Anita Garvin: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Laurel & Hardy's Laughing 20's

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Youngson. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Edna Murphy, Vivian Oakland en Glen Tryon.

Een leuke compilatie van beroemde scènes van het populairste komische duo uit de filmgeschiedenis, met vooral aandacht voor hun stomme periode. We zien beelden uit de eerste film van beide acteurs, jaren voordat ze een duo zouden vormen, hun eerste gezamenlijke film, waarin ze geen enkele scène samen hebben, om vervolgens getuige te zijn van hun langzame groei naar hun bekende imago. 1915 tot 1927 - twaalf jaar waarin ze evolueerden van naamloze filmspelers tot tijdloze mijlpalen van de zevende kunst. Youngson, die ook het scenario schreef, schenkt tevens aandacht aan hun medespelers en aan Charley Chase, die andere grootheid van de stomme komische film. Een betere introductie in de roots van de komieken kan men zich niet wensen. Het commentaar wordt gesproken door Jay Jackson. Jeanne Keyes stond in voor de research van het beeldmateriaal.

Laurel & Hardy: Blotto

1930 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1930. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Anita Garvin, Tiny Sandford en Dorothy Christie.

Na een echtelijke twist ontvluchten de Dikke en Dunne de huiselijke haard met een fles whiskey - althans dat menen zij - naar een nachtlokaal om eens flink de bloemetjes buiten te zetten. Dat loopt goed uit de hand, want de kleur van het goedje lijkt wel op de drank, maar het is in werkelijkheid thee met een flinke hoeveelheid mosterd. Het wordt Stan te veel en hij moet uitrusten op de schouder van Ollie, die het in z'n eentje moet klaren. Een droogleggings-klassieker. Ook op video uitgebracht als met ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: The Battle of The Century

1927 | Komedie

Verenigde Staten 1927. Komedie van Clyde A. Bruckman. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Dick Gilbert, George K. French en Dick Sutherland.

Canvasback Clump (Laurel) komt in de boksring tegenover Thunder-Clap Callahan (Young). Ondanks de aanmoedigingen van zijn trainer Oliver Hardy moet hij het afleggen tegen de ruwe bokser, vooral omdat de scheidsrechter (Lufkin) zijn partijdigheid duidelijk laat merken. Eens buiten de sporthal wordt hen een polis aangesmeerd door een handige verzekeringsagent. Om het toeval te helpen werpt Ollie een bananenschil op straat, maar het is een taartenverkoper die erover valt. Van het een komt het ander en binnen de kortste tijd vliegen de taarten doorheen de hele buurt. Het begint uiterst spiritueel met de boksmatch, maar de taartenslag op het einde is voorspelbaar en werd voordien reeds gebruikt in honderden films. De slotscènes van de film zijn verloren gegaan en werden vervangen door verklarende teksten. Leo McCarey superviseerde de film en de gags naar een verhaal van Hal Roach. H. M. Walker stond in voor de tussentitels van deze stomme prent. Fotografie is van George Stevens.

Bertha, the Sewing Machine Girl

1927 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1927. Komedie van Irving Cummings. Met o.a. Madge Bellamy, Sally Phipps, Allen Simpson, Paul Nicholson en Anita Garvin.

Sumpathieke maar doodgewone film over de loopbaan van een jonge vrouw, die zich van eenvoudig naaistertje opwerkt tot mode-ontwerpster. Een film van Fox.

Laurel & Hardy: The Sleuth

1925 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1925. Mysterie van Percy Pembroke. Met o.a. Stan Laurel, Alberta Vaughan, Glen Cavender en Anita Garvin.

Sherlock Laurel wordt door een dame (Vaughan) ter hulp geroepen. Hij moet haar man (Cavender) schaduwen daar deze haar doorlopend bedriegt en tevens moet hij hem wat papieren afhandig maken. De 'pientere' detective biedt zich aan als dienstbode en een kat-en-muis-spelletje tussen hem, de man en diens trawanten kan beginnen. Uiteindelijk zal Sherlock hen vloeren door zich als vamp te verkleden. Leuke parodie op de Sherlock Holmes-verhalen, met Stan als een kopie van de man uit Baker Street, maar dan geen al te snuggere. Schitterend is het moment waarop Stan zijn eigen voetstappen volgt. De film davert voort op een denderend ritme en zit vol absurde humor die later zo typisch werd voor de Marx Brothers. Laurel schreef zelf het scenario. Later opnieuw uitgebracht als GREATHER THAN SHERLOCK HOLMES.