Italië/Verenigde Staten 1976. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Liza Minnelli, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Spiros Andros en Tina Aumont.

VPRO Cinema

Minnelli is een jonge vrouw, afkomstig van het platteland. Ze heeft een baantje als kamermeisje in een vervallen hotel in Rome. Vaste bewoonster, gravin Bergman, wier faculteiten langzaam achteruitgaan, vertelt Minnelli over haar glorierijke verleden als gevierde ster. Ze leert Minnelli dat als je iets in het leven wilt bereiken, het alleen maar kan door je echt in te zetten. In het hotel wordt Minnelli ontdekt door scenarioschrijver Andros, die haar proefopnamen laat maken. De gravin komt om bij een verkeersongeluk, en Minnelli wordt een grote filmster. Een hopeloos damesverhaaltje à la Courts Mahler met onnodig gezang van Minnelli, en haar vaders laatste film. Boyer - eveneens zijn laatste film - speelt Bergmans vervreemde echtgenoot. Bergmans dochter Isabella Rosselini voor het eerst op het witte doek als non. Gesitueerd in 1940-1950.

credits

Regie:
Vincente Minnelli
Cast:
Liza Minnelli, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Spiros Andros, Tina Aumont, Anna Proclemer, Gabriele Ferzetti, Fernando Rey
Muziek:
Nino Oliviero
Jaar:
1976
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Italië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Matter of Time (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken