Lisa Bryer: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

The Last King of Scotland

2006 | Drama, Biografie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 2006. Drama van Kevin Macdonald. Met o.a. Forest Whitaker, James McAvoy, Gillian Anderson, Kerry Washington en David Oyelowo.

Nadat hij in de jaren zeventig is afgestudeerd vertrekt de Schotse dokter Nicholas Garrigan (McAvoy) naar Oeganda om daar te werken in een kleine kliniek. Dan wordt hij benaderd door de charismatische en charmante kersverse president, die hem overhaalt om zijn lijfarts te worden, ook omdat hij enorm van Schotland blijkt te houden. Tussen de twee ontstaat een band, maar gaandeweg leert Nicholas de ware aard van president Idi Amin kennen. Krachttoer van Whitaker, die een briljante transformatie neerzet. Hij kreeg er volkomen terecht een Oscar voor.

The Hole

2001 | Thriller, Horror, Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van Nick Hamm. Met o.a. Thora Birch, Desmond Harrington, Embeth Davidtz, Keira Knightley en Steven Waddington.

Er is iets gruwelijks gebeurd, zoveel is duidelijk bij de eerste beelden van The Hole. Een meisje (Birch) strompelt gehavend en in shock de trappen van een school op. Liz was al dagen vermist, iedereen is blij dat ze terug is, en nu mag psychiater Horwood (Davidtz) voorzichtig uitvogelen wat er precies is voorgevallen. Daar gaat de hele verdere film over. Niet alleen de psychiater, maar ook de kijker wordt langzaam wijzer door flarden flashbacks vanuit verschillende waarheden en perspectieven. De combinatie van pulphorror à la Scream met Rashomon-voor-tieners vulde een gaatje in de markt en en leverde een onderhoudende film op.

Goodbye Charlie Bright

2001 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Nick Love. Met o.a. Paul Nicholls, Roland Manookian, David Thewlis en Phil Daniels.

Charlie Bright en zijn vrienden vullen hun dagen in Zuid-Londen met kwalijke kwajongensstreken: tasjesroof, inbraak en vandalisme. Op een dag steelt Charlie een pistool van een zware jongen. Daarna wordt de sfeer allengs grimmiger. Door de opmerkelijk kleurige kleding doet dit drama over ontspoorde middle class-jeugd wat gedateerd aan. Dat effect wordt nog versterkt door de ouderwetsige muziekjes op de soundtrack. Overigens niet slecht gespeeld, met bijvoorbeeld een aardige rol voor Thewlis, als volwassene die geen kwaad in de jongens wenst te zien.