Le Masque: 650 calories pour mourir

1989, Marc Lobet, 50 minuten

Frankrijk/België 1989. Misdaad van Marc Lobet. Met o.a. Daniel Ceccaldi, Suzanne Colin, Harry Cleven, Béatrice Bencsik en Roland Depaux.

VPRO Cinema

Uit de serie Le Masque, die haar naam te danken heeft aan bekende Franse boekenreeks en waarvan het enige algemene kenmerk de bewerking van deze detectiveromans is. Deze keer transformeert Michel Grisolia zijn eigen roman, die soms veel van een griezelverhaal weg heeft, aangezien het om een kliniek gaat waar de mensen niet alleen hun gewicht maar ook hun leven verliezen. Hij brengt het er heel wat beter van af dan de regisseur, die er een futloze, saaie en moeizame produktie van maakt, terwijl zijn wisselvallige spel volledig in het niet verzinkt vergeleken bij het talent van Ceccaldi in de hoofdrol van Leslie Palmer. En waarom moest het instituut voor thelassotherapie van Knokke-het-Zoute, waar het verhaal zich ook echt afspeelt, met name genoemd worden? Wat een flater. Er hangen problemen in de lucht en ziedaar de reden voor het verprutsen van de bewerking van een roman die de lezer van kaft tot kaft op het randje van zijn/haar stoel houdt.

credits

Regie:
Marc Lobet
Cast:
Daniel Ceccaldi, Suzanne Colin, Harry Cleven, Béatrice Bencsik, Roland Depaux, Claude Volter, Fabienne Loriaux, Daniel Dury, Jacques Lippe
Jaar:
1989
Alt. titels:
Masque: 650 calories pour mourir, Le, 650 calories pour mourir
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, België


op televisie
0 uitzendingen

Reageer