Michael Hirsch

Acteur, Producer

Michael Hirsch is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Franklin and the Green Knight: The Movie

2000 | Animatie, Fantasy, Avonturenfilm, Familiefilm

Canada 2000. Animatie van John Van Bruggen.

De jonge schildpad Franklin uit Woodland verheugt zich over het feit dat hij in het voorjaar een zusje zal krijgen. Er is echter één probleem: de winter wil maar geen einde nemen. Dan hoort Franklin over de Groene Ridder, die de winter verjagen kan. Als de ridder niet komt, moet Franklin in zijn plaats optreden. Zo beleeft Franklin een hachelijk, maar spannend avontuur om zijn zusje binnen te halen, het voorjaar aan te kondigen en de kinderen van Woodland blij te maken. Kan ook met ouders of grotere kinderen door de allerkleinsten bekeken worden. Zweverige animatiefilm naar aanleiding van een tv-serie. In de originele versie o.a. met de stemmen van Noah Reid als Franklin en Cody Jones als Bear.

Reise ins Blaue

1992 | Musical, Experimenteel

Duitsland/Oostenrijk 1992. Musical van Achim Freyer. Met o.a. Zorro Babel Fuchs, Ralf Harster, Michael Hirsch, Rainer Homann en Pavel Janicek.

Filmisch experiment van de schilder en toneelregisseur Freyer. Het is een reis door zijn fantasie, die hij omschrijft als 'filmkunstwerk'. De figuren wisselen doorlopend van gestalte om uiteindelijk terug te keren tot hun oervorm. Traag en te esthetisch stromen zinsbegoochelende beelden over het scherm zonder dat er een verhaal wordt verteld. Soms gaat het er wreed, haast sadistisch aan toe, om dan plotseling poëtische beelden op de kijker los te laten. Het is levend surrealisme gevuld met de meest ondenkbare mutaties en dit alles op muziek van Olivier Messiaen en Erik Satie. Het scenario is van Freyer en Johannes Grebert, die hem bij de regie assisteerde. Niet eenvoudig maar een aanrader voor wie heel wat meer verlangt van film dan een goed verhaal alleen. Het camerawerk is van Bodo Kessler en bevat adembenemend mooie beelden.

Sky Pirates

1985 | Avonturenfilm, Actiefilm, Sciencefiction, Thriller, Komedie

Australië/Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van Colin Eggleston. Met o.a. John Hargreaves, Meredith Phillips, Max Phillips, Bill Hunter en Simon Chilvers.

Een bij vlagen amusant maar verder zielloos aftreksel van RAIDERS OF THE LOST ARK en andere avonturenfilms. Een piloot valt door een soort gat in de tijd en komt daardoor in het bezit van een fabelachtige schat. Allerlei gangsters willen hem die natuurlijk afhandig maken. Een lichtvoetige, oppervlakkige maar dure productie. Gefilmd in Panavision. Het scenario is van John Lamond. Het camerawerk is van Garry Wapshott. De onderwater opname's zijn gemaakt door Ron en Valerie Taylor. Ook bekend als DAKOTA HARRIS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Hirsch op televisie komt.

Reageer