Ronald Fraser: cast.
Er zijn 35 films gevonden.

The Fortunes and Misfortunes of Moll Flanders

1996 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1996. Drama van David Attwood. Met o.a. Alex Kingston, Daniel Craig, Diana Rigg, Colin Buchanan en Ian Driver.

Moll is de dochter van een dievegge, van wie ze meteen na haar geboorte gescheiden is. Ze groeit op op de straat, totdat burgemeester Richardson haar opneemt in zijn gezin. Naarmate ze ouder wordt, zien haar stiefbroers Robin en Rowland haar steeds meer als een potentiële geliefde. Moll trouwt met Robin, maar ze is niet gelukkig met hem

Young Indiana Jones And The Phantom Train Of Doom

1993 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1993. Oorlogsfilm van Peter MacDonald. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Ronny Coutteure, Lynsey Baxter, Tom Bell en Ronald Fraser.

1916. Indiana Jones (Flanery) arriveert in Afrika, samen met zijn vriend R[KA1]emy (Coutteure). Ze worden ingelijfd in het Belgische leger in Victoria. In hun haast nemen ze de verkeerde trein en komen terecht in het onherbergzame Moshi. Tijdens hun poging om hun legeronderdeel te bereiken worden ze ingerekend door een Brits regiment dat binnen de reikwijdte van een Duitse Dikke Bertha ligt. Indy wordt aangewezen als `vrijwilliger` om samen met enkele Engelse avonturiers een zelfmoordactie te ondernemen: achter de Duitse linies moeten ze de trein de lucht injagen, waarop het kanon staat. Tijdens de achtervolging verdwijnt de trein echter spoorloos. Stripverhaalachtig oorlogsavontuur van de jonge Indy als een lange special (van dubbele lengte) in de serie THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES. Hij moet het opnemen tegen zowat het hele Duitse leger, wilde dieren, een sluwe Duitse spionne (Baxter) en vijandige inboorlingen. Hij vlucht per trein, huifkar, paard en luchtballon. Tijd om je te vervelen krijg je duidelijk niet, maar het scenario van Frank Darabont is weinig realistisch. Laten we eerlijk zijn, wie kan dit nu een lor schelen? Het camerawerk oogt goed en is van de talentvolle David Tattersall. Een film met een jongensavontuur dat jong en oud boeit. Dolby Surround.

Taggart: Violent Delights

1992 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1992. Mysterie van Alan Macmillan. Met o.a. Mark McManus, James Macpherson, Iain Anders, Robert Robertson en Blythe Duff.

In een uitgebrand autowrak wordt een verkoold lijk gevonden. Taggart onderzoekt de zaak, waarbij hij in contact komt met een sexy Franse lerares en een drukke begrafenisondernemer. Een bijzonder duistere, perverse mysterie voor de Schotse detective.

Let Him Have It

1991 | Misdaad, Drama

Nederland​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Misdaad van Peter Medak. Met o.a. Chris Eccleston, Paul Reynolds, Tom Courtenay, Tom Bell en Eileen Atkins.

Indrukwekkende reconstructie van de ware gebeurtenissen in 1952 die hebben geleid tot de executie van een achterlijke jongen, veroordeeld voor een moord waar hij nauwelijks iets mee te maken had. Regisseur Peter Medak verdiept zich opnieuw (na THE KRAYS) in de duistere wereld van de misdaad, deze keer om het in Engeland meest besproken geval van juridische moord aan de kaak te stellen. Hij concentreert zich daarbij minder op de juridische dan wel op de menselijke tekortkomingen, en dat is hier zeer wel verdedigbaar. Het heeft in ieder geval een emotionele en aangrijpende film opgeleverd. Het scenario is van Neal Purvis en Robert Wade. Het camerawerk is van Oliver Stapleton.

Orbituries

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van David Blair. Met o.a. Ian Carmichael, Ronald Fraser en Polly Hemmingway.

Met het oog op het aanstaande bezoek van een lid van de koninklijke familie aan hun verpleeghuis, strijden twee oudere heren om de eer deze persoon te mogen ontmoeten, waarbij ze steeds droevigere resultaten boeken. In wezen is deze film een stuk voor twee personen, waarin Ian Carmichael en Ronald Fraser uitstekend acteren als twee mannen die de herinneringen aan hun leven herscheppen naar hun eigen ideaalbeeld.

Oblomov

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Paul Lee. Met o.a. George Wendt en Ronald Fraser.

Gemoderniseerde versie van de roman van Goncharovs uit de 19e eeuw. Deze keer speelt het verhaal zich af in het rusteloze Moskou van Gorbatsjov, waar Oblomov, die gespeeld wordt door George Wendt van CHEERS, een luie, geobsedeerde partijbureaucraat is die geholpen wordt door zijn chauffeur. Onderhoudend commentaar op het hedendaagse Rusland met een Oblomov die een fatsoenlijke burger probeert te worden. Aangevuld met archiefbeelden en fragmenten uit klassieke films.

Absolute Beginners

1986 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1986. Muziek van Julien Temple. Met o.a. Patsy Kensit, Eddie O'Connell, David Bowie, James Fox en Ray Davies.

De pop-video specialist Julien Temple herschiep het Soho van omstreeks 1960 in deze musical, die gebaseerd is op de klassieke roman van Colin MacInnes over de ontwikkelingen in de Engelse jeugdcultuur. O'Connell en Kensit spelen het uitzinnig verliefde paar met verrassend veel zwier en worden kundig bijgestaan door een reeks pop- en cult-helden, zoals David Bowie, Sade en Ray Davies. De titelsong van Bowie werd een hit. De film is goed, heeft veel stijl en biedt ongecompliceerd plezier. De sets zijn spectaculair en de met neon belichte scènes zijn zeer indrukwekkend. De film werd voor vertoning op een breed scherm uitgebracht. Het scenario werd geschreven door Richard Burridge, Christopher Wicking en Don Macpherson. Choreografie van David Toguri.

Tangier

1982 | Thriller

Verenigde Staten 1982. Thriller van Michael L. Briant. Met o.a. Ronald Fraser, Ronny Cox, Billie Whitelaw, Ronald Lacey en Oscar Quitak.

Een verbitterde ex CIA-agent krijgt plotseling de kans om weer in dienst te komen als men het evenbeeld van een legendarische sportieve macho-held zoekt, die zeven jaar daarvoor verdwenen is. Een film die even snel bekeken als vergeten is.

Pennies From Heaven

1978 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1978. Muziek van Piers Haggard. Met o.a. Bob Hoskins, Gemma Craven, Cheryl Campbell, Kenneth Colley en Freddie Jones.

Een verkoper van bladmuziek uit 1935 wil het soort leven leiden dat wordt bezongen in zijn favoriete nummers. Dat pakt natuurlijk rampzalig uit. Dennis Potter heeft een meesterwerk gemaakt voor tv, waarin hij de spelers de songs van die tijd laat naspelen, om nadruk te leggen op de emotionele sleutelmomenten. Boeiend.

Hardcore

1977 | Erotiek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1977. Erotiek van James Kenelm Clarke. Met o.a. Fiona Richmond, David Cole, Anthony Steel en Ronald Fraser.

Naar het schijnt min of meer authentiek portret van hoofdrolspeelster Richmond en haar carrière in het seksfilmgenre. Vrij verzorgd gemaakt, hoewel de hoogtepunten van die carrière en dus de échte harde porno ons keurig bespaard blijven.

Come Play With Me

1977 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van George Harrison Marks. Met o.a. Irene Handl, Alfie Bass, Ronald Fraser, Ken Parry en Tommy Godfrey.

Een twintigtal sexy stripdanseressen, aangevoerd door Millington, belanden in een geriatrische kliniek waar zij zich als verpleegsters voordoen zodat de oudjes meteen weer springlevend worden. In de kliniek hebben ook valsemunters, verkleed als musici, hun intrek genomen. Pretentieloze, af en toe leuke Britse seks-lachfilm.

Paper Tiger

1976 | Actiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1976. Actiefilm van Ken Annakin. Met o.a. David Niven, Toshirô Mifune, Ando, Ivan Desny en Ronald Fraser.

Een glansloos verhaal over een moedige jongen die ontvoerd wordt (Ando) en zijn Engelse huisonderwijzer (Niven). Aangezien de knaap de zoon van de Japanse ambassadeur is, ziet Niven kans zijn vele heldenverhalen die de jongen zo imponeerden, in praktijk te brengen. De lauwe actie met politieke terreur en de Disney-achtige stijl doen de handelingen volledig de mist in gaan.

Swallows and Amazons

1974 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1974. Familiefilm van Claude Watham. Met o.a. Virginia McKenna, Ronald Fraser, Simon West en Sophie Neville.

Naar de klassieke roman van Arthur Ransome. Het vervolg in de jaren 1930-1940 werd kinderliteratuur. Het origineel wordt door Watham niet wezenlijk aangetast. Vier kinderen en hun moeder gaan in het Britse Lake District op vakantie en een ontmoeting vindt plaats met twee figuren die de boot `Amazon` bezitten. Een vriendelijke `oorlog` vindt plaats tussen de twee groepen ('The Swallows' en 'The Amazons') met een belofte om het jaar daarop elkaar weer te ontmoeten. Gesitueerd rond 1925. Een leuke kinderfilm.

Rentadick

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1972. Komedie van Jim Clark. Met o.a. James Booth, Julie Ege, Ronald Fraser, Donald Sinden en Michael Bentine.

Een dodelijk zenuwgas, dat eerst de onderste ledematen verlamt, wordt gestolen. Detectivebureau Rentadick Inc., geleid door Frazer, moet niet alleen het gas zien terug te vinden, maar ook de vrouw van de uitvinder beschermen. Ondermaatse komedie, vooral omdat het scenario geschreven werd door het Monty Python- duo John Cleese en Graham Chapman. Enkele sterke gags maken nog geen geslaagde komedie. Bovendien wordt er ondermaats geacteerd door bijna de hele cast. Gefotografeerd door John Coquillon en van muziek voorzien door Carl Davis.

Ooh... your are awful!

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Cliff Owen. Met o.a. Derren Nesbitt, Ronald Fraser en Dick Emery.

Een dodelijk zenuwgas, dat eerst de onderste ledematen verlamt, wordt gestolen. Detectivebureau Rentadick Inc., geleid door Frazer, moet niet alleen het gas zien terug te vinden, maar ook de vrouw van de uitvinder beschermen. Ondermaatse komedie, vooral omdat het scenario geschreven werd door het Monty Python- duo John Cleese en Graham Chapman. Enkele sterke gags maken nog geen geslaagde komedie. Bovendien wordt er ondermaats geacteerd door bijna de hele cast. Gefotografeerd door John Coquillon en van muziek voorzien door Carl Davis.

Ooh... You Are Awful

1972 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Cliff Owen. Met o.a. Dick Emery, Ronald Fraser, Derren Nesbitt, Cheryl Kennedy en Pat Coombs.

De destijds razend populaire Britse tv-komiek Dick Emery speelt in deze frivole misdaadfilm een oplichter genaamd Charlie. Zijn maat Reggie sterft en laat op de bips van een vrouw de code achter van een groot bedrag op de bank. Aan Charlie om in vele vermommingen - waaronder, heel geestig, die van een politieagente! - een blik te werpen op vele damesachterwerken. En dan zit de maffia en de moordenaar van Reggie ook nog achter zíjn kont aan. Hilarisch, voor liefhebbers van pikante Britse jaren 70 humor.

The Magnificent Seven Deadly Sins

1971 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1971. Komedie van Graham Stark. Met o.a. Bruce Forsyth, Paul Whitsun-Jones, Bernard Bresslaw, Joan Sims en Roy Hudd.

