Italië 1973. Komedie van Marco Vicario. Met o.a. Giancarlo Giannini, Rossana Podestà, Gastone Moschin, Adriana Asti en Vittorio Caprioli.

VPRO Cinema

Een Siciliaanse baron blijkt als kind al de hitsige aard van zijn voorvaderen te hebben geërfd en maakt als volwassene een reeks van veroveringen, zonder onderscheid in rang en stand en laat fascisme, oorlog en bevrijding als onbelangrijke incidenten aan zich voorbij gaan. Als bejaarde is zijn geest nog steeds willig, maar het vlees wordt zwak en het huwelijk met een jonge apothekersdochter biedt geen soelaas, omdat ze frigide is. De film heeft minder aandacht voor de seksscènes dan de uitsluitende interesse van de hoofdpersoon doet verwachten en legt vooral het accent op familie-, gezins- en politieke conflicten, maar haalt daarmee zoveel zó kluchtig overhoop, dat het uiteindelijke resultaat oppervlakkig en vermoeiend platvloers wordt.

credits

Regie:
Marco Vicario
Cast:
Giancarlo Giannini, Rossana Podestà, Gastone Moschin, Adriana Asti, Vittorio Caprioli, Riccardo Cucciola, Lionel Stander, Ornella Muti, Marianne Comtell
Muziek:
Armando Trovajoli
Jaar:
1973
Genres:
Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Satire, Seks
Landen:
Italië


op televisie
0 uitzendingen

Paolo il caldo (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken