Kim Flitcroft

Regisseur

Kim Flitcroft is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

The inspector Lynley mysteries - payment in blood

2002 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 2002. Thriller van Kim Flitcroft. Met o.a. Idris Elba, Sharon Small, Nathaniel Parker en Anthony Calf.

Tijdens de repitities voor een toneelstuk wordt scriptschrijfster Joy Sinclair op koelbloedige wijze vermoord. De lokale politie weigert de mysterieuze zaak te onderzoeken, dus moet inspecteur Thomas Lynley van New Scotland Yard opdraven om de moordenaar in de kraag te vatten

The Inspector Lynley Mysteries: Payment in Blood

2002 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2002. Mysterie van Kim Flitcroft. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Idris Elba, Jonathan Firth en Ronald Pickup.

De plaatselijke politie in het winterse Westerbrae in West- Schotland wil zijn handen niet branden aan de moord in de betere klasse op toneelschrijfster Joy Sinclair, die aanwezig was bij de repetities van haar toneelstuk ten huize van Sir Stuart Stanhurst (Pickup) met diva Joanna Sydeham (Power) en leading man Robert Gabriel (Elba) in de hoofdrollen. Geen man geschikter dan Thomas Lynley (Parker), die heel goed weet hoe hij met zijn eigen soort moet omgaan. Alras blijkt iedereen wel een motief te hebben, maar over goede alibi`s te beschikken. De komst van Lynley`s ex- vriendin Helen Clyde (Vickerage), die met een van de hoofdverdachten een relatie heeft, dreigt Lynley`s objectieve oordeel te vertroebelen, vooral als hij zelfmoordneigingen krijgt. Gelukkig heeft Havers (Small) geen remmingen jegens het wereldje van adellijke lieden, hoogwaardigheidsbekleders en de overige high society. Dat is maar goed ook als er een tweede moord gebeurt. In deze aflevering een lekker Agatha Christie- sfeertje met een scenario van Lizzie Mickery naar de roman van Elizabeth George. De vertolkingen zijn weliswaar stereotiep, maar worden puik uitgevoerd. Het camerawerk is van David S. Higgs.

Throwaways

1996 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Kim Flitcroft. Met o.a. Camilla Power, C.J. December, Dean Cook, John McArdle en Corin Redgrave.

De vijftienjarige Sky en haar achttienjarige broer Chip zijn door hun ouders het huis uitgezet. De hulpvaardige zwerfjongen Dig laat hen zien hoe ze in het jeugdgetto aan de rand van een vuilstortplaats kunnen overleven. Solidair met elkaar delen de kinderen hun harde lot. Maar ondertussen leven ze in voortdurende angst voor de corrupte ambtenaren van de 'kinderbescherming', die de kinderen vaak ontvoeren of als slaven verkopen

Tales From A Hard City

1994 | Documentaire, Muziek, Musical

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1994. Documentaire van Kim Flitcroft.

Vier jongeren in Sheffield dromen van een carri[KA2]ere in de showbiz. Hun wegen kruisen elkaar in de `Fountain Club`. Sarah is zangeres, Glen karaoke-kampioen, Paul droomt van een acteursloopbaan en Wayne voelt zich in de wieg gelegd om promotor te worden. Hun drijfveer is de crisis die heerst in Sheffield, de `Hard City`. De in cin[KA1]ema-v[KA1]erit[KA1]e-stijl gedraaide documentaire volgt de vier jonge mensen in hun pogingen, via clips, optredens en muziekuitgevers (die beweren het grootste risico te lopen, maar dan wegrijden in hun dure Jaguar). Het is een beeld van vertwijfeling en uitbuiting. Flitcroft schreef een schrijnend scenario, gefotografeerd door Paul Otter, Richard Ranken, John Warwick, Mike Wilkie en Gary Wraith en gemonteerd door David Hill en Yann Dedet. Een film die elke aspirant zanger/acteur zou moeten zien. Grote Prijs van het Festival van de Documentaire Film te Marseille in 1994.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kim Flitcroft op televisie komt.

Reageer