Gerd Mayen: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Shiva und die Galgenblume

1994 | Misdaad, Documentaire

Duitsland 1994. Misdaad van Hans Steinhoff, Hans Georg Andres en Michaela Krützen. Met o.a. Hans Albers, Manfred Zapatka, Elisabeth Flickenschildt, Regine Albrecht en Grethe Weiser.

De laatste film waaraan in de Barrandov-Studio's te Praag gewerkt werd tijdens WO II. Toen de Russen binnenvielen werden de opnamen stopgezet. Amper een derde van de film was ingeblikt en de opnamen werden lange tijd als verloren beschouwd. Toen ze begin jaren 1990 weer boven water kwamen hebben Andres en Krützen hem afgewerkt door niet gedraaide scènes te maken met andere acteurs. Ze namen niet de moeite om acteurs te vinden die op de originele leken. Albers speelt politie- inspecteur Zapatka die de diefstal van een kostbaar schilderij bij Flickenschildt/Albrecht onderzoekt en zo op het spoor komt van valsemunter Sambor/Rehberg. Aanvankelijk kost het wat moeite om de film te volgen, maar toch is het experiment geslaagd. Het verhaal wordt onderbroken door gesprekken met mensen die aan de produktie meewerkten, o.a. regie-assistent Pierre Gaspard-Huit en studio-medewerkers Miroslaw Húrka, Vlastimil Král, Thomas Kufus en Zilenko Stabla. Ook Mady Rahl, die vaak in de Praagse studio's gewerkt heeft, komt aan het woord. Het originele scenario is van Hans Rudolf Berndorf. Steinhoff was de regisseur van de oorspronkelijke film, waarbij Karl Hoffmann het camerawerk deed. Voor de fragmenten uit 1994 nam Axel Block die rol van hem over. Hansi Jockmann geeft off-screen commentaar.

Chronik der laufenden Ereignisse

1970 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1970. Drama van Peter Handke. Met o.a. Didi Petrikat, Ulrich Gressieker, Libgart Schwarz, Rüdiger Vogler en Gerd Mayen.

Een surrealistisch filmexperiment met meer vorm dan inhoud. Twee mannen arriveren in een grote stad en zien overal tekens, die het gezag symboliseren, maar het grootste machtsvertoon komt via het tv-scherm met indringende boodschappen tijdens het journaal en amusementsprogramma`s. Het duo besluit in verzet te gaan. Het speelfilmdebuut van auteur Handke houdt het midden tussen een experimentele film en een speelfilm. Zijn geliefkoosde thema`s, het gebrek aan emotie (in de stad) en het onderwerpen van de `zwijgende massa` aan de eenvoudigste vorm van macht (de tv), komen overvloedig aan bod. Geen eenvoudige film, maar wie moeite doet, wordt zeker beloond. Het scenario is van regisseur Handke. Het camerawerk is van Bernd Fiedler.