David Snell: cast, productie en muziek.
Er zijn 35 films gevonden.

Homegrown

1998 | Misdaad, Komedie, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1998. Misdaad van Stephen Gyllenhaal. Met o.a. John Lithgow, Ryan Phillippe, Hank Azaria, Jon Tenney en Billy Bob Thornton.

Drie ontspannen Californische marihuanatelers worden plots geconfronteerd met de harde, zakelijke kant van de drugshandel wanneer hun baas wordt neergeschoten en zij zelf de touwtjes in handen nemen. Gezien het onderwerp van deze geestig geschreven actiekomedie, met gastrollen van Ted Danson en Jamie Lee Curtis, werd Homegrown in eigen land slechts bescheiden uitgebracht in de filmtheaters.

Truman

1995 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1995. Biografie van Frank Pierson. Met o.a. Gary Sinise, Diana Scarwid, James Gammon, Tony Goldwyn en Colm Feore.

Deze ruim twee uur durende speciaal voor de kabel-tv geproduceerde film gaat over het leven van de 33ste president van de V.S., Harry S. Truman. Zijn complexe persoonlijkheid en de gebeurtenissen, die een stempel van historische betekenis op de wereld hebben gedrukt worden onder de loep genomen. Tom Rickman die het scenario schreef, heeft natuurlijk een keuze moeten maken uit het dikke boek van David McCullough, dat met de Pulitzerprijs bekroond werd. Het scenario wordt daardoor gekenmerkt door talloze omissies. Harry Truman stapte letterlijk de politiek binnen omdat hij als argrariër incompetent was en als kleine ondernemer mislukt was. Hij kon ook niet dansen of zingen. Eenmaal in de maalstroom van de politiek keek hij nooit meer terug en steeg tot de absolute top toen hij Franklin D. Roosevelt na diens dood moest opvolgen. Hij bewees zichzelf door een tweede ambtstermijn te winnen als president in 1948. Sinise, die veelvuldig voor zijn rol gelauwerd werd, geeft een schitterend portret van de man uit Missouri. In het spel wordt hij geëvenaard door Scarwid als Bess, Trumans vrouw. De bijrollen zijn ook voorbeeldig. De regie van Pierson is oprecht, maar wellicht valt er op te merken dat de film teveel is opgebroken in korte stukjes. Het camerawerk van Paul Elliott is schitterend.

Sun Child

1988 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Drama van Lawrence Gordon Clark. Met o.a. Twiggy, James Fox, Anna Massey, Laura Goodwin en Evelyn Laye.

Zeer tot ongenoegen van de acht-jarige Emily (Goodwin) is vader Robert (Fox) regelmatig voor lange tijd van huis weg. Ze woont dan samen met haar moeder Fen (Twiggy) en Roberts secretaresse Marcia Burrows (Massey) in hun huis op het platteland. Tijdens een van Roberts afwezigheden merkt Emily op dat haar moeder erg veel tijd doorbrengt met haar vriend, toneelacteur Mark (O`Mahoney). Het vertrouwen tussen Emily en Fen is geschokt. Terug thuis voelt Robert aan dat er iets verkeerd is. Emily leeft in angst dat haar ouders uit elkaar gaan, zoals die van haar vriendje David (Greenwood). Een alledaags gezinsdrama dat echter steunt op de schitterende vertolkingen van een sublieme cast. Vooral Goodwin als Emily steelt de show door haar spontane echtheid. Zelden werd zulk een sterke analyse gemaakt van de invloed van de scheiding van de ouders op de leefwereld van een kind. De emoties van Emily worden glashelder en zonder valse sensatie of melodramatiek uitgewerkt. Een magistrale prestatie! Het scenario werd geschreven door Angela Huth. Fotografie is van Dick Dodd.

Spring Break

1983 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1983. Komedie van Sean S. Cunningham. Met o.a. David Knell, Steve Bassett, Perry Lang, Paul Land en Richard B. Shull.

Het leven onder de party-tijgers die voor een vakantie naar Fort Lauderdale trekken. Waar zijn Frankie Avalon en Annette Funicello - destijds veel te zien in dit soort films - als je ze een keer nodig hebt?

China Rose

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Robert Day. Met o.a. George C. Scott, Ali MacGraw, Michael Biehn, Denis Lill en David Snell.

