F.J. Ossang

Regisseur, Scenarist

F.J. Ossang is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Docteur Chance

1997 | Romantiek, Thriller

Frankrijk/Chili 1997. Romantiek van F.J. Ossang. Met o.a. Elvire, Pedro Hestnes, Marisa Paredes, Joe Strummer en Féodor Atkine.

Angstel (Hestnes) is een jongeman die in een Zuidamerikaanse hoofdstad woont. Zijn emoties zijn erg extreem, van onverschilligheid tot totale inzet. Plannen maakt hij niet. Als hij op een avond op zijn liefje wacht en deze daagt niet op is dit voor hem een daad van verraad. Per toeval ontmoet hij Ancetta (Elvire), een nachtclubdanseres. Hij koopt haar gezelschap met vals geld en tijdens de stormachtige nacht die ze beleven vinden ze elkaar. Als de dageraad aanbreekt laten ze de stad achter zich. Ze ontvluchten hun verleden in een sportwagen vol wapens en vals geld, op naar een onbekende bestemming. Vervelende allegorie gegoten in de vorm van een romantische thriller. Erg veel passie vonkt niet uit de relatie van Angstel en Ancetta. De enige die opvalt is Joe Strummer, ex-zanger van The Clash, als rock-idool Vince Taylor. Holle symboliek en potsierlijke filosofie zijn de hoofdkenmerken van het scenario van Ossang. De chaotische achtergrond van de drukke Zuidamerikaanse stad en de prachtige Chileense natuur werden knap in beeld gebracht door Rémy Chevrin.

L'affaire des Divisions Morituri

1985 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1985. Drama van F.J. Ossang. Met o.a. Gina Lola Benzina, Philippe Sfez, Lionel Tua, Frankie Tavezzano en He Now.

Eerste film van een dichter-romanschrijver en rockmusicus die de regie, het scenario, de dialogen, productie en montage heeft gedaan. In een verhaal dat niet na te vertellen is - en dat helemaal niets te maken heeft met oorlogsfilms met dezelfde naam - schildert de auteur de anonieme wreedheid van de makelaars van de duivel ten koste van de moderne gladiatoren. Een schreeuwende enscenering, een waanzinnige interpretatie en onthulling van de zwarte zijde van onze maatschappij: zelfmoordscholen, terrorisme, non-art, ultrapunk, enz. Het is een erg verwarrende film met nachtmerrie-achtige scènes, en zeer ongewoon in de huidige Franse cinema. Het camerawerk is van Maurice Ferlet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer F.J. Ossang op televisie komt.

Reageer