Margot Fonteyn

Acteur

Margot Fonteyn is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fonteyn and Nureyev

1985 | Documentaire, Biografie, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1985. Documentaire van Peter Batty. Met o.a. Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev, Ninette De Valois, Roberta Lazzorini en Jane Edgeworth.

Een portret van de glorierijke gezamenlijke carri[KA2]ere van de dansmirakels Margot Fonteyn (1919-1991) en Rudolf Nureyev (1938-1993). Niets wees erop dat ze ooit een duo zouden vormen. Zij komt uit de betere kringen en was reeds jarenlang een populaire prima donna. Hij groeide op in een totaal andere cultuur, in het communistische Rusland, bij doodarme ouders. In 1962 loopt hij over naar het westen en heeft slechts een droom: dansen met Fonteyn. Het Londense Royal Ballet gaf hem die kans, ook al was zij toen 43 en hij 24. Het was choreograaf Sir Frederick Ashton die hen tot een onsterfelijk duo zou maken met zijn regie van La dame aux camélias. De film bestaat uit actualiteitsbeelden, privé-opnamen en gefilmde dansuitvoeringen en getuigenissen van henzelf en van mensen die met hen gewerkt hebben. Niet te missen voor balletliefhebbers. Batty schreef het scenario. Montage is van Noel Chanan en Nick Hale filmde het nieuwe materiaal.

I Am a Dancer

1973 | Documentaire

Verenigde Staten 1973. Documentaire van Pierre Jourdan en Bryan Forbes. Met o.a. Rudolf Nurejev en Margot Fonteyn.

Documentaire over Nurejev, hier iets beter gedaan dan bij de meeste dansfilms, die een groter publiek zal opleveren dan gewoonlijk. Inclusief opnamen van repetities en veel opnamen van Fonteyn.

Romeo and Juliet

1966 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1966. Romantiek van Paul Czinner. Met o.a. Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev, Desmond Doyle, Julia Farron en Michael Somes.

Iedereen die belang stelt in dans zal deze film willen zien als een uitvoering van een Royal Ballet-produktie, ook al is de filmische aanpassing niet zo geslaagd. De zoomlens is een armzalige vervanging voor het bijwonen van een werkelijke opvoering.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margot Fonteyn op televisie komt.

Reageer