De Zeven Hoofdzonden: Hebzucht, Afgunst, Vraatzucht, Wellust, Trots, Luiheid en Gramschap. Ze worden op een komische manier behandeld. Leuk voor tussen de schuifdeuren, maar niet voor een film. Je voelt de plaatsvervangende schaamte bij je opkomen als je ernaar zit te kijken. Bestaat er niet een Achtste Hoofdzonde: Slechte Films Maken? En ach, die arme spelers, die met de rotzooi ten onder gaan... Scenario's van resp. Barry Cryer, Graham Chapman, John Esmonde, Marty Feldman, Dave Freeman, Ray Galton, Bob Larbey, Spike Milligan, en Alan Simpson.

Rooster Cogburn

1971 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1971. Komedie van Graham Stark. Met o.a. Bruce Forsyth, Paul Whitsun-Jones, Harry Secombe, Geoffrey Bayldon en Leslie Phillips.

Een zevental ongedateerde komische schetsen van populaire Engelse komedianten aan elkaar verbonden door korte stukjes tekenfilm. Als thema zijn de zeven hoofdzonden genomen: gierigheid, jaloezie, vraatzucht, wellust, trots, luiheid en toorn.

Too Late the Hero

1970 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1970. Oorlogsfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Michael Caine, Cliff Robertson, Henry Fonda, Ian Bannen en Harry Andrews.

Stille Oceaan, de lente van 1942. Onder leiding van luitenant Robertson voert een vijftien man sterk peloton een uiterst gevaarlijke opdracht uit. Het moet een Japans radiostation vernietigen, vanwaar alle bewegingen van de Amerikaanse vloot worden gevolgd. Routineus oorlogsavontuur, dat zich afspeelt op een eiland waarvan de ene kant bezet is door de Japanners en de andere kant door Britten en Amerikanen. Actie en geweld in overvloed, goed gespeeld en gefilmd, maar met weinig originele ideeën. Het scenario van Aldrich en Lukas Heller bevat lekker cynische dialogen, maar het duurt veel te lang voor de knappe climax wordt bereikt. Een minder geslaagde poging van Aldrich om het succes van THE DIRTY DOZEN te herhalen. In beeld gebracht door Joseph Biroc. Ook bekend als SUICIDE RUN. 70mm. Gedraaid in Metroscope.

The Rise and Rise of Michael Rimmer

1970 |

Verenigd Koninkrijk 1970. Kevin Billington. Met o.a. Peter Cook, Denholm Elliott, John Cleese, Ronald Fraser en Harold Pinter.

Vele vooraanstaande Britse komieken verleenden hun medewerking aan deze film, o.a. de mensen van Monty Python, maar het lukte toch niet om een grappige film af te leveren over een publiciteitsman die via allerlei handigheidjes (en zelfs moord) minister-president wordt. Te veel van het goede en van de humor van Peter Cook moet je houden.

Sinful Davey

1969 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Avonturenfilm van John Huston. Met o.a. John Hurt, Pamela Franklin, Nigel Davenport, Ronald Fraser en Robert Morley.

Het verhaal van een 19de-eeuwse Schotse struikrover en diens liefde voor een 'keurig' meisje is nogal gewoontjes, maar Franklin speelt haar rol allerplezierigst. Scenario van James R. Webb naar de autobiografie van David Haggart. Camerawerk van Freddie Youg en Edward Scaife.

The Killing of Sister George

1968 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1968. Komedie van Robert Aldrich. Met o.a. Beryl Reid, Susannah York, Coral Browne, Ronald Fraser en Patricia Medina.

Overdadig maar onderhoudend drama met komische ondertonen over een actrice (Reid) die bang is dat het personage (Zuster George) dat zij vertolkt in een melodramatische tv-serie, `gedood` zal worden. Het verhaal volgt eveneens haar verslechterende lesbische relatie met een afhankelijk, kinderlijk meisje (York), op wie een omroepbons (Browne) zijn oog heeft laten vallen. Zeer knap acteerwerk in deze bewerking van het toneelstuk van Frank Marcus. De opnamen vonden plaats in Engeland.

The Whisperers

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Bryan Forbes. Met o.a. Edith Evans, Eric Portman, Avis Bunnage, Nanette Newman en Gerald Sim.

'Are you there?' De oude dame Maggie Ross denkt stemmen te horen in haar flatje. Ze denkt ook dat de koningin zelf haar geld leent, totdat de erfenis van haar vader eindelijk doorkomt. Maggie's criminele man heeft haar verlaten, haar zoon is niks beter. The Whisperers volgt een vrouw die oud, arm en geestesziek is, weerloos in de westerse maatschappij. Scenarist-regisseur Forbes is moedig compromisloos in zijn portrettering. Maar naarmate de film vordert wordt het zieligheidsgehalte te ondubbelzinnig om een klassieker op te leveren. Eeuwigheidswaarde heeft wel het acteerwerk van Evans, die er een Bafta en een Golden Globe mee won.

Fathom

1967 | Avonturenfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Leslie H. Martinson. Met o.a. Raquel Welch, Tony Franciosa, Ronald Fraser, Greta Chi en Richard Briers.

Een spionageklucht, die zich in hoog tempo afwikkelt, waarin de adembenemende Welch betrokken raakt bij de dubieuze Franciosa. Bijzonder amusant; Revill steelt de show in zijn rol van excentrieke miljonair.

The Flight of The Phoenix

1965 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Avonturenfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Hardy Krüger, James Stewart, Ernest Borgnine, Peter Finch en Richard Attenborough.

Piloot Frank (James Stewart) stort met een groep oliewerkers neer in de Libische woestijn. Als het tot de overlevenden doordringt dat ze geen hulp hoeven te verwachten komt ontwerper Heinrich (Hardy Krüger) op het idee om uit het wrak een nieuw vliegtuig te bouwen. 147 Minuten is lang voor een film maar The Flight of the Phoenix vult ze stuk voor stuk met adembenemende spanning zonder te vervallen in clichés. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Elleston Trevor.

Victim Five

1964 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1964. Actiefilm van Robert Lynn. Met o.a. Lex Barker, Ronald Fraser, Walter Rilla, Dietmar Schönherr en Ann Smyrner.

Matige actiefilm met Barker die een moord onderzoekt in Zuid-Afrika; verloopt vlot. Scenario van Peter Yeldham naar een verhaal van Peter Welbeck. Camerawerk van Nicolas Roeg. Ook bekend als Table Bay.

The Beauty Jungle

1964 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Val Guest. Met o.a. Ian Hendry, Janette Scott, Ronald Fraser, Edmund Purdom en Linda Christian.

Een film over de valse glitter en de smerige aspecten van de Miss World-verkiezingen. Purdom in een doeltreffende rol, maar Janette Scott heeft weinig weg van een aankomende Miss World. Ook bekend als CONTEST GIRL.

Code 7 Victim 5

1964 | Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1964. Actiefilm van Robert Lynn. Met o.a. Ronald Fraser, Lex Barker en Walter Rilla.

Een film over de valse glitter en de smerige aspecten van de Miss World-verkiezingen. Purdom in een doeltreffende rol, maar Janette Scott heeft weinig weg van een aankomende Miss World. Ook bekend als CONTEST GIRL.

Allez France !

1964 | Komedie

Frankrijk 1964. Komedie van Robert Dhéry. Met o.a. Robert Dhéry, Diana Dors, Colette Brosset, Raymond Bussières en Jean Carmet.

Rugby-supporter gaat aan de vooravond van zijn huwelijk stiekem naar een interland Engeland-Frankrijk en hem wordt een paar tanden uitgeslagen. Nieuwe stifttanden dwingen hem de mond dicht te houden en zo verdwaalt hij in Londen en verijdelt per ongeluk de ontvoering van een filmster. Dhéry heeft meer komische kwaliteiten als schrijver-regisseur dan als acteur, dus is zwijgzaamheid het voordeel voor de film met een reeks grappen en spelprestaties van wisselend niveau, maar met een behoorlijk gemiddelde. Het scenario is van Pierre Tchernia, Jean Lhote, Colette Brosset en regisseur Dhéry. De fotografie is van Jean Tournier.

The Girl in the Headlines

1963 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1963. Misdaad van Michael Truman. Met o.a. Ian Hendry, Ronald Fraser, Margaret Johnston en Natasha Parry.

Een niet al te fatsoenlijk vrouw wordt dood aangetroffen. Scotland Yard raakt, na anderhalf uur valse sporen te hebben gevolgd, op de goede weg naar de daders. De Yard-inspecteurs hebben zelfs gevoel voor humor. Naar de roman The Nose on My Face van Laurence Payne.

Crooks in Cloisters

1963 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Jeremy Summers. Met o.a. Ronald Fraser, Barbara Windsor, Melvin Hayes, Bernard Gibbons en Danny Kaye.

Na een reeks overvallen te hebben gepleegd besluit de bende van Little Wally het wat rustiger aan te doen. Ze beleggen hun geld in het eiland van Sint Pancras en proberen als devote kloosterlingen verder te levern. Geen grootse film; soms wel aardig. Het overacteren is niet van de lucht.

The Punch and Judy Man

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Jeremy Summers. Met o.a. Tony Hancock, Sylvia Syms, Ronald Fraser, Barbara Murray en John le Mesurier.

Tragikomisch verhaal over een entertainer die in het badplaatsje waar hij woont op een snobistische, ter verbetering van het imago van het stadje georganiseerde receptie van het stadsbestuur terechtkomt. We krijgen in deze soms wat bittere komedie af en toe nog glimpen van het unieke talent van de komiek Tony Hancock te zien, hoewel deze toentertijd al met een alcoholprobleem te kampen had. Er moest een sterkere regisseur aan te pas komen om de ster in bedwang te houden en de film van een beter komisch verloop te voorzien. Niettemin is alles wat Hancock deed de moeite waard.

Private Potter

1962 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Oorlogsfilm van Caspar Wrede. Met o.a. Tom Courtney, Mogens Wieth, Ralph Michael, Ronald Fraser en Brewster Mason.

Een onopvallende soldaat ziet God en verpest een commando-actie tegen terroristen op Cyprus. Zijn daaruit voortkomende rechtszaak wegens lafheid en insubordinatie plaatst de krijgsraad voor morele problemen. Dit ongewone televisiedrama is op houterige wijze opnieuw verfilmd als speelfilm.

The Long and the Short and the Tall

1961 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Oorlogsfilm van Leslie Norman. Met o.a. Laurence Harvey, Richard Todd, Richard Harris, Ronald Fraser en David McCallum.

Tijdens WO II, in de Malaya-jungle op het schiereiland Malakka, maakt een Brits peloton een Japanse verkenner krijgsgevangen. Daarop ontbranden ethische en machtsconflicten binnen de groep ijzervreters die, afgesneden van hun basis en gevaarlijk dicht bij een Japans kampement, onder hoogspanning staat. Sombere Britse tegenhanger van Amerikaanse low budget-oorlogsfilms door genreroutiniers als Sam Fuller en Don Siegel concentreert zich op thinking man's drama door dilemma. Karakterkoppencast weet wel raad met de spierballendialogen, de studiojungle in zwart-wit geeft de film iets claustrofobisch. Naar Willis Halls gelijknamige theaterstuk van twee jaar eerder.

The Invisible Man: Jailbreak

1958 | Sciencefiction, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Sciencefiction van Pennington Richards. Met o.a. Dermot Walsh, Lisa Daniely, Deborah Watling, Denny Dagois en Michael Brennan.

Joe Green (Walsh) is een veroordeelde misdadiger, die verschillende keren op spectaculaire wijze wist te ontsnappen. Tot nu toe was het altijd gelukt hem aan te houden en weer op te sluiten. Hij beweert onschuldig te zijn en dit kan hij alleen maar bewijzen als hij op vrije voeten is. De onzichtbare Peter Brady leest over de zaak in de krant en gaat zich ermee bemoeien. Hij is overtuigd van Greens onschuld, die in de gevangenis ook nog bedreigd wordt door medegevangene Fraser, een schurk die duidelijk werkt voor een contact van buiten. Goed georkestreerde actie, niet altijd even geloofwaardig, maar het zijn muggezifters die daar over vallen. Dit zevende deel in de serie werd geschreven door Ian Stuart Black en het camerawerk is van Bert Mason.