Fonteyn and Nureyev

1985, Peter Batty, 90 minuten

Verenigd Koninkrijk 1985. Documentaire van Peter Batty. Met o.a. Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev, Ninette De Valois, Roberta Lazzorini en Jane Edgeworth.

VPRO Cinema

Een portret van de glorierijke gezamenlijke carri[KA2]ere van de dansmirakels Margot Fonteyn (1919-1991) en Rudolf Nureyev (1938-1993). Niets wees erop dat ze ooit een duo zouden vormen. Zij komt uit de betere kringen en was reeds jarenlang een populaire prima donna. Hij groeide op in een totaal andere cultuur, in het communistische Rusland, bij doodarme ouders. In 1962 loopt hij over naar het westen en heeft slechts een droom: dansen met Fonteyn. Het Londense Royal Ballet gaf hem die kans, ook al was zij toen 43 en hij 24. Het was choreograaf Sir Frederick Ashton die hen tot een onsterfelijk duo zou maken met zijn regie van La dame aux camélias. De film bestaat uit actualiteitsbeelden, privé-opnamen en gefilmde dansuitvoeringen en getuigenissen van henzelf en van mensen die met hen gewerkt hebben. Niet te missen voor balletliefhebbers. Batty schreef het scenario. Montage is van Noel Chanan en Nick Hale filmde het nieuwe materiaal.

credits

Regie:
Peter Batty
Cast:
Margot Fonteyn, Rudolf Nureyev, Ninette De Valois, Roberta Lazzorini, Jane Edgeworth, Keith Money, Wayne Sleep, David Scrase, Larry Parker, Clement Crisp, Frederick Ashton, Bonnie Prandato, Michael Wood
Productie:
Jon Ripley
Jaar:
1985
Alt. titels:
Ballettlegende, Eine
Genres:
Documentaire, Biografie, Experimenteel
Trefwoorden:
Dans/ballet, Kunst
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Fonteyn and Nureyev (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer