duilio Coletti. Met o.a. Fausto Tozzi, Ettore Manni, Monica Clay, Aldo Bufi Landi en Lea Padovani.

Na de Engelse successen tegen de Duitsers bij El Alamein in november 1943, stuit het oprukkende leger op taai verzet van de Italiaanse Folgore Divisie. Deze geeft zijn positie niet prijs, ondanks gebrek aan bijna alles. Gebaseerd op historisch feiten. Gelardeerd met terugblikken van de soldaten, die afscheid nemen van hun geliefden in Italië, voordat ze via Malta naar het front in Noord-Afrika gestuurd worden. Het verhaal wordt in een harde, semi-documentaire stijl verteld. Uitstekende acteerprestaties.

L' Eterna catena

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Anton Giulio Majano. Met o.a. Gianna Maria Canale, Marcello Mastroianni, Marco Vicario, Leda Gloria en Aldo Niccodemi.

Een aspirant-zangeres wordt zowel bemind door de broer van haar verloofde, een koopvaardijofficier, als door diens werkgever. De verloofde vermoordt uit jaloezie de scheepsmagnaat, zijn broer neemt de schuld op zich en gaat in het Vreemdelingenlegioen. Volks melodrama was typerend voor de Italiaanse cinema de van jaren vijftig, werkt nu eerder op de lachspieren dan traanklieren ondanks de dodelijk serieuze inzet van de acteurs. Vicario zou later regisseur worden en de filmbroer Mastroianni - hier in voor die periode vaste rol als jonge idealist - leiden in MOGLIAMANTE.