Duitsland/Oostenrijk 1992. Musical van Achim Freyer. Met o.a. Zorro Babel Fuchs, Ralf Harster, Michael Hirsch, Rainer Homann en Pavel Janicek.

VPRO Cinema

Filmisch experiment van de schilder en toneelregisseur Freyer. Het is een reis door zijn fantasie, die hij omschrijft als 'filmkunstwerk'. De figuren wisselen doorlopend van gestalte om uiteindelijk terug te keren tot hun oervorm. Traag en te esthetisch stromen zinsbegoochelende beelden over het scherm zonder dat er een verhaal wordt verteld. Soms gaat het er wreed, haast sadistisch aan toe, om dan plotseling poëtische beelden op de kijker los te laten. Het is levend surrealisme gevuld met de meest ondenkbare mutaties en dit alles op muziek van Olivier Messiaen en Erik Satie. Het scenario is van Freyer en Johannes Grebert, die hem bij de regie assisteerde. Niet eenvoudig maar een aanrader voor wie heel wat meer verlangt van film dan een goed verhaal alleen. Het camerawerk is van Bodo Kessler en bevat adembenemend mooie beelden.

credits

Regie:
Achim Freyer
Cast:
Zorro Babel Fuchs, Ralf Harster, Michael Hirsch, Rainer Homann, Pavel Janicek, Anna Karger, Cornelia Kampers, Lajos Kovacs, Blanka Modra, Sylvia Rohdeck, Jonathan Beisiegel, Lucie Beisiegel, Martha Beisiegel, Julia Freyer, Manfred Frei
Scenario:
Freyer
Camera:
Bodo Kessler
Muziek:
Olivier Messiaen, Erik Satie
Jaar:
1992
Genres:
Musical, Experimenteel
Trefwoorden:
Kunst, Experimentele film
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Reise ins Blaue (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken