Liza Minnelli (1946): cast en muziek.
Er zijn 26 films en 1 serie gevonden.

The Oh in Ohio

2006 | Komedie

Verenigde Staten 2006. Komedie van Billy Kent. Met o.a. Parker Posey, Danny DeVito, Paul Rudd en Liza Minnelli.

Het huwelijk van leraar Jack (Rudd) en account-manager Priscilla (Posey) is goed, maar er is een probleem: Priscilla heeft nog nooit een orgasme gehad. Ook Jack lijdt daaronder, zijn zelfvertrouwen is helemaal weg, hij is nog maar een schim van de populaire bink die hij ooit was. Bezoekjes aan een sekstherapeut, een masturbatiegoeroe (maf neergezet door Liza Minnelli) en een seksshop moeten uitkomst brengen. Nogal brave komedie heeft een paar leuke momenten. Pittig spel van Posey en Rudd, een leuke bijrol voor DeVito als Wayne the Pool Guy.

Arrested Development

2003 | Komedie

Verenigde Staten 2003. Komedie van Mitchell Hurwitz. Met o.a. Jason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera en Alia Shawkat.

Veel geprezen, maar in zijn eerste periode (2003-2006) slecht bekeken sitcom over de familie Bluth. Vader George Senior (Jeffrey Tambor) is wegens verduistering achter de tralies beland en het is aan Michael (Jason Bateman) om zijn excentrieke familie bij elkaar te houden. Intelligente humor met niet één dubbele laag, maar meerdere. Voor de toegewijde kijker biedt Arrested Development absurde en ook subtiele woord- en beeldgrappen (pluspunten voor het gebruik van een vertelstem), verwijzingen naar het verleden, heden en toekomst van de serie, plus gewoon de nodige oneliners en punchlines. Herbekijken van de serie is een must. Voor de recreatieve kijker minder toegankelijk, dus trok zender Fox er na drie seizoenen de stekker uit. Smeekbedes van de fans werden na tien jaar beloond door Netflix, die een vierde seizoen (en mogelijk nog meer) liet produceren.

The Sunshine Boys

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van John Erman. Met o.a. Woody Allen, Peter Falk, Sarah Jessica Parker, Michael McKean en Liev Schreiber.

Het theaterstuk van Neil Simon over twee ruzie makende, bejaarde variété-artiesten die weer bij elkaar worden gebracht voor een tv-show, werd voor het eerst verfilmd in 1975 met Walter Matthau en George Burns, en dat was de beste. Deze versie, met een aan de tijd aangepast scenario, is nogal rechtlijnig, maar dankzij enthousiaste vertolkingen van Allen, Falk en Parker zeer genietbaar. (IdH/VPRO Gids)

The West Side Waltz

1995 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1995. Komedie van Ernest Thompson. Met o.a. Shirley MacLaine, Liza Minnelli, Kathy Bates, Jennifer Grey en Robert Pastorelli.

De 60-jarige minder valide pianiste Margaret Mary Elderdice (MacLaine) studeert regelmatig onder begeleiding van de 45-jarige violiste Cara Varnum (Minnelli), een luidruchtige vrouw, die in de flat naast haar woont. Door Cara leert ze de 30-jarige Robin Oiseau kennen, een actrice in spe, die verschrikkelijk onzeker is. Robin sluit vriendschap met Margaret en gaat haar verzorgen. De rolverdeling zet onvergetelijke personages neer, die moeiteloos in een film van Woody Allen zouden kunnen passen.

Champions of the World

1995 | Documentaire, Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1995. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Damon Alburn, Roger Taylor, Brian May, John Deacon en Jim Beech.

Een uitgebreid portret van de Britse popgroep Queen, vanaf hun prille begin tot het legendarische Freddie Mercury Tribute Concert op Wimbleton in 1992 en de revival in 1995 met het uitbrengen van een postume CD. We volgen de groep doorheen de diverse stadia van hun carri[KA2]ere, met de vele hoogtepunten zoals de persconferentie in Japan in 1975, hun concerten in Munchen (1979), Buenes Aires (1981) en Montreux (1986) en hun Magic Tour in 1986 met als apotheose het afsluitconcert in Knebworth dat een legendarisch evenement werd. Er wordt ook stilgestaan bij hun filmcarrière met muziek voor de films FLASH GORDON, HIGHLANDER en WAYNE'S WORLD, Mercury's optreden met operadiva Montserrat Caballé en natuurlijk de plotse dood van Mercury aan aids op 24 november 1991. De fans krijgen uiteraard een staalkaart van hun hits te horen en heel wat beroemde collega's spreken lof over Mercury en zijn groep. Erg objectief is het allemaal niet, want kritiekloos, maar dat zal de fans worst wezen. Andreas Schneider schreef het scenario. Research is van Ivo Kaloper en montage van Bardia Sanbouraktschi. De camera werd bemand door Hermann Dunzendorfer, Joe Molitoris, Matthew Gammage, Michael Robinson, Hans Selikovsky en Peter Röhsler.

ParalleLives

1994 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Drama van Linda Yellen. Met o.a. James Belushi, James Brolin, LeVar Burton, Lindsay Crouse en Jill Eikenberry.

Na vijf jaar intense research is Minnelli er eindelijk in geslaagd om een groep oud-studenten van het Millbank College bij elkaar te brengen. Ieder is zijn eigen weg gegaan, maar nu halen ze weer oude herinneringen op. Oude liefdes vatten opnieuw vlam. Het is een vrolijke boel, tot een moord hieraan brutaal een einde maakt. Tijdens zijn onderzoek rijt sheriff Wagner weer oude wonden open. Niet iedereen is zo opgetogen over deze reünie. Boeiend psychologisch portret van een groep mensen die ooit vrienden waren, maar die ondertussen compleet uit elkaar gegroeid zijn. Op de generiek prijkt een pleïade aan bekende namen, die allen hun nummertje mogen opvoeren. Complex maar goed opgebouwd scenario van Gisela Bernice naar een verhaal van regisseur Yellen. Achter de camera stond Paul A. Cameron.

Stepping Out

1991 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1991. Musical van Lewis Gilbert. Met o.a. Liza Minnelli, Shelley Winters, Bill Irwin, Ellen Greene en Julie Walters.

Toneelschrijver Richard Harris bewerkte zijn succesvolle theater-musical uit 1984 voor de (Amerikaanse) film en verplaatste de handeling van de Londense kerk naar een dito gelegenheid in Buffalo, New York. Minnelli is een voormalige revue-ster, die de kost verdient door liedjes te zingen in het bar-circuit en het geven van tapdanslessen. Een groepje amateurs wordt door haar klaargestoomd om mee te doen aan een jaarlijkse charitatieve theaterproductie, die ze bijna op een haarlengte niet halen, maar in de finale worden ze weer uitgenodigd voor het volgende jaar. Een vrolijke, oppervlakkige film met degelijk werk van Walters, Winters en Minnelli. De danspasjes zijn van Danny Daniels op muziek van Peter Howard en de correcte fotografie is van Alan Hume. Uitvoerend producent was Bill Kenwright die indertijd het stuk ook al voor de Londense bühne had geproduceerd.

Autour de Charles Aznavour

1989 | Biografie, Muziek

Frankrijk 1989. Biografie van Gilbert Carpentier, Michel Lafon en Maritie. Met o.a. Charles Aznavour, Jean-Claude Brialy, Serge Lama, Michel Galabru en Sylvie Vartan.

Een weelderige afsluiting van het jaar in een luxe wagon van een trein vol dromen. Sneeuw, dennebomen en alles wat daar verder bijhoort zijn present. Temidden van een hele reeks beroemde personen krijgt Charles Aznavour ternauwernood de gelegenheid iets over zijn carrière te vertellen. Hij maakt indruk als - zonder slechte woordspelingen te willen maken - 'locomotief'. Gelukkig reist hij ook langs zijn liederen. Een nepdroom maar goed gedaan.