Scott, een Amerikaanse zakenman, en MacGraw, een Chinees sprekende gids, zoeken naar zijn reeds lang verloren zoon, die tijdens de Culturele Revolutie in China is verdwenen. Dit goede onderwerp wordt in de pan gehakt door een foute rolbezetting met onnodige sterren.

A Southern Yankee

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Edward Sedgwick. Met o.a. Red Skelton, Brian Donlevy, Arlene Dahl, George Coulouris en Lloyd Gough.

Een uitstekende Skelton-klucht gesirueerd tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog waarin Red een blunderende spion voor de yankees in het Zuiden is. De film doet denken aan een klucht uit de zwijgende periode, omdat Buster Keaton de meeste van de filmgrappen bedacht. Bewerkt door Harry Tugend naar een verhaal van Melvin Frank en Norman Panama. Het camerawerk is van Ray June.

Undercover Maisie

1947 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1947. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, Barry Nelson, Mark Daniels, Leon Ames en Clinton Sundberg.

In deze tiende en laatste aflevering van de serie treedt Maisie (Sothern) in dienst bij de politie, als undercover agent. Nelson en Daniels maken haar het hof. Een routineklus voor de makers, die dan ook niet de minste moeite deden er iets origineels van te maken. De film sleept zich zonder het minste enthousiasme voort van gag naar gag (voor zover erom gelachen kan worden). Thelma Robinson was weer verantwoordelijk voor het op patroon gesneden scenario, dat voortborduurt op elementen die voordien al tot vervelens toe werden gebruikt. Robert Planck zette het op film. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Song of the Thin Man

1947 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1947. Mysterie van Edward Buzzell. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Keenan Wynn, Dean Stockwell en Philip Reed.

Powell probeert een moord aan boord van een gokboot op te lossen. Samen met klarinettist Wynn als gids, gaat hij in het sombere jazz-wereldje op zoek naar een verdwenen muzikant, die de sleutel bezit in de zaak. Laatste aflevering van de THIN MAN- serie is minder spannend en minder humoristisch, maar blijft onderhoudend dank zij het charisma van de hoofdrolspelers. Knap sfeerbeeld van de sombere, nevelige nachtwereld van New York. De elf-jarige Stockwell, die het zoontje van Powell en Loy speelt, wordt door de gangsters als doelwit gebruikt om Powell te dwingen het onderzoek stop te zetten. De personages van Dashiell Hammett zijn ditmaal gebruikt in een verhaal van Stanley Roberts. Steve Fisher en Nat Perrin schreven het scenario. Achter de camera stond Charles Rosher. Zie ook: 'Thin Man'-serie.

Lady in the Lake

1947 | Film noir, Mysterie, Misdaad, Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1947. Film noir van Robert Montgomery. Met o.a. Robert Montgomery, Audrey Totter, Lloyd Nolan, Tom Tully en Leon Ames.

Privé-detective Philip Marlowe (Montgomery) wordt ingehuurd door Adrienne Fromsett (Totter) die wil trouwen met haar uitgever, maar dan moet hij eerst scheiden van zijn spoorloze vrouw. Marlowe stemt erin toe haar op te sporen, maar het blijkt een smerig zaakje. Bijzonder aan de film is dat het principe van de subjectieve camera tot in het extreme is doorgevoerd. Andere personages praten tegen de camera, of slaan, of zoenen de lens. We zien het gezicht van Montgomery alleen als hij in de spiegel kijkt. Een gedurfd experiment, maar niet helemaal gelukt. Naar een roman van hard-boiled detectiveschrijver Raymond Chandler.

Killer McCoy

1947 | Misdaad, Sportfilm

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Roy Rowland. Met o.a. Mickey Rooney, Brian Donlevy, Ann Blyth, James Dunn en Tom Tully.

Rooney is een talentvolle jonge bokser. Op een dag doodt hij per ongeluk een trainer. De gangsterbende die de boksring leidt, biedt hem bescherming aan. Maar de voorwaarden worden hem teveel. Knap geacteerde actiefilm die een vernietigend beeld geeft van de misdadige sluier waarin de bokstopsport gehuld wordt. Het scenario van Frederick H. Brennan, Thomas Lennon, George Bruce en George Oppenheimer zit vol gaten, waarschijnlijk te wijten aan het feit dat teveel scenarioschrijvers bij het project betrokken waren. Een remake van THE CROWD ROARS (1938). Rooney is indrukwekkend in de titelrol. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Up Goes Maisie

1946 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1946. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, George Murphy, Hillary Brooke, Stephen McNally en Ray Collins.

In het na-oorlogse Amerika voorziet Maisie (Sothern) zichzelf van een nieuw image om bij helikopter-uitvinder Murphy een job als secretaresse te krijgen. Ze ontdekt dat hij wordt bedrogen door zijn financier, die Murphy's uitvinding, waarvoor nog geen patent is aangevraagd, wil stelen. Onderhoudende hoewel erg verouderde plot, die Sothern eindelijk weer eens de kans gaf te bewijzen dat ze betere scenario's verdiende dan die uit de Maisie-serie. Enkele goede grappen en vooral de spectaculaire finale gaven dit scenario van Thelma Robinson iets meer pit. Toch wordt duidelijk dat de producenten op een dood spoor zaten, en de reeks werd dan ook beëindigd met deel tien: UNDERCOVER MAISIE. Robert Planck was verantwoordelijk voor de fotografie. Zie ook: 'Maisie'-serie.

Bad Bascomb

1946 | Western

Verenigde Staten 1946. Western van S. Sylvan Simon. Met o.a. Wallace Beery, Margaret O'Brien, Marjorie Main, J. Carrol Naish en Marshall Thompson.

De voortvluchtige bandiet Zed Bascomb sluit zich bij een groep rondtrekkende mormonen aan. Hij heeft het op de goudschat voorzien waarmee de geloofsbroeders een ziekenhuis willen oprichten. Wanneer een klein eigenwijs meisje zijn hart verovert, verandert hij zijn plannen echter. Te lange western met mooie actiescènes, overschaduwd door ongelooflijk zoetsappige scènes met Beery en O'Brien. Scenario van William Lipman en Grant Garrett. Charles Schornbaum zette het in beeld.

Dangerous Partners

1945 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Edward L. Cahn. Met o.a. James Craig, Signe Hasso, Edmund Gwenn, Andrey Totter en Mabel Paige.

Jeff Caighn (Craig) en Carola Ballister (Hasso) stoten bij een vliegtuigongeluk op een fortuin, met alle gevolgen vandien en een opwindende achtervolging. Het scenario is van Marion Parsonnet naar een kort verhaal van Oliver Weld Bayer. Het camerawerk is van Karl Freund.

The Thin Man Goes Home

1944 | Mysterie, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1944. Mysterie van Richard Thorpe. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Lucile Watson, Gloria DeHaven en Anne Revere.

Powell en Astor gaan op visite in Sycamore Springs bij Powells ouders. Zijn moeder, Watson, is nog steeds teleurgesteld dat zoonlief niet in de voetsporen van papa Davenport is getreden en dokter is geworden. Ze zijn nauwelijks aangekomen of er valt al een dode. Powell en Astor raken betrokken bij een sabotagezaak in een plaatselijke fabriek van oorlogstuig. Ontspannende detective-film met intelligente humor. De hoofdrolspelers zijn in deze vijfde film uit de THIN MAN-serie helemaal met hun personage vergroeid en de komische dialogen komen spontaan over. Robert Riskin en Dwight Taylor schreven het scenario gebaseerd op personages van Dashiell Hammett. Fotografie van Karl Freund. Zie ook: 'Thin Man'-serie.

Maisie Goes to Reno

1944 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1944. Romantiek van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Sothern, John Hodiak, Tom Drake, Marta Linden en Paul Cavanagh.

Maisie (Sothern) gebruikt de twee weken vakantie die de vliegtuigfabriek haar heeft gegeven om naar Reno te gaan, waar ze een contract heeft als zangeres. Maar al vlug zit ze weer in de problemen: ze belooft soldaat Drake te gaan praten met zijn vrouw Gardner, die wil scheiden. Ze ontdekt dat de rijke Gardner wordt bedrogen door een zakenman en een maatschappelijk werkster. Een redelijk scenario van Mary C. McCall Jr., Harry Ruby en James O'Hanlon, dat een goede cocktail biedt van emotie, humor en muziek, zodat we kunnen spreken van een betere aflevering in deze reeks. Bovendien zien we Gardner hier in een vroege rol. Sothern zingt 'Panhandle Pete' en 'This Little Bond Went To Battle'. Robert Planck stond achter de camera. Gevolgd door UP GOES MAISIE. Zie ook: 'Maisie'-serie.

The Kid Glove Killer

1942 | Misdaad

Verenigde Staten 1942. Misdaad van Fred Zinnemann. Met o.a. Van Heflin, Lee Bowman, Marsha Hunt, Samuel S. Hinds en Cliff Clark.

Een degelijke B-film over gifdeskundige bij de politie Heflin die de moordenaar van een burgemeester ontmaskert; strak geregisseerd door Zinnemann (zijn eerste Hollywoodfilm). Scenario van Allen Rivkin en John C. Higgins. Camerawerk van Paul Vogel.

Tarzan's New York Adventure

1942 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1942. Avonturenfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Johnny Sheffield, Virginia Grey en Charles Bickford.

Tarzan vertrekt naar Amerika, nadat drie schoften wilde dieren uit `zijn` jungle aan het circus verkocht hebben. Dit is de laatste film waarin O`Sullivan de rol van Jane speelde. In New York redden Tarzan en Jane hun zoontje `Boy` (Sheffield) uit handen van de booswichten. Voor de gelegenheid heeft men Weissmuller in een goed zittend pak gestoken, maar gelukkig kan men hem wat in de Newyorkse canyons laten rondslingeren en hem van de Brooklynbrug laten duiken. Tarzan zorgt voor de nodige hilariteit wanneer hij geheel gekleed een stortbad neemt: 'Rain, rain, feel good!' Zie ook: 'Tarzan'-serie.

Unholy Partners

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Edward G. Robinson, Edward Arnold, Laraine Day, Marsha Hunt en William T. Orr.

Het gegeven is intrigerend: Robinson begint na WO I een sensatiekrant en wordt gedwongen het op een akkoordje te gooien met onderwereldkoning Arnold. Day heeft een goede rol als Robinsons rechterhand en Hunt zingt 'After You've Gone'. Earl Baldwin, Bartlett Cormack en Lesser Samuels schreven het scenario. Georges Barnes stond achter de camera.

The People vs. Dr. Kildare

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Harrold S. Bucquet, Harold Bucquet en Harold S. Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Bonita Granville en Alma Kruger.

Dr. Kildare wordt een proces aangedaan door een schaats-ster die meent dat hij door een medische fout nimmer meer kan schaatsen. Gelukkig is Dr. Gillespie er nog om zowel ster van het ijs als de ster van het ziekenhuis te redden. Een wat opgeklopte aflevering. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin. Het camerawerk is van Glyde Devinna. Zie ook: Dr. Kildare-serie.

Shadow of the Thin Man

1941 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1941. Mysterie van W.S. Van Dyke. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Barry Nelson, Donna Reed en Sam Levene.

De vierde film in de reeks THIN MAN - een komische serie over moord en mysterie - met amateurspeurders Nick en Nora (Powell- Loy), die een dagje naar de paardenraces gaan. Ze raken - uiteraard - verwikkeld in een moord en worden geholpen door Nick Jr. en Asta, de hond. Een fijne, onderhoudende film. Let op het zeldzame optreden van Stella Adler (als gangsterliefje) die later bekend zou worden als autoriteit op het vakgebied van de dramaturgie. Het scenario is van Irving Brecher en Harry Kurnitz. Camerawerk van William Daniels. Zie ook: 'Thin Man'-serie.

Love Crazy

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Jack Conway. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Gail Patrick, Jack Carson en Florence Bates.

Het ene misverstand na het andere in deze sterke huwelijksklucht die halverwege stoom verliest. Hoogtepunten: Powell die probeert te bewijzen dat hij gek is en Carsons maffe karakterschets als Ward Willoughby.

Born to Sing

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Busby Berkeley. Met o.a. Virginia Weidler, Leo Gorcey, Ray McDonald, Rags Ragland en Douglas McPhail.

Een ex-veroordeelde maakt liedjes, die geschikt worden beoordeeld voor een musical. Maar helaas worden ze gestolen en de gedupeerde krijgt ook nog eens afpersing op z'n conto geschoven. Enige goede dansnummers in Berkeley-stijl; het acteren van de kinderen is echter niet best.

Billy the Kid

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van David Miller en Frank Borzage. Met o.a. Robert Taylor, Brian Donlevy, Ian Hunter, Mary Howard en Gene Lockhart.

Billy the Kid, volgens geschiedschrijvers een 'moordlustige imbeciel', wordt gespeeld door Taylor. The Kid wordt door Dan Hickey (Lockhart) gevraagd om stampij te maken in de kudde van voorman Jim (Donlevy), die gemodelleerd lijkt naar Pat Garrett. Jim, een oude bekende van Billy, laat Billy leuke nieuwe mensen kennen, zodat hij op het rechte pad kan komen. Maar van Hickey is Billy nog niet af. De vroege kleurenbeelden van Billy the Kid, onderscheiden met een Oscar, ogen prachtig, maar het westerndrama - dat met het feitelijke leven van de roemruchte pistolero weinig van doen heeft - is wat onderbelicht.

Third Finger, Left Hand

1940 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1940. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Myrna Loy, Melvyn Douglas, Raymond Walburn, Lee Bowman en Bonita Granville.

De knappe Loy is hoofdredactrice van een modeblad. Ze draagt een gouden armbandachtige ring om haar vinger om zo de indruk te vestigen dat ze getrouwd is, waarmee ze welwillende mannen op een afstand houdt. Ze houdt van Douglas maar maakt het hem daardoor niet gemakkelijk. Een matige komedie waarin de aantrekkelijke spelers verzuipen.

Left Hand Third Finger

1940 | Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1940. Experimenteel van Robert Z. Leonard. Met o.a. Lee Bowman, Raymond Walburn, Myrna Loy en Melvyn Douglas.

De knappe Loy is hoofdredactrice van een modeblad. Ze draagt een gouden armbandachtige ring om haar vinger om zo de indruk te vestigen dat ze getrouwd is, waarmee ze welwillende mannen op een afstand houdt. Ze houdt van Douglas maar maakt het hem daardoor niet gemakkelijk. Een matige komedie waarin de aantrekkelijke spelers verzuipen.

Dr. Kildare's Strange Case

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Shepperd Strudwick en Samuel S. Hinds.

Een jonge hersenchirurg dreigt zijn baan kwijt te raken, vanwege een misdrijf die hij niet beging. Kildare is de enige die hem kan redden en bedient zich van shocktherapie en andere 'moderne' behandelingsmethoden om de zenuwpatiënt te helpen genezen. Boeiende film met tal van ondergeschikte intriges. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin naar het originele verhaal van Max Brand en Goldbeck. Het camerawerk is van John Seitz. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

Dr. Kildare's Crisis

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Loraine Day, Robert Young en Emma Dunn.

Het ophanden zijnde huwelijk van Dr. Kildare komt op de tocht te staan wanneer bij de broer Douglas (Young) van zijn verloofde Mary (Day) de diagnose wordt gesteld dat hij wellicht epilepsie heeft. Keurig verzorgde, goed geproduceerde film. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin naar een verhaal van Max Brand en Goldbeck. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

Dr. Kildare Goes Home

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Samuel S. Hinds en Gene Lockhart.

Een onbaatzuchtige Kildare laat de kans om Dr. Gillespie's assistent te worden liggen om zijn vader, een overwerkte huisarts in een provinciestadje, te helpen een kliniek op poten te zetten. Eén van de internen is Arthur O'Connell op jonge leeftijd. Scenario van Harry Ruskin en Willis Goldbeck naar een verhaal van Max Brand en Goldbeck. Camerawerk van Harold Rosson. Zie ook: 'Dr. Kildare/Dr. Gillespie'-serie.

The Women

1939 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1939. Drama van George Cukor. Met o.a. Norma Shearer, Joan Crawford, Rosalind Russell, Paulette Goddard en Joan Fontaine.

