Jon McCallum

Componist

Jon McCallum is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Grizzly Mountain

1997 | Avonturenfilm, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Avonturenfilm van Jeremy Haft. Met o.a. Dan Haggerty, Dylan Haggerty, Nicole Lund, Kim Morgan Greene en Perry Stephens.

Berentrainer en outdoor-acteur Dan Haggerty werd in 1995 halfdood van het asfalt geplukt na een motorongeluk. In 1997 maakte hij zijn rentree in deze avonturen/tijdreis film waarin twee tieners belanden in 1870 en samen met mountain man Jeremiah (Haggerty) het lokale eco-systeem verdedigen tegen een oprukkende spoorlijn. Licht verteerbare kost met mooie natuurplaatjes uit Oregon.

The Legend of Wolf Mountain

1992 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Craig Clyde. Met o.a. Bo Hopkins, Mickey Rooney, Robert Z'Dar, David Shark en Don Shanks.

Goede bedoelde, maar weinig genuanceerde film over een drietal kinderen, dat in het Amerikaanse natuurgebied uit de titel ontvoerd wordt door twee boeven, Z`Dar en Shark. Boodschappen over de bescherming van de natuur en zelfkastijding van blanken voor het (vooral in het verleden) vervolgen van de Indianen worden zwart-wit voorgeschoteld. Het verhaal dat een portie survival-gedrag van de jongeren inhoudt, is behoorlijk clichématig en het tempo traag. Kinderen zal dit minder opvallen, maar volwassenen voor wie de film onderhoudend zou moeten zijn, zullen toch vinden dat hun geduld aardig op de proef gesteld wordt. Dit soort prenten is aan de lopende band in de Disney-fabrieken beter gemaakt. Veteraan Rooney speelt een rolletje als ranger. James Hennesy schreef met regisseur Clyde het verrassingsloze scenario. Camerawerk van Gary Eckert.

Little Heroes

1991 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Craig Clyde. Met o.a. Raeanin Simpson, Katherine Willis, Craig Clyde, Keith Christenson en Hoover 'Fuzz'.

Een klein meisje uit een verarmd boerengezin in de V.S. beschouwt haar hond als haar beste vriend. Een met weinig geld gemaakte tranentrekker, wel eerlijk maar weinig subtiel. In Utah gemaakt door plaatselijke cineasten.

Soultaker

1990 | Horror, Fantasy

Verenigde Staten 1990. Horror van Michael Rissi. Met o.a. Vivian Schilling, Joe Estevez, Gregg Thomsen, David Shark en Jean Reiner.

Estevez, die als twee druppels water lijkt op acteur Martin Sheen, speelt een bovennatuurlijk wezen dat achter een stel jongeren aanzit die niet volgens schema om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk. Hoofdrolspeelster Schilling schreef tevens het scenario, maar in CARNIVAL OF SOULS werd dezelfde horror op een veel meer volwassen en doeltreffende wijze in beeld gebracht. Ook bekend als KISS OF DEATH.

Terror Eyes

1989 | Horror

Verenigde Staten 1989. Horror van Eric Parkinson, Michael Rissi en Steve Sommers. Met o.a. Vivian Schilling, Daniel Roebuck, Lance August, Dan Bell en Diana James.

Twee door studenten gemaakte korte thrillers worden door middel van een handige veronderstelling aan een horrorsegment gekoppeld. Deze plotidee[KA3]en komen van de duivel, die vrijwillig heeft aangeboden om de produktie van horrorfilms op te voeren tijdens een staking van scenarioschrijvers! De verhalen, die vol energie en fantasie zitten, passen thematisch en technisch gezien (stukken film die op video zijn gezet) echt niet bij elkaar. Afzonderlijk gezien zouden ze dan ook meer indruk hebben gemaakt.

Surf Nazis Must Die

1986 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Peter George. Met o.a. Barry Brenner, Gail Neely, Dawn Wildsmith, Michael Sonya en Joel Hile.

Goedgefilmde waanzin over een stelletje fascistische surfers, die na een aardbeving de dienst uitmaken op de stranden van Los Angeles. De film dient gezien te worden als een komische cult- film, maar die in feite het beste is als je hem niet gezien hebt!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jon McCallum op televisie komt.

Reageer