Georgi Milljar

Acteur

Georgi Milljar is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Solotyje Roga

1973 | Familiefilm, Fantasy

SU 1973. Familiefilm van Viktor Makarov en Aleksandr Rou. Met o.a. Raisa Ryazanova, Georgi Milljar, Volodya Belov, Aleksei Smirnov en Vera Altayskaya.

Twee meisjes trekken een verboden gedeelte van een bos in om paddestoelen te plukken. Het is bevolkt met trollen en heksen. Wanneer de meisjes met een volle mand huiswaarts willen keren, houdt het magische woud hen tegen. Een heks verschijnt en de meisjes proberen haar te negeren, wat niet lukt. Ze worden veranderd in jonge hindes die tot het einde van hun dagen in het bos moeten blijven. Hun moeder gaat hen zoeken. Sprookjesfilm die voor de allerjongsten wel wat angstaanjagend in beeld werd gebracht met enkele uitstekende speciale effecten. Volwassenen zullen het verhaal echter wat naïef en zeker te voorspelbaar vinden. Lew Potjomkin en Alexander Rou schreven het scenario. Indrukwekkende fotografie van J. Djakonov en W. Okunjew. Scope.

Die schöne Warwara

1969 | Fantasy

Rusland/SU 1969. Fantasy van Aleksandr Rou. Met o.a. Georgi Milljar, Michail Pugowskin en Tatjana Klujewa.

Om zijn leven te redden moet een koning van een machtige watergeest het meest dierbare dat hij heeft opofferen. Hij besluit daarop zijn zoon te verwisselen met een visserszoon

Ogon, voda i... mednje troebi

1967 | Fantasy

Rusland/SU 1967. Fantasy van Aleksandr Rou. Met o.a. Georgi Milljar, Alexei Katyschew, Natalia Sedysch, Milljar en Katyschew.

De kolenjongen Wassja moet door water en vuur om zijn verloofde terug te winnen, die in de ban is van een tovenaar

Morosko

1964 | Familiefilm, Fantasy

SU 1964. Familiefilm van Aleksandr Rou. Met o.a. Aleksandr Cshylja, Natalja Sedysh, S. Isotov, Inna Churikova en Pjotr Pavlenko.

De schone, vlijtige Nastjenka (Sedysh) wordt door haar bejaarde boze stiefmoeder het bos ingestuurd zodat haar luie en lelijke stiefzuster Martushka (Tshurikova) de eerste keuze heeft om een bruidegom te vinden. In het woud helpt ze geheel onzelfzuchtig Vadertje Vorst, Morosko (Cshylja), tegen een jonge heethoofd, waardoor deze laatste gelouterd wordt. Vadertje Vorst zorgt ervoor dat zij rijkelijk beloond wordt en haar nare zus d'r verdiende loon krijgt. Film naar een Russisch volkssprookje voor jonge kijkers die tegelijkertijd over de natuur gaat en door zijn vakbekwame aanpak klassiek geworden is. Volwassenen zullen beslist onder de indruk raken. Kleuters en het nog kleinere volkje vinden het wellicht wat eng om al die bosgeesten, tovenaars, heksen en rovers die weinig goeds in de zin hebben, te zien. Scenario van Michail Wolpin en Nikolai Erdman. Camerawerk van Dmitri Surenski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georgi Milljar op televisie komt.

Reageer