Werner Stock: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Tante Wanda aus Uganda

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Grethe Weiser, Georg Thomalla, Rudolf Platte, Ingmar Zeisberg en Lucie Englisch.

Een z.g. wervelende klucht snel gedraaid door Von Cziffra in zijn meest vruchtbare routine-periode over een mislukte uitvinder, die zijn rijke zuster bezwendeld heeft, zodat ze hem regelmatig een tractement stuurt. Als zij hem uit Oeganda in Berlijn komt opzoeken, zijn de poppen aan het dansen. Een ouderwetse dijenkletser voor niet kritische kijkers.

Ihre Große Prüfung

1954 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1954. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Luise Ullrich, Hans Söhnker, Karin Dor, Hans Leibelt en Ernst Schröder.

Dr. Otto is klasseleraar van de eindexamenklas. Hij heeft ernstige hartklachten. Martin Bruck (B[KA3]osiger) is een onbehouwen puber, die geen blad voor zijn mond neemt en zich naar de geldende fatsoensnormen behoorlijk kan misdragen. Dr. Otto bezwijkt aan een hartaanval en Martin krijgt de schuld. Het schoolbestuur en de oudercommissie willen Martin uitsluiten, maar Dr. Otto`s opvolger, de bevallige jonge Helma Krauss (Ullrich) staat erop dat Martin blijft; bovendien belooft zij aan het schoolhoofd Dr. Clausen (S[KA3]ohnker) dat iedereen het eindexamen zal halen. Al stelt Martin haar op de proef met een ernstig incident (hij was dronken op de fiets en vocht met een medeleerling), ze slagen allemaal. De moderne Helma heeft haar beproeving uit de titel doorstaan; bovendien blijken zowel Dr. Otto als Martin het slachtoffer geweest te zijn van een en dezelfde afperster. Belachelijke film met hypocriete moraal uit de begin jaren 1950, geveld door het kronkelige scenario van Gerda Corbett en Margarete Hohoff. De spelpresaties staan in het kader van deze preek en zijn daarom oninteressant voor het nageslacht. Camerawerk van Werner Krien.

Der schweigende Engel

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Harald Reinl. Met o.a. Christine Kaufmann, Josefine Kipper, Robert Freitag, Gustav Waldau en Ingeborg Schöner.

De jonge Kaufmann die bij een val uit een boom haar tong verloren heeft, ontmoet balletlerares Kipper. Deze wil van het zwijgende meisje een danseresje maken. Er is een hoofdrol voor haar weggelegd als engel, maar dat wekt grote afgunst bij de andere bakvisjes. Kaufmann's broer Breuer is graficus, die vals geld maakt en zijn misdadige kompaan Wanka gebruikt het argeloze meisje voor de distributie van de nagebootste biljetten. Als een jaloers collegaatje van Kaufmann deze onoorbare praktijken ontdekt, zijn de poppen aan het dansen. Wegdroom-drama voor de uit de WO II-puin herrijzende schare, dat bijna een halve eeuw later nog even vormeloos is, als toen het uitkwam, voor hedendaagse begrippen een belachelijke moraal heeft en vol vals sentiment zit. Scenario van Maria von der Osten-Sacken en regisseur Reinl. Camerawerk van Walter Rimi.

Torreani

1951 | Misdaad

Duitsland 1951. Misdaad van Gustav Fröhlich. Met o.a. Gustav Fröhlich, René Deltgen, Inge Landgut, Lisa Stammer en Willy Rose.

Een variet[KA1]e-artiest (Deltgen als Torreani) uit het circus belandt in Zuid-Amerika achter de tralies. Een collega zet zijn nummer voort met succes. Als hij terugkeert blijkt ook een danseres, die hij ooit aan de rand van de afgrond bracht aanwezig te zijn. Bevreesd voor de hernieuwde verleiding van haar dochter schiet haar moeder Deltgen neer. Zijn collega wordt verdacht. Gedateerde, houterige krimi, die enigszins traag verloopt. Scenario van Curt Johannes Braun.

Peter Voss, der Millionendieb

1945 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1945. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Viktor de Kowa, Karl Schönböck, Else von Möllendorff, Hans Leibelt en Georg Thomalla.

De oorspronkelijke Peter Voss-film over de bank, die failliet dreigt te gaan, maar door een vindingrijke medewerker (De Kowa) gered wordt na een spannende reis om de wereld. Dertien jaar later zou Becker een glitterende versie met O.W. Fischer in roulatie brengen. Aangenaam, gedateerd vertier. Felix von Eckhardt schreef samen met regisseur Anton het scenario naar het boek van Gerhard Seeliger. Camerawerk van Eduard Hoesch.

Das tapfere Schneiderlein

1942 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1942. Familiefilm van Hubert Schonger. Met o.a. Hans Hessling, Ursula Zeitz, Emil Hess, Alfred Schieske en Klaus Dohl.

