Claude Volter

Acteur

Claude Volter is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Masque: 650 calories pour mourir

1989 | Misdaad

Frankrijk/België 1989. Misdaad van Marc Lobet. Met o.a. Daniel Ceccaldi, Suzanne Colin, Harry Cleven, Béatrice Bencsik en Roland Depaux.

Uit de serie Le Masque, die haar naam te danken heeft aan bekende Franse boekenreeks en waarvan het enige algemene kenmerk de bewerking van deze detectiveromans is. Deze keer transformeert Michel Grisolia zijn eigen roman, die soms veel van een griezelverhaal weg heeft, aangezien het om een kliniek gaat waar de mensen niet alleen hun gewicht maar ook hun leven verliezen. Hij brengt het er heel wat beter van af dan de regisseur, die er een futloze, saaie en moeizame produktie van maakt, terwijl zijn wisselvallige spel volledig in het niet verzinkt vergeleken bij het talent van Ceccaldi in de hoofdrol van Leslie Palmer. En waarom moest het instituut voor thelassotherapie van Knokke-het-Zoute, waar het verhaal zich ook echt afspeelt, met name genoemd worden? Wat een flater. Er hangen problemen in de lucht en ziedaar de reden voor het verprutsen van de bewerking van een roman die de lezer van kaft tot kaft op het randje van zijn/haar stoel houdt.

Plus Jamais Seul

1970 | Komedie

België 1970. Komedie van Jean Delire. Met o.a. Danielle Denie, Guy Héron, Roger Hanin, Claude Volter en Nadia Gary.

In negen episoden wordt het huwelijk geschetst van een actrice die een kind verwacht (een episode voor elke maand zwangerschap). Ze is getrouwd met een egocentrische parvenu. Een prima rol van Denie, Delires echtgenote, die in werkelijkheid zwanger was.

Jamais plus seul

1970 | Drama, Romantiek

België 1970. Drama van Jean Delire. Met o.a. Danielle Denie, Roger Hanin, Guy Heron en Claude Volter.

Een intieme film over een jonge actrice die haar eerste kind verwacht. We zien de reacties van haar omgeving, variërend van onverschilligheid en medelijden tot beleefde belangstelling, en de twijfels waaraan de vrouw ten prooi valt. Een goedbedoelde en door Denie alleszins geloofwaardig vertolkte film over het moederschap.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Volter op televisie komt.

Reageer