Francis Bebey

Componist

Francis Bebey is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

La nuit africaine

1990 | Biografie, Historische film

Frankrijk 1990. Biografie van Gérard Guillaume. Met o.a. Bernard Fresson, Jean Bediebe, Clarisse Keita, Victor Garrivier en Frankye Pain.

Getrouwe bewerking van het boek [KL]Moi, Jamot[KLE] van Lapeyssonnie, die overigens meeschreef aan het scenario. Deze film, die werd opgenomen in Senegal, Kameroen en Burkina-Faso, speelt zich af in de jaren 1920-1930. De legerarts kolonel Eug[KA2]ene Jamot (Fresson) wist toen met veel moeite - en niet zonder strubbelingen met de vertegenwoordigers van het koloniaal gezag - de verschrikkelijke slaapziekte onder controle te krijgen. Levendige enscenering met tal van innemende personages, die hier even goed worden neergezet door de beroepsacteurs als door de zwarte amateurspelers.

Yaaba

1989 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Burkina Faso/Italië/Zwitserland/Frankrijk 1989. Familiefilm van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Fatimata Sangra, Noufou Ouedraogo, Riquetou Barry, Adama Ouédraogo en Sibidou Ouedraogo.

Twee kinderen, een jongen en een meisje, bekijken het dagelijkse leven in een dorp in Burkina Faso en geven daarop een ironisch commentaar. De jongen is de enige die nog met een oude vrouw (Yaaba betekent grootmoeder) spreekt, die doorgaat voor waarzegster en waarvan iedereen zich afkeert. Hij houdt van haar. Het meisje wordt ziek en haar familie stelt alles in het werk om haar te genezen. Tevergeefs. Tenslotte redt Yaaba haar leven. Een tedere en ook grappige film, vol sarcastische observaties (familiegeschiedenissen, ruzies en geroddel), opgenomen met een waar meesterschap op het vlak van de ruimte en tijd die voorbijgaat. Een grappig Afrikaans sprookje. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Matthias Kälin.

Le Choix

1987 | Drama

Burkina Faso 1987. Drama van Idrissa Quedrogo. Met o.a. Aoua Guiraud, Moussa Bologo, Assita Quedraogo, Fatimata Ouedraogo en Oumarou Ouedraogo.

De keuze? In de Sahel is het òf overleven door te wachten op een onzekere voedselhulp òf door zich ver van de grond van de voorouders te vestigen, daar waar die iets opbrengt. Vanaf dat ogenblik beschrijft de regisseur de trage en lange reis van een familie op even trage wijze, omdat elke neiging om de ellendige kant van dat leven te belichten, is vermeden. De dood van de tien jaar oude zoon drukt een stempel op de reis. Vele onderwerpen worden ter discussie gesteld, met name de autoriteit van de vader. Ondanks enkele blunders is deze debuutfilm aangrijpend, hoewel het slot zeer hoopvol stemt. Het is THE GRAPES OF WRATH van John Ford, een halve eeuw later in Afrika!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francis Bebey op televisie komt.

Reageer