Over het dappere kleermakertje dat door een misverstand een held werd (hij sloeg slechts zeven vliegen in één klap dood en nam twee reuzen in de maling door ze water uit een steen te laten persen. Zelf haalde hij vocht uit een kaas die op een steen leek). Uit het sprookjesboek van de Gebroeders Grimm die hun momumentale werk tussen 1812 en 1815 samenstelden. De tijd waarin deze film gedraaid werd, heeft de prent getekend kwa stijl en gekenmerkt kwa standpunt; dat laatste zou vijftig jaar later uitgelegd kunnen worden als een satirische daad van lijdelijk verzet van regisseur Schonger tegen het nazi-regime: de macht is arrogant en belachelijk, maar wordt te kijk gezet door een slim baasje. Voor de jeugd een weinig boeiende verfilming; er zijn er die veel beter en een stuk eigentijdser zijn. Scenario van regisseur Schonger en camerawerk van Edgar Ziesemer.

Herz modern möbliert

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Hilde Krahl, Gusti Huber, Gustav Fröhlich, Theo Lingen en Kurt Seifert.

Wervelend blijspel met vele verwisselingen en verwikkelingen. Twee jonge paren, Hans en Daisy (Lingen en Huber) plus Thomas en Lore (Fröhlich en Krahl) willen een eigen huishouding voeren en daartoe moet ieder een woning inrichten. De een betrekt een eenvoudige, de ander een luxueuze. Dit vormt de basis waarop de film stoelt. Lingen, die bewezen heeft over regeisseurstalent te beschikken, tracteert de kijker op een aardige avondje amusement, waarbij hij geholpen wordt door een hele schare bekende gezichten.

Menschen ohne Vaterland

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Herbert Maisch. Met o.a. Willy Fritsch, Maria von Tasnady, Willy Birgel, Grethe Weiser en Siegfried Schürenberg.

De film speelt in de Baltische staten, gedurende de onderling strijd van de Freikorps in 1919 en 1920. De Russische baron Falen (Birgel) helpt de Russen, ondanks zijn Duitse afkomst. De Duitse Freikorpstroepen onder eerste luitenant Maltzach, (Fritsch) voeren een verbeten strijd voor de onafhankelijkheid. De in het krijgsgewoel terechtgekomen Irene Marcellus (Tasnady) wordt verliefd op Maltzach. Op het hoogtepunt van de film ziet baron Falen in waar hij bij hoort. Hij leidt de Duitsers door een geheime weg in het veen en steunt hen in de overwinning op de Russen. Zelf komt hij om door een Russische kogel. Een propagandafilm, die desondanks spannend en goed gemaakt is en aantrekkelijk is door de goede acteurs. Met uitzondering van twee vari[KA1]et[KA1]e-nummers kon de film het zonder muziek af, nogal ongebruikelijk voor die tijd. De na de oorlog door een verbod van de geallieerden getroffen film, werd later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) vrijgegeven.

Madame Bovary

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Pola Negri, Ferdinand Marian, Aribert Wäscher, Werner Scharf en Alexander Engel.

Een van de talrijke verfilmingen van de beroemde roman van Flaubert. Emma (Negri) trouwt met een onbeduidende plattelandsarts (W[KA3]ascher), en kan haar draai niet vinden in de saaie, kleinburgerlijke wereld van haar man. Ze bedriegt hem met Rodolphe (Marian), maakt schulden bij de woekeraar Lheureux (Bildt) en pleegt tenslotte, wanneer de uitzichtsloosheid van haar situatie tot haar doordingt, zelfmoord. Een grandioze verfilming van dit verhaal, vooral wat betreft de figuur- en sfeertekening van destijds. Ster van de zwijgende film, Pola Negri, slaagt erin de middelen om zich uit te drukken spaarzaam in te zetten en brede, weidse gebaren te vermijden. Ook de overige acteurs zijn zonder uitzondering goed gekozen. De moeite van het bekijken waard.

Land der Liebe

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van Reinhold Schünzel en Reinhold Schunzel. Met o.a. Gusti Huber, Albert Matterstock, Valerie von Martens, Wilhelm Bendow en Oskar Sima.

Een muzikale komedie met satirische inslag, die in een fantasie-koninkrijk speelt. De koning (Matterstock) ontvlucht zijn aanstaande verloving met prinses Julia (Huber) en de staatszaken, en laat een geschrokken hofhouding achter. De minister-president (Bendow) haalt vervolgens de dichter Schnipex (Matterstock) over, omdat hij zo sprekend op hem lijkt, voor korte tijd voor koning te spelen. Dat leidt tot aardige verwikkelingen, want Schnipex wordt verliefd op Julia en zij op hem. Aan het slot krijgen zij elkaar, terwijl de koning troost zoekt bij Julia`s aantrekkelijke moeder (Martens). Schünzel's laatste film voordat hij emigreerde. Deze film met de spitsvondige dialogen van Curt Goetz vonden de nazi's zo gevaarlijk, dat hij pas nadat er flink in geknipt was door de censuur kwam en in de bioscoop belandde. Een alleszins geslaagde film.