Verenigde Staten 1957. Romantiek van Charles Vidor. Met o.a. Rock Hudson, Jennifer Jones, Vittorio De Sica, Alberto Sordi en Mercedes McCambridge.

VPRO Cinema

Tijdens WO I, in 1915, strijdt Hudson als vrijwilliger aan Italiaanse zijde. Tijdens een gevecht raakt hij ernstig gewond en belandt in het hospitaal. Daar wordt hij verliefd op de Engelse verpleegster Jones. Ze beleven een gelukkige tijd, maar wanneer hij terug moet naar het front, blijkt ze zwanger te zijn. Overgeproduceerd oorlogsdrama met ongeloofwaardige acteurs. Dit fiasco werd de zwanezang voor producer David O. Selznick. De roman van Ernest Hemingway werd ditmaal bewerkt door Ben Hecht. De verfilmingen uit 1932 en zelfs die uit 1951, getiteld FORCE OF ARMS, zijn beter geslaagd. De romantiek in deze versie is allesbehalve overtuigend. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Piero Portalupi en Oswald Morris. Gefilmd in Cinemascope.

credits

Regie:
Charles Vidor
Cast:
Rock Hudson, Jennifer Jones, Vittorio De Sica, Alberto Sordi, Mercedes McCambridge, Elaine Stritch, Oskar Homolka, Georges Bréhat
Muziek:
Mario Nascimbene
Jaar:
1957
Alt. titels:
Farewell to Arms, A
Genres:
Romantiek, Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Oorlogsfilm, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Farewell to Arms (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken