Yaaba

1989, Idrissa Ouedraogo, 90 minuten

Burkina Faso/Italië/Zwitserland/Frankrijk 1989. Familiefilm van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Fatimata Sangra, Noufou Ouedraogo, Riquetou Barry, Adama Ouédraogo en Sibidou Ouedraogo.

VPRO Cinema

Twee kinderen, een jongen en een meisje, bekijken het dagelijkse leven in een dorp in Burkina Faso en geven daarop een ironisch commentaar. De jongen is de enige die nog met een oude vrouw (Yaaba betekent grootmoeder) spreekt, die doorgaat voor waarzegster en waarvan iedereen zich afkeert. Hij houdt van haar. Het meisje wordt ziek en haar familie stelt alles in het werk om haar te genezen. Tevergeefs. Tenslotte redt Yaaba haar leven. Een tedere en ook grappige film, vol sarcastische observaties (familiegeschiedenissen, ruzies en geroddel), opgenomen met een waar meesterschap op het vlak van de ruimte en tijd die voorbijgaat. Een grappig Afrikaans sprookje. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Matthias Kälin.

credits

Regie:
Idrissa Ouedraogo
Cast:
Fatimata Sangra, Noufou Ouedraogo, Riquetou Barry, Adama Ouédraogo, Sibidou Ouedraogo, Amadé Touré, Adama Sibide, Assita Ouedraogo, Zénabou Sawadego, Roukietou Barry, Fatimata Sanga, Fatima Sanga
Scenario:
Idrissa Ouedraogo
Productie:
Idrissa Ouedraogo, Michel David
Camera:
Matthias Kälin
Muziek:
Francis Bebey
Montage:
Loredana Cristelli
Jaar:
1989
Alt. titels:
Grand-mère, Grand-mere, Yaaba - Grossmutter
Genres:
Familiefilm, Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Kroniek, Tragikomedie, Jeugdfilm
Landen:
Burkina Faso, Italië, Zwitserland, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Yaaba (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer