Ave Ninchi: cast.
Er zijn 33 films gevonden.

Il Furto é l'anima del commercio

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Enrico Montesano, Lino Banfi, Alighiero Noschese en Ave Ninchi.

Een man arriveert in Napels om een baan te zoeken. Hij raakt betrokken bij de zwendelpraktijken van de oom van zijn vrouw. Na een paar kleine zaakjes besluiten ze dat het tijd is voor de grote klapper. De plot is heel simpel, maar de personages zijn sympathiek en de situaties waarin ze belanden heel komisch.

Super Totò

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Brando Giordani en Emilio Ravel. Met o.a. Totò, Isa Barzizza, Nino Taranto, Silvana Pampanini en Franca Faldini.

Een compilatie van dertig filmfragmenten, zwart/wit en kleur, uit de beste films van Totò, die het onthouden waard zijn. We zien de man achter het komische masker, de vrouw, de perfectie die hij nastreeft, zijn roem en rijkdom, en zijn onweerstaanbare persoonlijkheid. Er zit geen verhaallijn in de film, maar we zien de opkomst van Totò als de legendarische Italiaanse komiek, en zijn uitzonderlijk vakmanschap. Helaas is het allemaal wat te fragmentarisch.

Lacombe Lucien

1974 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1974. Oorlogsfilm van Louis Malle. Met o.a. Pierre Blaise, Aurore Clément, Holger Löwenadler, Therese Giehse en Stéphane Bouy.

Een stadje in de zuid-westelijke Lot, zomer 1944. Lucien is te jong en onberekenbaar voor de maquis (Résistance). Door een samenloop van omstandigheden belandt hij via Franse collaborateurs bij de Gestapo. Droog schetst Malle de snelle opkomst en nog snellere neergang van een oliedomme, brute opportunist overvallen door de gebeurtenissen. Meedogenloos is het tijdsbeeld van een gespleten natie vol landverraders, dieven en antisemieten. Co-scenarist is romancier Patrick Modiano, maar het harde naturalisme van Lacombe Lucien heeft niets gemeen met de stille melancholie van zijn literatuur.

Le souffle au coeur

1971 | Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1971. Drama van Louis Malle. Met o.a. Lea Massari, Benoît Ferreux, Daniel Gélin, Michael Lonsdale en Ave Ninchi.

Dijon 1954. De vijftienjarige Laurent woont met zijn ouders en broers in een fraai huis. De vader van Laurent heeft een drukke dokterspraktijk, zijn jonge moeder kan haar rebellerende zoons nauwelijks de baas. Als bij Laurent een hartruis wordt geconstateerd, vertrekt hij met zijn beschermende moeder naar een rustoord. Daar wordt de relatie tussen moeder en zoon wel erg intiem. Het incestthema van de film zorgde bij de première voor nogal wat ophef, maar daaraan was regisseur Malle (Les amants) wel gewend. Genomineerd voor een Oscar.

La Tardone

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Didi Perego, Ave Ninchi, Walter Chiari en Lina Volonghi.

Vijf komische episoden over al wat rijpere vrouwen en hun problemen met het ouder worden en de liefde. Soms heel grappig en de karakters zijn interessant, maar het gehalte van de film is middelmatig.

Un mandarino per Teo

1960 | Musical, Komedie

Italië 1960. Musical van Mario Mattoli. Met o.a. Walter Chiari, Sandra Mondaini, Ave Ninchi, Riccardo Billi en Alberto Bonucci.

Gebaseerd op een musical van Garinei en Giovannini. Aankomend acteur Teo (Chiari) krijgt de hoofdrol in een groots opgezette, op locatie in China op te nemen film. De twee heren die hem hebben gecast, beloven hem dat hij rijk zal worden, zelfs al moet daar een Chinese mandarijn voor sterven. Het hele project gaat de mist in, maar Teo krijgt van een advocaat bericht dat in China een mandarijn is gestorven die hem een fortuin heeft nagelaten. Wie dit nog leuk vindt, is uit een andere tijd of een beetje simpel.

Prepotenti più di prima

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Aldo Fabrizi, Nino Taranto, Ave Ninchi en Wandisa Guida.

Jong, pasgetrouwd stel realiseert zich na de wittebroodsweken dat hun vaders nog lang niet op één lijn zitten, al doen de beide families hun best om aardig tegen elkaar te zijn. De vader van de bruid wil dat het paar in Rome gaat wonen, terwijl de vader van de bruidegom verwacht dat het stel in Napels blijft. Bijzonder onderhoudende, knotsgekke film met prachtige typetjes, vooral van Fabrizi en Taranto als de vaders.

Les Noces Vénétiennes

1958 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1958. Komedie van Alberto Cavalcanti. Met o.a. Martine Carol, Vittorio De Sica, Philippe Nicaud, Jacques Sernas en Claudia Cardinale.

Een Franse toeriste in Venetië doet zich met valse juwelen als miljonaire voor om een rijke man te strikken en treft een prins, in werkelijkheid een berooide kunstschilder, die deel uitmaakt van een door een barkeeper geleid complot om de bezoekers van de Dogenstad te bestelen. Ondanks een aantrekkelijke rolbezetting en zeer fraai gefotografeerde locaties een ietwat teleurstellende romantische oplichterskomedie van de filmpionier Cavalcanti. Onderscheidt zich nauwelijks van andere vakantiefilms. Te vrijblijvend, maar evenwel charmant vermaak.

I prepotenti

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Aldo Fabrizi, Nino Taranto, Ave Ninchi, Mario Riva en Wandisa Guida.

Een komedie over vriendschap, liefde en begrip op z'n Italiaans. Een jongeman uit Rome krijgt het met een Napolitaan aan de stok over voetbal. Hun discussie laait zo hoog op dat de politie eraan te pas moet komen. Op het bureau proberen zij hun meningsverschillen bij te leggen, niet zozeer omdat hun opvatting over voetbal is veranderd, maar omdat de één verliefd is geworden op de zuster van de ander.

Liebe

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Horst Hächler. Met o.a. Maria Schell, Raf Vallone, Eva Kotthaus, Camilla Spira en Fritz Tillmann.

Anna Ballard (Schell) is smoorverliefd op violist Andrea Ambaros (Vallone) uit Veneti[KA3]e. Als hij aankondigt zich te gaan verloven met haar zuster Monika (Kotthaus), stort Anna`s wereldje in. Ze aanvaardt daarop veel te snel het huwelijksaanzoek van theeplanter Jan Hopper (Carsten) met wie zij naar Ceylon (dat tegenwoordig Sri Lanka heet) trekt.

Il Bigamo

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Luciano Emmer. Met o.a. Marcello Mastroianni, Giovanna Ralli, Vittorio De Sica, Marisa Merlini en Franca Valeri.

Nietsvermoedende huisvader wordt geconfronteerd met tweede echtgenote die zijn terugkeer bij haar eist. Pogingen om onschuld binnen gezin en voor gerecht te bewijzen stranden, tot wederhelft van 'tweede vrouw' opduikt. Komedie was voor Italië in de jaren vijftig pikanter dan daarbuiten, maar heeft amusante typeringen in rumoerig opgebouwde situaties. De Sica grijpt Schmierekansen van rol als breedsprakig advocaat met beide handen aan.

Le Diciotteni

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Marisa Allasio, Antonio de Teffe, Luisella Boni, Helena Partelli en Ave Ninchi.

Nietsvermoedende huisvader wordt geconfronteerd met tweede echtgenote die zijn terugkeer bij haar eist. Pogingen om onschuld binnen gezin en voor gerecht te bewijzen stranden, tot wederhelft van 'tweede vrouw' opduikt. Komedie was voor Italië in de jaren vijftig pikanter dan daarbuiten, maar heeft amusante typeringen in rumoerig opgebouwde situaties. De Sica grijpt Schmierekansen van rol als breedsprakig advocaat met beide handen aan.

Totò cerca pace

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Isa Barzizza, Enzo Turco, Paolo Ferrari, Ave Ninchi en Isa Berzizza.

De komst van een jonge leraar op een strenge meisjeskostschool brengt beroering onder de oudere leerlingen. Zij hebben geen aandacht voor zijn lessen, maar des te meer voor hun onderlinge rivaliteit. Een van hen krijgt hem, na het eindexamen. Deze simpele en soms uitgesproken sentimentele komedie heeft aardige momenten dankzij de aandachtig geregisseerde jonge actrices. Niets bijzonders, maar een aantal scènes zijn amusant.

L' Air de Paris

1954 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1954. Drama van Marcel Carné. Met o.a. Jean Gabin, Arletty, Roland Lesaffre, Marie Daëms en Folco Lulli.

Een ex-bokser traint een jonge arbeider voor het kampioenschap, die echter door zijn liefde voor een vrouw 'boven zijn stand' zijn sport verwaarloost tot zij zichzelf wegcijfert en hij zich weer volledig aan de training kan wijden. Deze teleurstellende rëunie van Carné met de acteurs uit zijn grootste successen geeft hen matig interessante rollen, maar de verdere cast is onder de maat in dit langgerekte, simpele verhaal dat in weinig authentiek populisme is verpakt.

Escalier de service

1954 | Komedie

Frankrijk 1954. Komedie van Carlo Rim. Met o.a. Alfred Adam, Junie Astor, Mischa Auer, Estella Blain en Etchika Choureau.

Een dienstmeisje heeft een nieuwe betrekking in een gezin van bohémiens en vertelt haar rampzalige ervaringen in haar eerdere dienstverbanden. Ze werkte bij een overspannen advocaat, bij de beul, bij een amoureuze vader en zoon en bij een stel toneelspelers. Een topbezetting in deze episodische komedie die in de beste momenten een absurdistische parodie wordt, maar soms ook al te voorspelbare boulevardkluchtigheden vertoont.

Papà diventa mamma

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Aldo Fabrizi. Met o.a. Aldo Fabrizi, Ave Ninchi, Luigi Pavese en Giovanna Ralli.

Onderhoudende satire over een arme man die voortdurend door zijn vrouw en kinderen wordt getreiterd. Op een dag laat hij zich tijdens een show hypnotiseren, wat een ander mens van hem maakt. Hij laat zich niet meer inpakken door zijn kankerende vrouw en veeleisende kinderen, blijft thuis zitten en dwingt zo zijn vrouw in een winkel te gaan werken, wat een ramp blijkt voor de verkoop.

Le Ragazze di Piazza di Spagna

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Luciano Emmer. Met o.a. Lucia Bosé, Cosetta Greco, Liliana Bonfatti, Marcello Mastroianni en Eduardo De Filippo.

Een drietal naaisters van een Romeins modehuis verstoren de relatie met hun verloofdes, door romantische fantasieën, maar kiezen tenslotte toch met iets meer realiteitszin voor het huwelijk. Deze conformistische komedie die is gemaakt in de stijl van het neo-realisme geeft behalve aan romantische perikelen ook de nodige aandacht aan de toenmalige woningnood, zodat tevens een interessant tijdsbeeld ontstaat.

La presidenta

1952 |

Italië 1952. Pietro Germi. Met o.a. Ave Ninchi, Carlo Dapporto en Silvana Pampanini.

Een drietal naaisters van een Romeins modehuis verstoren de relatie met hun verloofdes, door romantische fantasieën, maar kiezen tenslotte toch met iets meer realiteitszin voor het huwelijk. Deze conformistische komedie die is gemaakt in de stijl van het neo-realisme geeft behalve aan romantische perikelen ook de nodige aandacht aan de toenmalige woningnood, zodat tevens een interessant tijdsbeeld ontstaat.

La Presidentessa

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Pietro Germi. Met o.a. Silvanna Pampanini, Carlo Dapporto en Ave Ninchi.

Een ballerina, die van een preutse voorzitter van het gerechtshof de stad moet verlaten, wint de sympathie van het publiek onder een valse identiteit van de echtegenote van de Minister van Justie. Als die komt opdagen wordt de hele situatie nog gecompliceerder. Een typische Germi-film, maar in deze lijkt de regisseur nog wat onbeholpen en onzeker in de regie. Pampanini is heerlijk om te zien en de decors en kostuums zijn schitterende 19e eeuwse reprodukties.

La Colpa di una madre

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Carlo Duse. Met o.a. Marina Berti, Otello Toso, Folco Lulli, Frank Latimore en Erno Crisa.

Een jonge vrouw baart na te zijn aangerand een dochtertje, dat ze in Italië achterlaat wanneer ze naar Amerika emigreert. Jaren later keert ze terug om het inmiddels volwassen meisje te zoeken wier verwekker zich haar lot heeft aangetrokken. Dit redelijk zorgvuldig gemaakte en behoorlijk geacteerde melodrama heeft een te schetsmatig scenario om echt te kunnen boeien of de personages bestaansrecht te geven.

