Miyuki Kuwano

Acteur

Miyuki Kuwano is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Darakusuru Onna

1968 | Drama, Komedie

Japan 1968. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Miyuki Kuwano, Roshiyuki Hosokawa en Takahiro Tamura.

Sumiko, de dochter uit een gegoede familie, belooft haar verloofde trouw, als hij in de gevangenis zijn straf uitzit voor diefstal; maar de waarheid is anders. Een irritant psycho-seks- drama, typerend voor de rommel uit de jaren 1960-1970. Het scenario, geschreven door de bekende regisseur Kaneto Shindo, krikt de kwaliteit van de film nog een heel klein beetje op.

Gohiki no Shinshi

1967 | Misdaad

Japan 1967. Misdaad van Hideo Gosha. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Miyuki Kuwano, Mikijiro Hira, Kunie Tanaka en Hisashi Igawa.

Een jongeman die net uit de gevangenis komt, wordt betrokken bij een complot om drie mannen te vermoorden. Een politiefilm met een versleten genre-formule. In de hoofdrol Tatsuya Nakadai, de acteur die in bijna alle Japanse actiefilms uit die tijd speelt.

Yoru no Henrin

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Japan 1966. Avonturenfilm van Noboru Nakamura. Met o.a. Miyuki Kuwano, Mikijiro Hira, Bunta Sagawara, Masuyo Iwamoto en Isao Kimura.

De jonge Eiji wordt door een gangster verleid en tot prostitutie gedreven. Een van haar klanten wordt echter verliefd op haar. Drama vol met huilerige en politie-achtige elementen dat van geen enkele originaliteit getuigt, maar gered wordt door de vertolking en een bepaalde sfeer.

Sambiki no Samurai

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Tetsurô Tamba, Mikijiro Hira, Isamu Nagato en Miyuki Kuwano.

De samoerai Shiba arriveert in een dorp dat wordt beheerst door de arglistige Matsushita. Clichématige samoerai-film die uitgaat van een al even cliché-verhaal. Alleen geschikt voor echte liefhebbers van dit soort films.

Zankoku no Kawa

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Seiichiro Uchikawa. Met o.a. Miyuki Kuwano, Keisuke Sonoi, Daisuke Kato en Misako Watanabe.

Lord Mitsuhide stuurt een spion, Hayato, naar de bossen van Ochinogo om na te gaan of er goud is te vinden. Enigszins bescheiden samoerai-film met alle kenmerken van dit genre. Uitsluitend geschikt voor liefhebbers.

Sanga-Ari

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Zenzo Matsuyama. Met o.a. Hideko Takamine, Takahiro Tamura, Akira Ishihama en Miyuki Kuwano.

De film laat het dagelijkse leven van verschillende Japanse gezinnen in Hawai zien. Centraal staan de familie Inoués en Goda, wier harmonie wordt vernietigd door de aanval op Pearl Harbour. Een veel te langdradig drama, waarin op te overdreven wijze gewone problemen worden behandeld.

Seishun zankoku monogatari

1960 | Drama, Experimenteel

Japan 1960. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Yusuke Kawazu, Miyuki Kuwano, Yoshiko Kuga, Fumio Watanabe en Shinji Tanaka.

Makoto Shinjo (Kuwano) is een sexy meid die liftend van de middelbare school naar haar onderkomen gaat. Meestal vallen rijpere heren met auto`s voor haar prille charme. Als een van die bestuurders handtastelijk begint te worden en haar een hotel probeert binnen te slepen, wordt ze uit de nood gered door een jonge student, Kiyoshi Fuji (Kawazu) die de opdringerige man een paar stoten uitdeelt. Om verdere problemen te voorkomen biedt de man hen geld aan. Ze wordt Kiyoshi's minnares en als ze mot krijgt met haar zuster trekt ze bij Kiyoshi in. Zij weet niet dat Kiyoshi in greep staat van de onderwereld om zijn studie te financieren. Algauw laat zij zich als lokeend gebruiken om passerende automobilisten geld af te persen... Oshima, die bekend staat als de vader van de Japanse nouvelle vague, maakte op 27- jarige leeftijd een prachtige film over het failliet van de Japanse maatschappij na WO II en de uitzichtloze toekomst van de jeugd. Hoewel de tijd hem geen gelijk heeft gegeven wat zijn visie betreft, is een interessante en mooi gespeelde film ontstaan die tientallen jaren later nog steeds een boeiend tijdsdocument is. Scenario van regisseur Oshima en fraaie beelden van cameraman Takashi Kawamata.

Nihon no Yuru to Kiri

1960 |

Japan 1960. Nagisa Ôshima. Met o.a. Fimio Watanabe, Miyuki Kuwano, Masahiko Tsugawa, Rokko Toura en Kei Sato.

Een gestileerde politieke reconstructie van de bloedige demonstraties in 1960 waarmee linkse jongeren een einde probeerden te maken aan de Amerikaanse-Japanse veiligheidsovereenkomsten. Oshima veroordeelt zowel het egoïsme van links als de dogmatische stijfhoofdigheid van de Japanse Communistische Partij in vaak symbolisch geladen beelden en suggestieve montages. Onder politieke druk werd de film al na drie dagen uit de roulatie genomen. Hij is visueel boeiend, hoewel enige voorkennis en interesse in de geciteerde feiten eigenlijk onontbeerlijk zijn.

Higanbana

1958 | Drama

Japan 1958. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Shin Saburi, Kinuyo Tanaka, Ineko Arima, Miyuki Kuwano en Keiji Sada.

Arima deelt haar ouders mede dat zij zich wil gaan verloven met Sada. Dat is teveel, want haar traditioneel ingestelde vader, Saburi, wil een geschikte partner voor zijn dochter uitkiezen. Arima gaat samenwonen met haar vriend, maar is tenslotte toch behoudend genoeg om via een fijnzinnige strategie haar vader zo ver te krijgen dat hij zijn zegen aan het voorgenomen huwelijk geeft. Eerste kleurenfilm van Ozu over zijn favoriete onderwerp het generatieconflict in het zich moderniserende Japan van na WO II, waarvoor hij met Kogo Noda de roman van Ton Satomi tot scenario bewerkte. De fotografie was in handen van Akira Aomatsu.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miyuki Kuwano op televisie komt.

Reageer