Arthur 2: on the Rocks

1988 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1988. Komedie van Bud Yorkin. Met o.a. Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud, Geraldine Fitzgerald en Stephen Elliott.

Moore (als Arthur) en echtgenote Minnelli genieten volop van hun rijkeluisleven. Maar dan slaat Sikes, de afgewezen verloofde, via haar vader terug. Totaal geru[KA3]ineerd moeten ze proberen te overleven, wat Minnelli heel wat beter afgaat dan miljardairszoon Moore. Dank zij de geest van de overleden bediende Gielgud, komt alles toch nog op zijn pootjes terecht. Geflopte sequel op een geestige film. Af en toe valt er even te lachen, maar Moore, die tevens optrad als uitvoerend producent, maakt er teveel een one-man-show van en gaat daarbij storend over de schreef. In het moraliserende scenario van Andy Breckman is Arthur eerder irritant dan komisch. Fotografie van Stephen H. Burum. Burt Bacharach schreef de score en de titelsong `Love Is The Decision`, op tekst van Carole Bayer Sager en Chris De Burgh (die het ook zingt).

Rent-a-Cop

1987 | Misdaad, Actiefilm, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Jerry London. Met o.a. Burt Reynolds, Liza Minnelli, James Remar, Richard Masur en Dionne Warwick.

Hoertje (Minnelli) is getuige van een bloedige afrekening en zoekt bescherming bij narcotica-agent (Reynolds) wanneer ze bedreigd wordt door de moordenaar. Broodacteur Reynolds is weer eens in gehaktbalvorm en kan zelfs niet meekomen met het beperkte acteertalent van Minnelli die bekroond werd met een Golden Raspberry voor slechtste actrice van 1988.

Minnelli On Minnelli: Liza Remembers Vincente

1987 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1987. Documentaire van Richard Schickel.

Herinneringen van actrice Liza Minnelli aan haar vader Vincente Minnelli (1903-1986), opgenomen kort na diens overlijden. Ze beschouwt zijn lange loopbaan, beginnende met zijn baanbrekende debuut CABIN IN THE SKY (1943) tot zijn laatste film A MATTER OF TIME (1976), waarin zij voor de eerste keer - als volwassene - onder zijn leiding optrad. Vanzelfsprekend wijdt ze ook veel aandacht aan het huwelijk van Vincente met haar moeder Judy Garland. De film werd een opeenstapeling van de onvergetelijke nummers die onder de regie van Vincente ontstonden in films als MEET ME IN ST. LOUIS, THE CLOCK, THE PIRATE, AN AMERICAN IN PARIS, THE BAND WAGON, BRIGADOON en GIGI, om slechts de bekendsten te noemen. De liefhebbers van de Amerikaanse musical uit de jaren 1940-50 zullen ongetwijfeld genieten, ook al blijft het portret van de cineast eerder oppervlakkig. Schickel schreef zelf het scenario. Montage is van Steven Hess, terwijl Rick Simonton tekende voor de fotografie.

That's Dancing!

1985 | Musical, Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1985. Musical van Jack Haley jr. Met o.a. Gene Kelly, Sammy Davis jr, Mikhail Baryshnikov, Liza Minnelli en Ray Bolger.

Ondanks het teveel aan ondermaatse selecties, op onbenullige wijze geïntroduceerd door vijf gastheren, is er toch veel te genieten in deze danscompilatie, van Astaire en Rogers' Pick Yourself Up tot WEST SIDE STORY. Extra attractie uit het rariteitenkabinet: een 'Bolger'-nummer uit THE WIZARD FROM OZ. De selecties uit de jaren 1980-90 waarmee de film eindigt, lijken houterig en belachelijk in vergelijking tot de wonderen der beweging die eraan voorafgaan. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Andrew Laszlo en Paul Lohman. Gefilmd in Part Widescreen.

A Time to Live

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Rick Wallace. Met o.a. Liza Minelli, Jeffrey DeMunn, Swoozie Kurtz, Scott Schwartz en Corey Haim.

Minelli in haar tv-filmdebuut. Een magnifieke rol als een moeder die haar met spierdystrofie worstelende zoon moet opvangen. Het gevoelige script van John McGreevey is een bewerking van het ontroerende boek [KL]Intensive Care[KLE] van Mary-Lou Weisman (gespeeld door Minelli). Scenario van John McGreevey. Camerawerk van Fred Murphy.

The Muppets Take Manhattan

1984 | Familiefilm, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1984. Familiefilm van Frank Oz. Met o.a. Liza Minnelli, Joan Rivers, Brooke Shields, Elliott Gould en John Landis.

Derde Muppets-film (de laatste met medewerking van wijlen Jim Henson) is weinig meer dan een naar filmformaat opgerekte aflevering van de Muppets Show: een serie aan elkaar geplakte sketches en liedjes, vol running gags en ontmoetingen met beroemdheden. Het verhaal van de film draait om de poging van de Muppets om hun musical Manhattan Melodies op de planken te krijgen. Frank Oz leent z'n stem aan Miss Piggy, Bert en Cookie Monster, Jim Henson neemt Kermit de Kikker, Ernie en de Swedish Chef voor z'n rekening. In 2011 verscheen een leuke reboot, The Muppets, die dat jaar de Oscar voor het beste liedje won.

Arthur

1981 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1981. Komedie van Steve Gordon. Met o.a. Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud, Geraldine Fitzgerald en Jill Eikenberry.

Moore is Arthur, de rijkste zuiplap ter wereld. Hij is echter beminnelijk en sympathiek; hij is verliefd op serveerster Minnelli tot groot ongenoegen van zijn familie. Ze stellen hem een meisje voor en hij krijgt de keuze: haar trouwen of onterfd worden. Screwball-comedy in de beste zin des woords, maar zonder de romantische onschuld en de verfijnde dialogen van weleer. Gielgud steelt moeiteloos de show als Arthurs butler. Steve Gordon schreef zelf het scenario, dat in beeld gebracht werd door Fred Schuler. De titelmelodie `Best That You Can Do` (Arthur's Theme) werd niet alleen een hit, maar werd tevens beloond met de Oscar voor het beste filmlied, evenals Gielgud voor de beste mannelijke bijrol. In het vervolg ARTHUR 2 ON THE ROCKS uit 1988 doet hetzelfde trio weer mee.

New York, New York

1977 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1977. Musical van Martin Scorsese. Met o.a. Liza Minnelli, Robert De Niro, Lionel Stander, Barry Primus en Mary Kay Place.

Verguisde en geprezen musical is volgens zeggen van de regisseur zijn meest persoonlijke film. 'Ik herken veel van mezelf in mijn hoofdpersonen, vooral in Francine Evans (de zangeres die anno 1945 een amoureuze en professionele relatie begint met saxofonist Doyle). Zij is een workaholic die iedereen in haar omgeving de baas is en zichzelf tenslotte een weg baant naar de top.' Doyle krijgt het inderdaad moeilijk. De titelsong wordt prachtig gezongen door Minnelli maar werd pas een hit toen Sinatra het in zijn repertoire nam. Decors van Boris Leven staan garant voor perfecte sfeertekening van de big band-era van de jaren veertig en vijftig.

Silent Movie

1976 | Komedie

Verenigde Staten 1976. Komedie van Mel Brooks. Met o.a. Mel Brooks, Marty Feldman, Dom DeLuise, Bernadette Peters en Sid Caesar.

Mel Brooks had de briljante ingeving om een halve eeuw na de introductie van geluidsfilm een komische stomme film te maken. Briljant binnen briljant is het feit dat hij 's werelds beroemdste pantomimespeler, Marcel Marceau, het enige gesproken woord geeft: 'No!' als hij weer eens tegen de wind in mimet. Silent movie heeft last van Brooks' kruisje, namelijk dat zijn situatiegrappen geen anderhalf uur vol te houden zijn, maar dat zij de regisseur/acteur/scenarist vergeven. Brooks speelt een verlopen regisseur die met twee makkers à la de Three Stooges probeert filmsterren over te halen met zijn stomme film mee te doen.

A Matter of Time

1976 | Drama

Italië​/​​Verenigde Staten 1976. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Liza Minnelli, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Spiros Andros en Tina Aumont.

Minnelli is een jonge vrouw, afkomstig van het platteland. Ze heeft een baantje als kamermeisje in een vervallen hotel in Rome. Vaste bewoonster, gravin Bergman, wier faculteiten langzaam achteruitgaan, vertelt Minnelli over haar glorierijke verleden als gevierde ster. Ze leert Minnelli dat als je iets in het leven wilt bereiken, het alleen maar kan door je echt in te zetten. In het hotel wordt Minnelli ontdekt door scenarioschrijver Andros, die haar proefopnamen laat maken. De gravin komt om bij een verkeersongeluk, en Minnelli wordt een grote filmster. Een hopeloos damesverhaaltje à la Courts Mahler met onnodig gezang van Minnelli, en haar vaders laatste film. Boyer - eveneens zijn laatste film - speelt Bergmans vervreemde echtgenoot. Bergmans dochter Isabella Rosselini voor het eerst op het witte doek als non. Gesitueerd in 1940-1950.

Lucky Lady

1975 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Komedie van Stanley Donen. Met o.a. Gene Hackman, Liza Minnelli, Burt Reynolds, Geoffrey Lewis en John Hillerman.

Het stertrio zorgt voor een boeiend team als amateur wapensmokkelaars; na gedane zaken raken ze in een driehoeksverhouding verzeild, maar het scenario gaat de mist in en sleept zich voort naar een zwak einde. Helaas een verspilling van talenten. Gesitueerd rond 1935.

That's Entertainment!

1974 | Musical, Documentaire

Verenigde Staten 1974. Musical van Jack Haley jr. Met o.a. Fred Astaire, Bing Crosby, Gene Kelly, Liza Minnelli en Peter Lawford.

Fraaie compilatie van, en ode aan, hoogtepunten uit de gloriedagen van de Amerikaanse musical. We zien bijvoorbeeld Gene Kelly in de musical-der-musicals Singin’ in the Rain, sterren als Fred Astaire, Judy Garland en Frank Sinatra (en Clark Gable, die zich niet zo thuis lijkt te voelen in het genre) en fragmenten uit An American in Paris en Seven Brides for Seven Brothers. Oude rotten in het vak lichten met enthousiasme beelden toe die werden opgeduikeld in de archieven van studio MGM. Later zouden nog twee delen volgen.

Journey Back to Oz

1974 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van Hal Sutherland. Met o.a. Jack E. Leonard, Paul Lynde, Liza Minnelli, Milton Berle en Ethel Merman.

Deze tekenfilm werd al in 1964 gemaakt, maar lag jaren op de plank. Dit vervolg op THE WIZARD OF OZ is vooral geschikt voor kinderen. Het personage dat Judy Garland speelde, heeft in deze film de stem van haar dochter Liza Minnelli. Met de verdere stemmen van Milton Berle, Margaret Hamilton, Jack E. Leonard, Paul Lynde, Ethel Merman, Mickey Rooney, Rise Stevens, Danny Thomas, en Mel Blanc.

Cabaret

1972 | Musical, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1972. Musical van Bob Fosse. Met o.a. Liza Minnelli, Michael York, Helmut Griem, Joel Grey en Fritz Wepper.

Uitstekende bewerking van de theatermusical, die weer was gebaseerd op Christopher Isherwoods stukken 'Berlin Stories' en 'I Am a Camera'. Liza Minnelli, dochter van een van Amerika's grootste filmmusicalregisseurs, Vincente Minnelli, speelt Sally Bowles, een Amerikaanse nachtclubzangeres in Berlijn jaren dertig die de politieke realiteit op afstand probeert te houden. Binnen in de Kit Kat Club gaat het er vrolijk aan toe met zang en dans en decadente seksuele buitenissigheden, onder supervisie van de energieke ceremoniemeester (een meesterlijke rol van Joel Grey). Ondertussen heeft Sally haar romantische beslommeringen met twee mannen (Michael York en Helmut Griem). Klassieke liedjes als 'Money, Money' en 'Cabaret'.

Tell Me That You Love Me, Junie Moon

1970 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1970. Komedie van Otto Preminger. Met o.a. Liza Minnelli, Ken Howard, Robert Moore, James Coco en Kay Thompson.

Een bewogen verhaal over drie randfiguren die besluiten te gaan samenwonen: Minnelli met een verminkt gelaat, epilepticus Howard en de aan een rolstoel gebonden homoseksueel Moore. De kluchtige, melodramatische en gevoelige momenten vloeien vakkundig in elkaar over in één van de beste Preminger-films.

The Sterile Cuckoo

1969 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Romantiek van Alan J. Pakula. Met o.a. Liza Minnelli, Wendell Burton, Tim McIntire, Austin Green en Elisabeth Harrower.

Eenzame Pookie Adams (Minnelli) dringt zichzelf op bij de kersverse student Jerry Payne (Burton) die haar wel aandacht móet geven. Een overtuigend kijkje op een ontluikende liefde waarin Minnelli een opvallende rol heeft, met Burton minstens zo goed als naïeve jongeman die uiteindelijk boven Pookie uitgroeit.

Charlie Bubbles

1968 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1968. Romantiek van Albert Finney. Met o.a. Albert Finney, Colin Blakely, Billie Whitelaw, Liza Minnelli en Timothy Garland.

Eerste regiepoging van Finney, betreft hemzelf in de rol als getrouwde schrijver die een verhouding begint met secretaresse. Niet bijzonder roerend, maar Minnelli's debuut draagt er behoorlijk aan bij dat de film een sprankelend geheel is geworden. Scenario van Shelagh Delaney.

In the Good Old Summertime

1949 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Robert Z. Leonard en George Stoll. Met o.a. Judy Garland, Van Johnson, S.Z. Sakall, Spring Byington en Buster Keaton.

Een muzikale, nieuwe versie van THE SHOP AROUND THE CORNER, met Garland en Johnson als correspondentievrienden die verliefd op elkaar worden. Niet zo goed als de meeste MGM-Garland-films, maar plezierig. Let op dat kleine meisje in de finale, dat is Minnelli. Scenario van Samson Raphaelson, Francis Goodrich, Ivan Tors, Albert Hackett naar een toneelstuk van Miklos Laszlo. Camerawerk van Harry Stradling.

Princess and the pea

-1 |

Verenigde Staten. Tony Bill. Met o.a. Beatrice Straight, Tom Conti en Liza Minnelli.

Een jonge prins is op zoek naar de perfecte prinses en onder druk van zijn moeder loopt hij stad en land af. Zijn speurtocht loopt uit op niets, totdat er een vreemde meisje aan de deur staat tijdens een stormachtige avond. De prins biedt haar onderdak en poogt het meisje voor zijn moeder verborgen te houden. Uiteindelijk worden de twee verliefd op elkaar, maar de moeder van de prins is hier niet blij mee. Ze test het meisje door haar op een enorme stapel matrassen te laten slapen. Het is de bedoeling dat de prinses de erwt die onder de matrassen is gestopt, niet voelt. Hiermee zou aan te tonen zijn dat het meisje niet de perfect vrouw voor haar zoon is