Teresa

1951 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1951. Drama van Fred Zinnemann. Met o.a. John Ericson, Pier Angeli, Patricia Collinge, Richard Bishop en Peggy Ann Garner.

Een intrigerend, maar oppervlakkig verhaal over oorlogsveteraan Ericson die naar de V.S. terugkeert met een Italiaans bruidje en geconfronteerd wordt met vooroordelen. Het debuut van Rod Steiger in een rol als psychiater. Stewart Stern schreef het scenario, en William J. Miller bemande de camera.

Parigi è sempre Parigi

1951 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1951. Komedie van Luciano Emmer. Met o.a. Aldo Fabrizi, Ave Ninchi, Lucia Bosé, Marcello Mastroianni en Franco Interlenghi.

Italiaanse voetbalsupporters gaan voor een interland naar Parijs, volgens een clichématig verwachtingspatroon, hopend op avonturen: haute couture en schoonheidsverzorging voor de vrouwen, pikante ontmoetingen voor de mannen, maar alles loopt uit op teleurstellingen, behalve voor de jongeman die géén vooropgezette ideeën had. De mild satirische, toeristische komedie krijgt een extra waarde door het gedateerde, maar nu amusante tijdsbeeld. Montand als onderdeel van de couleur locale zingt enkele chansons.

La Famiglia Passaguai

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Aldo Fabrizi. Met o.a. Aldo Fabrizi, Peppino De Filippo en Ave Ninchi.

Een werknemer van een limonadefabriek neemt op een warme zondag zijn familie mee van Rome naar de badplaats Ostia. Pech onderweg en de overdreven jaloezie van de echtgenote maken het uitje tot een rampzalige slijtage-slag.De spontane, maar rumoerige volksklucht gaat door de spraakwaterval van alle personages op den duur meer vermoeien dan amuseren.

Bellezze a Capri

1951 | Romantiek

Italië 1951. Romantiek van Adelchi Bianchi. Met o.a. Nando Bruno, Ave Ninchi en Tamara Lee.

Een zinloze, inhoudsloze film met een verderlicht verhaaltje: de romance, die zich op het mooie Capri afspeelt, wekt geen enkele belangstelling. Deze slecht gespeelde film zal zelfs later, voor een tijdsbeeld, niet de minste artistieke of kulturele waarde hebben. Je mist er niets aan.

Totò cerca moglie

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Marisa Merlini, Ave Ninchi en Totò.

Een zinloze, inhoudsloze film met een verderlicht verhaaltje: de romance, die zich op het mooie Capri afspeelt, wekt geen enkele belangstelling. Deze slecht gespeelde film zal zelfs later, voor een tijdsbeeld, niet de minste artistieke of kulturele waarde hebben. Je mist er niets aan.

Il Diavolo in convento

1950 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1950. Komedie van Nunzio Malasomma. Met o.a. Gilberto Govi, Mariella Lotti, Georges Galley, Carlo Ninchi en Ave Ninchi.

Een priester geeft na een bombardement de dakloze dorpelingen een onderkomen in een oud klooster dat na de dood van de prior geconfisqueerd dreigt te worden. Met tal van uitvluchten en met een gefingeerd 'wonder' probeert hij het klooster en de ondergedokenen te behoeden. Deze met volkse uitbundigheid geacteerde tragikomedie werkt aanstekelijk ondanks een aantal afgezaagde grappen en een matige regie.

Le mura di Malapaga

1949 | Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1949. Romantiek van René Clément. Met o.a. Jean Gabin, Isa Miranda, Vera Talchi, Andrea Checchi en Robert Dalban.

Na de moord op zijn vrouw is Pierre op de vlucht geslagen. Verstopt op een vrachtboot komt hij in Genua aan. Daar begint hij langzaam aan een nieuwe toekomst te denken als hij Marta ontmoet, maar de politie zit hem op het spoor.

La Sposa non puo attendere

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Gianni Franciolini. Met o.a. Gino Cervi, Odile Versois, Gina Lollobrigida, Ave Ninchi en Giacomo Furia.

Een kolenhandelaar, op weg naar zijn bruiloft, voorkomt een zelfmoordpoging van een ongehuwd zwanger meisje. In het nonnenklooster waar ze het kind ter wereld brengt, wordt hij voor de vader aangezien. Cervi draagt deze komedie over persoonsverwisseling en varieert op zijn rol in QUATTRO PASSI FRA LE NUVOLE, maar hij blijft vooral in leukigheid steken. Een ondergeschikte rol van Lollobrigida als de ongeduldige bruid.

Gli emigranti

1949 | Komedie

Argentinië​/​​Italië 1949. Komedie van Aldo Fabrizi. Met o.a. Aldo Fabrizi, Ave Ninchi en Adolfo Celi.

Een bitterzoete komedie over het wel en wee van een Italiaanse immigrantenfamilie in Argentinië. Zij hopen op een goede toekomst in hun nieuwe vaderland, maar denken met heimwee terug aan hun land van herkomst. Acteur-regisseur Fabrizi kwijt zich op fijnzinnige manier van zijn dubbele taak. De andere spelers doen niet voor hem onder.

Anni difficili

1948 | Drama, Komedie

Italië 1948. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Umberto Spadaro, Ave Ninchi, Massimo Girotti, Delia Scala en Milly Vitale.

Een simpele burger wordt door bedreiging met ontslag gedwongen lid van de fascistische partij te worden. Terwijl hij zich mopperend blijft verzetten, worden zijn kinderen overtuigde partijleden. In tegenstelling tot een echte fascist die bij de nadering van de geallieerden tijdig overloopt, raakt hij na de oorlog alles kwijt. Deze succesvolle, uitbundige tragikomedie was bij de première het onderwerp van discussies, omdat de regering de film 'een belediging van de natie' vond en de kritiek de commedia dell'arte-aanpak verraad aan het neo-realisme. De film blijft goed overeind als voorloper van de Italiaanse satires na 1960.

La figlia del capitano

1947 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film

Italië 1947. Avonturenfilm van Mario Camerini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Irasema Dilian, Vittorio Gassman, Cesare Danova en Olga Solbelli.

Piotr Andrejevich Grimev (Danova), de leider van kozakken, komt in opstand tegen tsarina Catharina de Grote (Solbelli), een revolte die de liefde van kapiteinsdochter Mascia (Dilian) voor haar gezagsgetrouwe vader (Silvani) fataal dreigt te be[KA3]invloeden. Sfeervol gemaakte verfilming van de roman uit 1836 [KL]De kapiteinsdochter[KLE] van Alexander Sergejevitsj Poesjkin (1799-1837) met goed spel, vooral in de bijrollen. Opnieuw gefilmd als LA TEMPESTA (1958) van Aleberto Lattuada met Gassman, die hier de rol van de verrader Svabrin speelt, in andere rol, die van de openbare aanklager, en meer accent op spektakel. Het scenario is van M. Camerini, M. Monicelli, C. Musso en I. Perilli, allemaal heren die hun voornamen afkortten met initialen zoals gebruikelijk was bij sovjetfilms. Het camerawerk is van Aldo Tonti. Mono.

L' Onorevole Angelina

1947 | Drama, Komedie

Italië 1947. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Anna Magnani, Nando Bruno, Gianni Glori, Ave Ninchi en Maria Grazia Francia.

De vrouw van een politieagent woont in een Romeinse krottenwijk die onmiddellijk na de oorlog alweer onderwerp van bouwspeculaties is. De buurtbewoners verdenken haar ten onrechte ervan dat ze door de ondernemers is omgekocht, zodat ze teleurgesteld haar kandidatuur voor de kamerverkiezingen intrekt. Een van de beroemdste Magnani-rollen in een bittere satire, waarin de leefomstandigheden de solidariteit van de doodarme arbeiders ondermijnen zonder dat hun individuele vitaliteit geknakt wordt.

Vivere in pace

1946 | Oorlogsfilm

Italië 1946. Oorlogsfilm van Luigi Zampa. Met o.a. Aldo Fabrizi, John Kitzmiller, Mirella Monti, Gar Moore en Ave Ninchi.

Gewonde Amerikaanse soldaten vragen tijdens WO II onderdak in een Italiaans dorpje waar slechts één Duitse bezetter is. Confrontatie met de Duitser leidt via dronkenschap tot vriendschap, maar de komst van een Duitse patrouille wordt zowel de Amerikaan als de Italiaanse gastheer noodlottig. Deze neorealistisch gemaakte, humane oorlogssatire was bij de première snel na de bevrijding opmerkelijk actueel, maar heeft ook sindsdien vele kwaliteiten in onderwerp en stijl weten te bewaren.