Oskar Homolka (1898-1978): cast.
Er zijn 41 films gevonden.

One of Our Own

1975 |

Verenigde Staten 1975. Richard C. Sarafian. Met o.a. George Peppard, William Daniels, Louise Sorel, Strother Martin en Oskar Homolka.

Hoofd-neurochirurg Peppard staat als ziekenhuis- administrateur voor een voor de hand liggende reeks crises en lost alle gevallen van onbetaalde schulden voorspelbaar op. Later dook hij als dit personage op in de korte serie DOCTOR'S HOSPITAL.

The Tamarind Seed

1974 | Romantiek, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1974. Romantiek van Blake Edwards. Met o.a. Julie Andrews, Omar Sharif, Anthony Quayle, Sylvia Syms en Oskar Homolka.

Een goede film die een spionagegeschiedenis combineert met een liefdesverhaal dat zich in Londen, Parijs en Barbados afspeelt, en aantoont wat een bekwame regisseur kan doen met appetijtelijk materiaal.

The Executioner

1970 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Thriller van Sam Wanamaker. Met o.a. George Peppard, Joan Collins, Judy Geeson, Oskar Homolka en Charles Gray.

Een Britse geheim agent (Peppard) ziet een operatie in Oost-Europa mislukken door verraad aan het thuisfront. Hij verdenkt Michell ervan een dubbelspion te zijn en keert huiswaarts om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Een voorspelbare, maar degelijk gemaakte spionagefilm.

Song of Norway

1970 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1970. Muziek van Andrew L. Stone. Met o.a. Florence Henderson, Toralv Maurstad, Christina Schollin, Frank Porretta en Edward G. Robinson.

Een verschrikkelijke film. De biografische gedeelten over Edvard Grieg zijn armzalig, om maar te zwijgen van de verbrokkelde stukken van zijn beste muziek.

The Madwoman of Chaillot

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Komedie van Bryan Forbes. Met o.a. Katharine Hepburn, Charles Boyer, Claude Dauphin, Edith Evans en John Gavin.

Een ongelukkige miskleun, met Hepburn als een excentrieke vrouw die weigert te geloven dat de wereld niet langer mooi is. De bezetting is gewoon verspild in deze te zwaar opgezette allegorie die dientengevolge niet werkt. Naar een stuk van Jean Giradoux.

The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde

1968 | Horror

Verenigde Staten 1968. Horror van Charles Jarrott. Met o.a. Jack Palance, Denholm Elliott, Leo Genn, Oskar Homolka en Torin Thatcher.

Ian Hunter bewerkte het boek van Robert Louis Stevenson voor de eerste tv-bewerking van het verhaal dat overbekend geacht mag worden. Hij kreeg er een Edgar Allan Poe-Award voor. Palance speelt bekwaam de geleerde die het middel uitvindt om zich onherkenbaar te veranderen. Dan Curtis - zelf een goede regisseur - was de producer van deze tv-film, die oorspronkelijk in twee delen werd uitgezonden.

Assignment to Kill

1968 | Misdaad

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Sheldon Reynolds. Met o.a. Patrick O'Neal, Joan Hackett, John Gielgud, Herbert Lom en Eric Portman.

Een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij schakelt priv[KA1]e- detective O`Neal in om het wrak van een vliegtuig te onderzoeken dat onder duistere omstandigheden neerstortte in Zwitserland. Hij komt op het spoor van een internationale misdadige onderneming. Een op maat gesneden actiefilm, vlot gemaakt, maar eerder geschikt voor de tv dan voor de bioscoop (de regisseur werkte vooral voor tv). Enkele goede bijrollen krikken het niveau van de film enigszins op, maar de montage blijft verschrikkelijk. Sheldon schreef een stereotiep scenario zonder verrassingen, dat door Harold Lipstein en Enzo Barboni verzorgd in beeld werd gebracht. Gedraaid in Panavision.

The Happening

1967 | Misdaad

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Elliot Silverstein. Met o.a. Anthony Quinn, Faye Dunaway, George Maharis, Michael Parks en Robert Walker.

Luchtig en wuft misdaadverhaal, waarin de ontvoering van een rijke man (Quinn) centraal staat.

Billion Dollar Brain

1967 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1967. Thriller van Ken Russell. Met o.a. Michael Caine, Karl Malden, Ed Begley, Oskar Homolka en Françoise Dorléac.

Nadat Harry Palmer (Caine) de geheime dienst heeft verlaten, slaagt zijn ex-chef er op listige wijze in hem toch nog een opdracht te laten uitvoeren. Tegenstander is ex-generaal Begley, een fanatieke anti-communist, die Rusland vanuit Finland wil vernietigen met een elektronisch brein. Palmer krijgt hulp van Sovjet-agenten Dorléac en Homolka. Deze derde Palmer-film, na THE IPCRESS FILE en FUNERAL IN BERLIN, is totaal onbegrijpelijk en demonstreert al de barokke filmstijl die later Russell's kenmerk zou worden maar deze film haast de afgrond in sleurt. De roman van Len Deighton werd geadapteerd door John McGrath. Het camerawerk van Billy Williams is soms verbluffend mooi, maar dat redt de film niet. André De Toth was uitvoerend producent. Gefilmd in Panavision.

Funeral in Berlin

1966 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1966. Thriller van Guy Hamilton. Met o.a. Michael Caine, Eva Renzi, Paul Hubschmid, Oskar Homolka en Guy Doleman.

De Britse spion Harry Palmer (Caine) krijgt de opdracht een Russische officier uit Oost-Berlijn te helpen ontsnappen. Hij wil de kolonel in een lijkkist overbrengen, met behulp van een mensensmokkelaar. Dan krijgt hij problemen, als hij tot de ontdekking komt dat de kist het lijk van de smokkelaar bevat. En er liggen nog meer hindernissen op zijn weg, maar met zijn flegmatieke onhandigheid slaat hij zich overal door. Typische spionagefilm uit de jaren zestig, met een vlotte Caine die hier - na The Ipcress File voor de tweede maal in de huid van Harry Palmer kruipt. gebaseerd op de roman The Berlin Memorandum van Len Deighton, gevolgd door Billion Dollar Brain.

The Long Ships

1964 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Joegoslavië​/​​Joegoslavië 1964. Avonturenfilm van Jack Cardiff. Met o.a. Richard Widmark, Sidney Poitier, Rosanna Schiaffino, Russ Tamblyn en Oskar Homolka.

Een kostuumfilm. Een goed uitgewerkt avonturenrelaas maar op stripboekniveau, over Vikingen die met Moren vechten om een legendarische schat. De acteurs hadden beter verdiend. Scenario van Berkley Mather en Beverly Cross naar een roman van Frans Bengtsson.

The Wonderful World of the Brothers Grimm

1962 | Familiefilm, Fantasy, Drama, Musical, Animatie, Biografie

Verenigde Staten 1962. Familiefilm van Henry Levin en George Pal. Met o.a. Laurence Harvey, Claire Bloom, Karl Boehm, Yvette Mimieux en Barbara Eden.

Een tot de verbeelding sprekende bewerking van de sprookjes van Grimm, met het verhaal van de beroemde broers aan elkaar geweven. De stukken poppenfilmscènes in de speelgoedwinkel zijn het beste, evenals die waarin Hackett een vuurspuwende draak bestrijdt. Kleurig vermaak. Mary Wills kreeg een Oscar voor haar kostuums. Scenario van David Harmon, Charles Beaumont en William Roberts. Camerawerk van Paul. C. Vogel.

Mooncussers

1962 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1962. Familiefilm van James Neilson. Met o.a. Kevin Corcoran, Joan Freeman, Rian Garrick, Robert Burton en Oskar Homolka.

Strandjutters aan de kust in Long Island gaan bij nieuwe maan aan de oever staan met een dwaallicht. Schepen lopen door dit valse baken op de klippen, waarna de jutters ze leeg plunderen. Ruiter Garrick met zijn fraaie hengst Ebony moet in opdracht van de reder de land-piraten ontmaskeren en krijgt daarbij hulp van de dappere twaalf-jarige Corcoran en zijn zusje Freeman. Redelijk spannend verhaal voor jong en oud naar de roman Flying Ebony van Iris Vinton door Lowell S. Hawley tot scenario bewerkt.

Boys' Night Out

1962 | Komedie

Verenigde Staten 1962. Komedie van Michael Gordon. Met o.a. Kim Novak, James Garner, Tony Randall, Howard Duff en Janet Blair.

Een drietal getrouwde mannen en vrijgezel Fred Williams (Garner) besluiten een appartement in te richten met Cathy (Novak) er in. Het scenario (van Ira Wallach en Marion Hargrove) zorgt voor enkele interessante insinuaties met komisch spel van Blair, Page en Gabor. Camerawerk van Arthur E. Arling. Gefilmd in CinemaScope.

Mr. Sardonicus

1961 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1961. Horror van William Castle. Met o.a. Oskar Homolka, Ronald Lewis, Audrey Dalton en Guy Rolfe.

Een in afzondering levende graaf, misvormd door `rictus sardonicus` (gefixeerde grijnslach), lokt de vriend/arts van zijn echtgenote naar zijn kasteel om hem te genezen. Onbeduidend, ondanks een sterk slot.

The Key

1958 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Oorlogsfilm van Carol Reed. Met o.a. William Holden, Sophia Loren, Trevor Howard en Oskar Homolka.

De roman van Jan de Hartog wordt een oppervlakkig liefdesverhaal. Loren is de teleurgestelde vrouw die haar sleutel aan een serie marinekapiteins uitdeelt tijdens WO II in de hoop dat hun leven vol gevaar er iets vrolijker door wordt.

La tempesta

1958 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië​/​​Joegoslavië 1958. Avonturenfilm van Alberto Lattuada. Met o.a. Silvana Mangano, Van Heflin, Geoffrey Horne, Viveca Lindfors en Agnes Moorehead.

Deze nieuwe, spectaculair uitgebouwde verfilming van Poesjkin`s [KL]Kapiteinsdochter[KLE] - rebellie en liefde tijdens de regering van Catharina de Grote - kreeg een internationale sterbezetting. Omdat iedereen ten minste [KA1]e[KA1]en grote sc[KA2]ene moet hebben, worden tempo en overzichtelijkheid ietwat ondermijnd. (Een aantal actie- en massascènes werd anoniem geregisseerd door Michelangelo Antonioni in geldnood).

Alfred Hitchcock presents: Reward to Finder

1957 | Mysterie, Misdaad, Korte film

Verenigde Staten 1957. Mysterie van James Neilson. Met o.a. Jo Van Fleet, Oskar Homolka, Claude Akins, Ann Hunter en Robert Whitesides.

Het scenario is van Frank Gabrielson naar een verhaal van F.J. Smith. Het camerawerk is van Lionel Lindon. Aflevering 82.

A Farewell to Arms

1957 | Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1957. Romantiek van Charles Vidor. Met o.a. Rock Hudson, Jennifer Jones, Vittorio De Sica, Alberto Sordi en Mercedes McCambridge.

Tijdens WO I, in 1915, strijdt Hudson als vrijwilliger aan Italiaanse zijde. Tijdens een gevecht raakt hij ernstig gewond en belandt in het hospitaal. Daar wordt hij verliefd op de Engelse verpleegster Jones. Ze beleven een gelukkige tijd, maar wanneer hij terug moet naar het front, blijkt ze zwanger te zijn. Overgeproduceerd oorlogsdrama met ongeloofwaardige acteurs. Dit fiasco werd de zwanezang voor producer David O. Selznick. De roman van Ernest Hemingway werd ditmaal bewerkt door Ben Hecht. De verfilmingen uit 1932 en zelfs die uit 1951, getiteld FORCE OF ARMS, zijn beter geslaagd. De romantiek in deze versie is allesbehalve overtuigend. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Piero Portalupi en Oswald Morris. Gefilmd in Cinemascope.

War and Peace

1956 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Italië 1956. Drama van King Vidor. Met o.a. Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer, Vittorio Gassman en John Mills.

Niet op alle fronten even geslaagde verfilming van Leo Tolstoi's wijdlopige roman, waarin een jonge vrouw ervaart hoe oorlog haar leven radicaal verandert. Ondanks de leemtes in het scenario maken de sterrencast en de spectaculaire oorlogsscènes rond de opmars van Napoleon de film tot een boeiend kijkspel. Vidors director’s cut werd door de producenten grondig ingekort: van zijn vier uur bleven er een kleine drie over. Het fameuze duel tussen Bezukhov (Fonda) en Kuragin (Gassman) passeerde de censuur maar net. Hepburn excelleert als Natasja Rostov.

The Seven Year Itch

1955 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Marilyn Monroe, Tom Ewell, Evelyn Keyes, Sonny Tufts en Robert Strauss.

Als zijn vrouw op zomervakantie is, denkt Richard (Ewell) zijn slag te kunnen slaan bij zijn buurvrouw (Monroe). Deze farce is nog altijd de moeite waard omdat er een aardige indruk wordt gegeven van de (seksuele) moraal van de jaren vijftig in Amerika. Verfilming van het gelijknamige, veel gewaagdere toneelstuk van George Axelrod. Bekend geworden door de onsterfelijke scène waarin Monroe boven het rooster van een New Yorkse metrohalte staat waardoor haar jurk opwaait. Al zijn in tegenstelling tot de iconische foto, in de film slechts haar benen te zien.

Prisoner of War

1954 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1954. Oorlogsfilm van Andrew Martin en Andrew Marton. Met o.a. Ronald Reagan, Steve Forrest, Dewey Martin, Stephen Bekassy en Oskar Homolka.

Vlak verslag van krijgsgevangenen in de Koreaanse oorlog.

Top Secret

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Christopher Lee, George Cole, Oskar Homolka, Nadia Gray en Wilfrid Hyde-White.

Een hilarische komedie waarin een inspecteur van de volksgezondheid (Cole) aangezien wordt voor een atoomgeleerde en in Moskou belandt als spion. Een ingenieus scenario waar de kundige Zampi wel raad mee wist. Ook bekend als MR. POTTS GOES TO MOSCOW.

The White Tower

1950 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1950. Avonturenfilm van Ted Tetzlaff. Met o.a. Alida Valli, Glenn Ford, Claude Rains, Oskar Homolka en Cedric Hardwicke.

Een groep klimmers van verschillende nationaliteiten probeert de beruchte Zwitserse berg Weisshorn te bedwingen. Ieder heeft zo zijn of haar eigen redenen om te participeren. Allereerst is daar Carla, die wraak op de berg wil nemen omdat haar vader er overleed. Zij sleept onder meer de Amerikaanse piloot Martin mee, die een oogje op haar heeft, en de Franse auteur Paul, die een levensdoel zoekt.

I Remember Mama

1948 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1948. Komedie van George Stevens. Met o.a. Irene Dunne, Barbara Bel Geddes, Oskar Homolka, Philip Dorn en Ellen Corby.

George Stevens regisseerde een serie legendarische, zeer van elkaar verschillende films: Gunga Din, Shane, A Place in the Sun, Giant en I Remember Mama staan alle op zijn naam. In de laatste vertelt Katrin (Geddes) hoe zij met haar moeder (Dunne) en familie van Noorse immigranten leefden in het San Francisco van rond 1900. I Remember Mama is een prachtig ogende, rustig opgezette klassieke film met perfect acteerwerk, die gemaakt is in een tijd dat de vrouw in Hollywood steeds meer aandacht kreeg.

The Shop at Sly Corner

1946 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1946. Mysterie van George King. Met o.a. Oskar Homolka, Muriel Pavlow, Derek Farr en Kenneth Griffith.

Een van Duivelseiland ontsnapte man drijft een op het oog onschuldige antiekzaak. Wel, het is ook niets bijzonders.

Code Of Scotland Yard

1946 |

1946. George King. Met o.a. Derek Farr, Manning Whiley, Kenneth Griffith, Muriel Pavlow en Kathleen Harrison.

Een van Duivelseiland ontsnapte man drijft een op het oog onschuldige antiekzaak. Wel, het is ook niets bijzonders.

Mission to Moscow

1943 |

Verenigde Staten 1943. Michael Curtiz. Met o.a. Walter Huston, Ann Harding, Oskar Homolka, George Tobias en Gene Lockhart.

Een uitnemende, belangrijke film, gebaseerd op het leven van de Amerikaanse ambassadeur in (nog vreedzaam) Rusland, Joseph Davies. Een competent werkstuk dat belangwekkend inzicht verschaft in hoe de Amerikanen indertijd Rusland zagen. President Roosevelt drong bij scenario-schrijver Howard Koch zeer aan op het maken van deze film. Hij wilde een aardig beeld van de USSR geven: het was Amerika's vennoot in de oorlog.

Hostages

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Frank Tuttle. Met o.a. Luise Rainer, William Bendix, Roland Varno, Oskar Homolka en Katina Paxinou.

Een weinig origineel verhaal over een ondergrondse beweging in WO II. Bendix overtreft Rainer wat acteerprestaties betreft.

The Invisible Woman

1941 | Horror, Sciencefiction, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Horror van A. Edward Sutherland. Met o.a. Virginia Bruce, John Barrymore, John Howard, Charles Ruggles en Oskar Homolka.

Een grappige klucht over de maffe professor Barrymore die fotomodel Bruce onzichtbaar maakt; nauwelijks een klassieker, maar leuk.

Rage in Heaven

1941 | Mysterie

Verenigde Staten 1941. Mysterie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Robert Montgomery, Ingrid Bergman, George Sanders, Lucile Watson en Oskar Homolka.

Teleurstellend verhaal naar de roman van James Hilton over de geestelijk gestoorde eigenaar van een staalfabriek die een dubbel zelfmoordplan beraamt. Speelt in Engeland. Scenario van Christopher Isherwood en Robert Thoeren. Camerawerk van Oliver T. Marsh.

Ball of Fire

1941 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Komedie van Howard Hawks. Met o.a. Gary Cooper, Barbara Stanwyck, Oskar Homolka, Dana Andrews en Dan Duryea.

Burlesque danseres trekt in bij acht preutse professoren (met Cooper aan het hoofd) om hen ter zijde te staan de 'slang'-taal te expliqueren voor hun nieuwe encyclopedie. Heerlijke bewerking van het Sneeuwitje en de-zeven-dwergen-gegeven door scenarioschrijvers Billy Wilder en Charles Brackett. Opnieuw gemaakt als: A SONG IS BORN.

Seven Sinners

1940 | Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Tay Garnett. Met o.a. Marlene Dietrich, John Wayne, Albert Dekker, Broderick Crawford en Anna Lee.

Verleidelijke Dietrich doet marine-officier Wayne diens plicht vergeten in dit onderhoudende liefdesverhaal met een schitterende bezetting. Scenario van John Meehan en Harry Tugend naar een verhaal van Ladislas Fodor. Camerawerk van Rudolph Maté. Opnieuw gefilmd als SOUTH SEA SINNER.

Comrade X

1940 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1940. Komedie van King Vidor. Met o.a. Clark Gable, Hedy Lamarr, Felix Bressart, Oskar Homolka en Eve Arden.

Gegeven dat op NINOTCHKA lijkt met Amerikaan Gable die de ijzige Russin Lamarr opwarmt (zij is conductrice op een tram). Kunstmatig romanceverhaal overtuigt nergens.

Ebb Tide

1937 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1937. Avonturenfilm van James Hogan. Met o.a. Frances Farmer, Ray Milland, Oskar Homolka, Lloyd Nolan en Barry Fitzgerald.

Gezocht, maar vermakelijk verhaal, met buitenopnamen in kleur, met Nolan als een gek op een vreemd eiland. Opnieuw verfilmd als: ADVENTURE ISLAND.

Sabotage

1936 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1936. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Sylvia Sidney, Oskar Homolka, John Loder, Desmond Tester en Joyce Barbour.

Bewerkelijke gedetailleerde thriller over een vrouw die vermoedt dat haar aardige man (Homolka), een bioscoopeigenaar, iets voor haar verbergt. Vol intrigerende Hitchcock-trekjes. Naar Joseph Conrads SECRET AGENT, oorspronkelijke USA-titel A WOMAN ALONE.

Rhodes of Africa

1936 | Biografie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1936. Biografie van Berthold Viertel. Met o.a. Walter Huston, Oskar Homolka, Basil Sydney, Peggy Ashcroft en Frank Cellier.

Het verhaal van Cecil Rhodes, de Britse diamantzoeker (theatraal neergezet door gespeeld door Huston) in Zuid-Afrika die het in de 19e eeuw tot premier van de Kaapkolonie bracht en de feitelijke stichter is van Zimbabwe, het voormalige Rhodesië. Homolka speelt de rol van de stugge, uitgekookte Paul Kruger en in de cast zit ook de toen nog erg jonge Ashcroft als Ann Carpenter. Wat zwaar op de hand liggend maar over het algemeen interessant historisch drama dat op lokatie werd gedraaid, naar het boek Rhodes van Sarah Millin. Ook bekend als RHODES.

Unsichtbare Gegner

1933 | Avonturenfilm

Oostenrijk 1933. Avonturenfilm van Rudolf Katscher. Met o.a. Raoul Aslan, Paul Hartmann, Oskar Homolka, Peter Lorre en Paul Kemp.

Een Duitse ingenieur tracht een groots opgezette zwendel met reeds uitgeputte Zuidamerikaanse olievelden te verhinderen. Een weinig verrassingen biedende avonturenfilm, met een goede rol van Homolka, maar waarin Lorre wat tegenvalt.

Hokuspokus

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Gustav Ucicky. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Oskar Homolka, Gustaf Gründgens en Otto Wallburg.

Lilian Harvey moet terechtstaan omdat zij haar man vermoordde. Maar een verliefde student geeft zich tijdelijk voor de moordenaar uit, totdat alles is opgelost. Naar een toneelstuk van Curt Goetz. Twee nieuwe versies werden door lopende band-regisseur Kurt Hoffmann gemaakt.

Dreyfus

1930 | Drama, Historische film

Duitsland 1930. Drama van Heinz Goldberg. Met o.a. Fritz Kortner, Grete Mosheim, Heinrich George, Erwin Balser en Albert Bassermann.

Fritz Kortner is de Frans-joodse officier Dreyfus die wegens verraad naar Duivelseiland werd verbannen, na een rechtszaak die een antisemitische doorgestoken kaart bleek te zijn. Ondanks technische mankementen bij de geluidsopname en de daardoor ontstane starre beeldregie, is er een uiterst interessante film ontstaan die ten onrechte 'vergeten' raakte.

Dirnentragödie

1927 | Drama

Duitsland 1927. Drama van Bruno Rahn. Met o.a. Asta Nielsen, Werner Pittschau, Hilde Jennings en Oskar Homolka.

Een film die gedragen wordt door de fenomenale acteerkwaliteiten van Nielsen, die als een ouder wordende prostituée in de van huis weggelopen student Felix haar kans ziet om een fatsoenlijk leven te beginnen. Wanneer Felix echter verleid wordt door een van haar jongere collega's laat zij deze vermoorden en berooft ze zich vervolgens zelf van het leven. De duistere decors van een vervallen achterbuurt dragen effectief bij aan de bedrukkende stemming.