Peter Herden

Acteur

Peter Herden is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Polizeiruf 110: Trio zu viert

1989 | Misdaad, Thriller

DDDE/Duitsland 1989. Misdaad van Edgar Kaufmann. Met o.a. Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Wolfgang Dehler, Werner Dissel en Peter Herden.

Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag besluit Alfons Seebacher (Dissel) dat het de hoogste tijd is om de verstoorde relatie met zijn zoon Alfred (Dehler) weer te herstellen. De aanleiding is de tentoonstelling van Alfreds schilderijencollectie. Alfons` oude knarren-kameraden Dietrich Marquart (Herden) en Otto Knebel (Vogt) zullen hem daarbij een handje helpen. Ondertussen houden Hauptmann Fuchs (Borgelt) en Oberleutnant Grawe (Schmidt-Schaller) zich bezig met het vaststellen van de rechtmatige eigenaren van gestolen kunstwerken. Daarbij verifiëren zij ook Alfreds verzameling, waarover algauw verwarring onstaat: is het bezit in bruikleen of onrechtmatig eigendom? Dit leidt tot menige komische situaties. Zoals de traditie het wil, houden de heren van het bijzondere clubje opsporingsambtenaren zich bezig met allerlei vormen van misdaad, w.o. vervreemd kunstbezit. Een wat ongebruikelijke aflevering, nummer 130 in de reeks, en nauwelijks bekeken door de kijker van toen die zich afvroeg of de overvolle ambassade van de BRD in Praag wel of niet uitreisvisa kon bemachtigen voor asielzoekende DDR-burgers. Ook gonsde het van de geruchten dat de Hongaarse grenspolitie de prikkeldraadversperringen bij de Oostenrijkse grens zou openen om vakantiehoudende DDR-burgers te laten uitstromen naar West-Europa. Hauptmann Fuchs en Oberleutnant Grawe gingen onverstoorbaar door met hun werk en deden alsof er niets aan de hand was.

Die heute über vierzig sind

1960 | Drama

DDDE 1960. Drama van Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Rudolf Ulrich en Peter Herden.

Een film over de geheel verschillend verlopen levens van twee mannen die ongeveer op hetzelfde tijdstip worden geboren. De ene, een arbeiderszoon, ziet in dat de nazi's het bij het verkeerde eind hebben en klimt na WO II op tot een mooie functie in de DDR. De ander, zoon van rijke ouders, wordt officier, maar zal na de oorlog een nederig bestaan leiden in West-Duitsland.

Die Premiere fällt aus

1959 |

DDDE 1959. Kurt Jung-Alsen. Met o.a. Peter Herden, Christine Laszar en Rudolf Ulrich.

Westduitse spionnen zijn actief in de DDR onder het mom van akteurs. De geheime dienst grijpt in.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Herden op televisie komt.

Reageer