Verenigde Staten 1970. Oorlogsfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Michael Caine, Cliff Robertson, Henry Fonda, Ian Bannen en Harry Andrews.

VPRO Cinema

Stille Oceaan, de lente van 1942. Onder leiding van luitenant Robertson voert een vijftien man sterk peloton een uiterst gevaarlijke opdracht uit. Het moet een Japans radiostation vernietigen, vanwaar alle bewegingen van de Amerikaanse vloot worden gevolgd. Routineus oorlogsavontuur, dat zich afspeelt op een eiland waarvan de ene kant bezet is door de Japanners en de andere kant door Britten en Amerikanen. Actie en geweld in overvloed, goed gespeeld en gefilmd, maar met weinig originele ideeën. Het scenario van Aldrich en Lukas Heller bevat lekker cynische dialogen, maar het duurt veel te lang voor de knappe climax wordt bereikt. Een minder geslaagde poging van Aldrich om het succes van THE DIRTY DOZEN te herhalen. In beeld gebracht door Joseph Biroc. Ook bekend als SUICIDE RUN. 70mm. Gedraaid in Metroscope.

credits

Regie:
Robert Aldrich
Cast:
Michael Caine, Cliff Robertson, Henry Fonda, Ian Bannen, Harry Andrews, Denholm Elliott, Ronald Fraser, Lance Percival, Percy Herbert, Michael J. Parsons, Harvey Jason, William Beckley
Camera:
Joseph F. Biroc
Muziek:
Gerald Fried
Jaar:
1970
Alt. titels:
Suicide Run
Genres:
Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Too Late the Hero (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken