Don Reynolds

Regisseur, Producer

Don Reynolds is regisseur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

The Princess Stallion

1997 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1997. Familiefilm van Mark Haber. Met o.a. Ariana Richards, Andrew Keir, David Robb, Marcia Layton en Sarah Keller.

Na de dood van haar moeder trekt de veertienjarige Sarah van Los Angeles naar haar vader Ian in Schotland. Ze moet erg wennen, maar langzamerhand maakt ze vrienden waaronder de kluizenaar Fergus. Zijn landgoed blijkt bezocht te worden door een wilde hengst, een dier dat de hoofdrol speelt in een Schotse sage en volgens de overleveringen al eeuwen wacht op zijn prinses.

Raider of the South Seas

1990 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Familiefilm

Nieuw-Zeeland/Canada 1990. Avonturenfilm van Chris Bailey. Met o.a. Martin Henderson, Rachel Crowther, Dean O'Gorman, George Buza en Andy Anderson.

Deze film is de montage uit acht afleveringen van een halfuur van een tv-serie voor kinderen. Voor de jonge kijkers is de film als geheel boeiender dan acht keer dertig minuten. Tijdens WO II (1939-45) zien Jack (Henderson) en zijn vriendje Bobby (O'Gorman) voor de kust van Nieuw Zeeland een mysterieus, oud schip liggen. Ze vermoeden dat het om een smokkelschip met spionnen gaat. De ouderen hebben niets gezien en gehoord en verwijzen de verhalen van Jack en Bobby naar het land der fabelen. Nu moeten ze zelf op onderzoek uit omdat iedereen hun waarschuwingen in de wind slaat. Uiteraard hebben de jongens gelijk... Met hun scenario hebben Roger Simpson en Chris Hampson helden willen scheppen in de traditie van Enid Blyton The Famous Five of de Hardy Boys. Op eigentijdse wijze verwerkten ze de afkeuring van racisme in de filmreeks. De fiere hoofdrollen zijn jongens om te stelen. Het camerawerk is van Michael O'Connor.

Lo chiamavano King

1971 | Western

Italië 1971. Western van Don Reynolds. Met o.a. Richard Harrison, Klaus Kinski, Marco Zuanelli, Anna Puskin en Luciano Piguzzi.

Premiejager King (Harrison) wreekt zich op een bende wapensmokkelaars in New Mexico door zich bij het federale leger aan te sluiten. Deze minder dan middelmatige spaghetti-western heeft een hoofdpijn veroorzakende, ongecontroleerde fotografie en de muziek poogt overmatig de spanning te suggereren die in het beeld ontbreekt. Giancarlo Romitelli regisseerde onder pseudoniem als Don Reynolds. In de V.S. in 1983 uitgebracht onder de titel HIS NAME WAS KING.

L' Oro dei Bravados

1971 | Western

Frankrijk/Italië 1971. Western van Don Reynolds. Met o.a. Giorgo Ardisson, Linda Véras, Rik Battaglia, Bobby Lapointe en Piero Lulli.

Twee gokkers bergen de winst die ze met het pokerspel hebben gemaakt weg tot de Burgeroorlog voorbij is en nemen voorzorgsmaatregelen opdat ze elkaar niet kunnen oplichten. Hun latere pogingen om elkaar toch te slim af te zijn worden gecompliceerd door toedoen van een aantal vijandelijke Zuidelijken en een aantrekkelijke avonturierster. Door de nauwelijks geroutineerd te noemen vormgeving blijven de ironische mogelijkheden die het gegeven in zich heeft, onbenut, met als resultaat een matig gespeelde, standaard spaghetti- western.

Si muore solo una volta

1967 | Mysterie, Misdaad

Italië 1967. Mysterie van Don Reynolds. Met o.a. Ray Danton, Pamela Tudor, Sylvia Solar, Francesca Rosano en Luis Peña.

Een privé-detective moet in Beirut en op Malta een stel gevaarlijke misdadigers opsporen, die van plan zijn een belangrijk persoon te vermoorden. Een film naar de James Bond- formule, met welgeschapen dames waarmee de hoofdpersoon te maken krijgt, of hij wil of niet. Een meer dan ondermaatse film, en er wordt nog gruwelijk gespeeld bovendien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Don Reynolds op televisie komt.

Reageer