Peter Petrov

Acteur

Peter Petrov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les gens d'en face

1994 | Thriller, Mysterie

Bulgarije/Spanje/Frankrijk 1994. Thriller van Jesùs Garay. Met o.a. Juanjo Puigcorbé, Estelle Skornik, Ben Gazzara, Carme Elias en Grieha Tchernev.

Georgi[KA3]e 1932. De Turkse consul Adil Bey (Puigcorbe) installeert zich niet ver van de Turkse grens in Batoemi aan de Zwarte Zee nadat zijn voorganger onder mysterieuze omstandigheden om het leven is gekomen. De sfeer in de stad is om te snijden. De geheime politie is alom aanwezig en de mensen zijn zwijgzaam. De buren aan de overkant blijken bovendien een ongezonde belangstelling voor het consulaat te hebben; van achter de gordijnen observeren ze iedere beweging. Bey is gefascineerd van zijn secretaresse Sonia (Skornik), die lid is van de Stalinistische jeugdbeweging. Via haar tracht hij de puzzel van de dood van zijn voorganger op te lossen, maar hij komt zelf in levensgevaar. Geen haarscherpe analyse van de terreur van Stalins bewind, wel een kijk op de weerslag ervan op de bevolking in de vorm van een psychologische thriller. De rolverdeling levert aanvaardbare prestaties. Het scenario is van Louis Gardel, Fabrice Gardel en regisseur Garay naar een roman van Georges Simenon. Het camerawerk is van Carles Gusi, die filmde in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije.

Slovo za bookvite

1984 | Avonturenfilm, Historische film

Bulgarije 1984. Avonturenfilm van Borislav Sharaliyev. Met o.a. Stephan Danailov, Kosta Tzonev, Plamen Dontchev, Peter Petrov en Yanina Katcheva.

Het tweede deel, volgend op POKRASTVANETO van het historische epos over Boris I, Tsaar van Bulgarije. In 885 introduceerde hij het cyrillische schrift teneinde het eenwordingsproces van de natie te voltooien. Hij trok zich terug in een klooster maar besloot terug te keren om zijn avontuurlijke zoon Vladimir te onttronen en de jonge Simeon tot heerser te maken. Een nogal vereenvoudigde versie van de geschiedenis, gebracht in kleurrijke maar levenloze beelden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Petrov op televisie komt.

Reageer