'There is a name for you ladies,' merkt parfumverkoopster Crystal (Crawford) op tegen de Manhattan-luxekippetjes in wier gezelschap ze verkeert, 'but it isn't used in high society... outside of a kennel.' Ziedaar de teneur van het door Cukor met een sterrencast geïnspireerd verfilmde theaterstuk van Clare Boothe, bewerkt door Anita Loos en Jane Murfin. Het verhaal over upperclassvrouwen en hun omgang met mannen en elkaar is een niet aflatend vuurwerk van hatelijke observaties, innuendi en scheermesscherpe pointes. Het geraffineerde: die mannen zijn louter in de gesprekken present.

Secret of Dr. Kildare

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Harold S. Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Lionel Atwill, Laraine Day en Helen Gilbert.

Keurige film, waarin de goede dokter een jonge vrouw probeert te genezen van psychosomatische blindheid, terwijl hij even hard zijn best doet om de koppige Dr. Gillespie (Barrymore) ervan te overtuigen dat hij vakantie moet nemen. Het scenario is van Willis Goldbeck en Harry Ruskin naar een verhaal van Max Brand. Het camerawerk is van Alfred Gilks. Zie ook: 'Dr. Kildare'-serie.

Dancing Co-Ed

1939 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Komedie van S. Sylvan Simon. Met o.a. Lana Turner, Artie Shaw, Ann Rutherford, Lee Bowman en Thurston Hall.

Danseres Patty Marlow (Lana) moet via een zwendelpraktijkje op een college carrière gaan maken in Hollywood. De jonge verslaggever van de college-krant heeft het zaakje perfect door en dreigt roet in het eten te gooien door alles aan de kaak te stellen, maar gelukkig wordt hij verliefd op onze dans-diva. Deze vroege Lana-danskomedie doet bij het weerzien nog menige fan-van- het-eerste-uur in vuur en vlam geraken. Het scenario is van Albert Mannheimer naar een verhaal van Albert Treynor. Het camerawerk is van Alfred Gilks. GB-titel: EVERY OTHER INCH A LADY.

Calling Dr. Kildare

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Harold S. Bucquet en Harold Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Laraine Day, Lana Turner en Lynne Carver.

Geslaagde tweede film in deze serie, waarin Dr. Kildare moeilijkheden krijgt met de politie wanneer hij een gangster behandelt en zich inlaat met diens schattige zusje (Turner). Het scenario is van Harry Ruskin en Willis Goldbeck naar een verhaal van Max Brand. Het camerawerk is van Alfred Gilks en Lester White. Zie ook: 'Dr. Kildare'-serie.

Blackmail

1939 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1939. Misdaad van H.C. Potter. Met o.a. Edward G. Robinson, Gene Lockhart, Guinn Williams, Ruth Hussey en Esther Dale.

Robinson zit onschuldig in de gevangenis. Als hij erachter komt dat zijn vrouw en kind in handen dreigen te vallen van de ware schuldige, ontsnapt hij. Zijn doel is de ware toedracht van de misdaad aan het licht te brengen. De virtuoze vertolkingen van Robinson en zijn tegenstander, Lockhart, maken dit onmogelijke melodrama draaglijk. Als tijdverdrijving niet slecht, maar van het talent dat aan deze film verbonden is zou je toch meer mogen verwachten. David Hertz en William Ludwig zijn verantwoordelijk voor het script dat ze baseerden op een verhaal van Dorothy Yost en Endre Bohem. Achter de camera stond Clyde de Vinna.

Young Dr. Kildare

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Harold S. Bucquet. Met o.a. Lew Ayres, Lionel Barrymore, Lynne Carver, Nat Pendleton en Jo Ann Sayers.

De eerste film over de lotgevallen van een jonge arts die aan een groot ziekenhuis verbonden is. Een goede film die aanleiding geeft tot een lange reeks vervolgen en ook bekend is als een nimmer eindigend stripverhaal, dat nog dagelijks in kranten te vinden is. Het scenario is van Harry Ruskin en Willis Goldbeck. Het camerawerk is van John Seitz. Zie ook: Dr. Kildare-serie.

A Christmas Carol

1938 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1938. Familiefilm van Edwin L. Marin. Met o.a. Reginald Owen, Gene Lockhart, Kathleen Lockhart, Terry Kilburn en Barry McKay.

Behoorlijke bewerking van Dickens' klassieke verhaal. Owen komt goed over als Scrooge; hij wordt bijgestaan door vaklui van MGM en het tijdvak is goed getroffen.